Header Ads

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ (Μάρτιος 2019)


Άκουσον-άκουσον αδελφοί !
Το ναό της δημοκρατίας τον κάνανε σκουπίδια μ’ αυτά που λέγονται κι απορώ με τους μορφωμένους που ξεφτιλίζονται στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα.
Βλέπω τον Ιερώνυμο να τον διπλαρώνει υπουργός από αυτούς που δεν θέλουν εικόνες στα σχολεία και Ορθοδοξία στη χώρα μας !
Βλέπω ένα πρωθυπουργό που δεν βλέπει τίποτα ! Παρά μόνο φιλίες με Σλάβους και «Σλάβο-Μακεδόνες». Δηλαδή τώρα τι ; Οι Έλληνες της Μακεδονίας είναι νότιοι Μακεδόνες αφού πλέον έχουμε βόρειους ; Μήπως οι Μακεδόνες μας, είναι Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα ;
Εννοώ πέρα από την Αλβανική, την Τουρκική κι όποιας άλλης φυλής ή ράτσας της καπνίσει να διεκδικήσει μειονότητα. Εύκολο είναι. Έχει βρεθεί ο κατάλληλος πρωθυπουργός…
Θλίβομαι που ξεχνάμε. Κι είναι γνωστή η ρήση ότι ένας «λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Θυμηθείτε Έλληνες τον Μακεδονικό αγώνα, θυμηθείτε τις θυσίες, τον πόνο, τη χαρά μετά τη νίκη. Θυμηθείτε την ιστορία μας. Αυτή που τόσο εύκολα παραδώσαμε χωρίς καν τη γνώμη του λαού μας.
Επειδή χρειάζεται να θυμόμαστε, έρχομαι να συνδέσω τα παραπάνω με τη μνήμη του Γερμανού Καραβαγγέλη από την Καστοριά, του ιερωμένου Μακεδονομάχου που απεβίωσε στη Βιέννη το 1935 σε ηλικία 69 ετών. Ο Καραβαγγέλης ανέπτυξε μεγάλη δράση και βοήθησε τα μέγιστα στον αγώνα. Όταν απεβίωσε το λείψανό του σημαιοστολισμένο πέρασε με άγημα του στρατού μπροστά από το Λευκό Πύργο, μπροστά από τα αγάλματα του βασιλιά Κων/νου και των Μακεδονομάχων. Κι ανάμεσά τους απόγονοι της οικογένειας, ο δήμαρχος Στύψης Λέσβου όπου γεννήθηκε κι οι αδερφές του.
Κάποτε οι Έλληνες τιμούσαν αυτούς που έκαναν τις υπέρτατες θυσίες. Σήμερα τους χλευάζουν, τους θεωρούν απολιθώματα που δεν συνάδουν με τον ψευτο-προοδευτισμό τους. Αλλοίμονο ! Απελπισία !
Μπορεί να γέρασα κι η φωνή μου να είναι αδύναμη. Όμως η Πίστη μου στο Θεό φωνάζει πιο δυνατά κι από τον πιο δυνατό : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ευγενία Γ.Μαρσέλη

Αρχαία Φενεός Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια