Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΣΟΥ

Δέσμευσή μας είναι η ανάπλαση του παραποτάμιου και του παραλιακού μετώπου στον Κάτω Άσσο. Ειδικότερα η ανάπλαση αφορά τις εκτάσεις του Δήμου:
-Το αλσύλλιο με τα πεύκα δίπλα στο χείμαρρο Ράχιανη και νότια του ποδοσφαιρικού γηπέδου έκτασης 4.752 τ.μ., με τις υπάρχουσες τρεις ανενεργείς γεωτρήσεις.
-Το παραρεμάτιο οικόπεδο ανατολικά του χειμάρρου Ράχιανη και του ποδοσφαιρικού γηπέδου εμβαδού 7.049 τ.μ., το οποίο σήμερα είναι αναξιοποίητο.
-Το παραλιακό πάρκο δίπλα στο χείμαρρο Ράχιανη εμβαδού 11.836 τ.μ., με την υπάρχουσα παιδική χαρά, τα γήπεδα μπάσκετ, τα δύο γήπεδα τέννις και το μίνι σόκερ , το δημοτικό χώρο στάθμευσης, το κτίριο που στεγάζει το Ναυτικό Όμιλο Άσσου, το κυλικείο, το αναψυκτήριο.
-Το παραλιακό οικόπεδο μεταξύ του αλιευτικού καταφυγίου και του παραλιακού ιδιωτικού καταστήματος εμβαδού 1.941 τ.μ. έναντι του ναού Αγίου Παντελεήμονος
-Τη χερσαία ζώνη του αλιευτικού καταφυγίου για λειτουργική χρήση αλλά και αισθητική αναβάθμιση
Οι χρήσεις θα αφορούν αναψυχή, αθλητισμό, τουρισμό, πολιτισμό, όπως:
Μεγάλη σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά
Γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, τέννις
Μικρό υπαίθριο χώρο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων
Περιπατητικούς διαδρόμους
Αναβαθμισμένους χώρους λουομένων κλπ
Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί είναι απαραίτητες οι εξής ενέργειες:
-Προκήρυξη πανελλήνιου ενιαίου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση όλων των ανωτέρω εκτάσεων.
-Δημοπράτηση τμηματικής κατασκευής των έργων που θα προβλεφθούν από την αρχιτεκτονική μελέτη (αθλητικοί χώροι, χώροι πολιτισμού , αναψυχής και τουρισμού)
-Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση στην παραλία Κάτω Άσσου και διεθνών ναυταθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Άσσου.
Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων υποδομής ανέρχεται σε 1.000.000 €.
(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με παράδοση πλήρους μελέτης εφαρμογής (1 έτος).
Δημοπράτηση του έργου (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων, Προκήρυξη διαγωνισμού, Κατακύρωση αποτελέσματος, Προσυμβατικός έλεγχος από Ελεγκτικό Συνέδριο, Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου (6 μήνες).
Εκτίμηση πραγματικού κόστους μετά την έκπτωση 700.000 € από πόρους Δήμου ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
Προθεσμία εκτέλεσης του έργου 2 έτη

Παράδοση του συνόλου του έργου προς χρήση 3-4 περίπου χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.Νέα Υποψηφιότητα Δημοτικής Συμβούλου του Συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

ΣΟΥΤΑ ΣΟΦΙΑ


Γεννήθηκε στη Κόρινθο, και διαμένει στην Αρχαία Κόρινθο τα τελευταία 15 χρόνια.
Είναι άγαμη, ενώ από το 2010 ανέλαβε την κηδεμονία και ανατροφή τριών ανήλικων τέκνων του αποθανόντος αδελφού της.
Είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εργάζεται ως πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια από το Συμβούλιο της Ευρώπης με αντικείμενο την ένταξη σχολικής διαπαιδαγώγησης.
Από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτής αστυνομικού προσωπικού σε θέματα προληπτικής ασφαλείας και κοινωνικής διαμεσολάβησης.
Είναι ιδρυτής – Πρόεδρος ΑμΚΕ «Ρομανί Ελπίδα» από το 2006 παρέχοντας υπηρεσίες προστασίας ευπαθών ομάδων, υπεύθυνη εμβολιασμών.
Έχει συνεργαστεί με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτός των Παιδιών Ελλάδα» ως διαμεσολαβήτρια και υπεύθυνη αποθήκης τροφίμων, ενδυμάτων , υποδημάτων και σχολικών ειδών.
Ι δρυτής του αθλητικού σωματείου ΑΣ Ρομά με θέση Γραμματέα από το 2017.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και ο στόχος της είναι η κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στο κοινωνικό σύνολο για την ομόνοια της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια