Header Ads

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ / D-Bate : To D-Bate «έδειξε», ως επόμενο Δήμαρχο Κορινθίων, τον Βασίλη Νανόπουλο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.1.19

Συγκεκριμένος, σαφής, με σταθερές θέσεις και απόψεις, με λόγο ξεκάθαρο και απαντήσεις επί όλων εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Πνευματικό το βράδυ της Τρίτης στο supertv.
Πιστός στα όσα πρεσβεύει από τις προηγούμενες εκλογές έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης ζητήματα που δεν έχουν λυθεί ως σήμερα οδηγώντας το Δήμαρχο σε μια στάση απολογητική, μακριά από το συνήθη εαυτό του που επιδιώκει την ένταση και την αντιπαράθεση. Ο Βασίλης Νανόπουλος παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις της Συμμαχίας επί όλων αυτών αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά στα 4 χρόνια την πάγια θέση του περί εποικοδομητικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο ίδιος και η Συμμαχία Πολιτών θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή της Κορίνθου!
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, όντας απόλυτα συγκεκριμένος στα όσα έθεσε και στα όσα απηύθυνε ως ερωτήματα στο Δήμαρχο δεν του επέτρεψε σε κανένα σημείο της συζήτησης να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα κατά την προσφιλή του τακτική. Κατόρθωσε να οδηγήσει ίσως και για πρώτη φορά τον Αλέξανδρο Πνευματικό στο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, απαντήσεις οι οποίες έδειξαν και το «κενό» των ενεργειών και των δράσεων που σήμερα υπάρχουν στο Δήμο Κορινθίων από την παρούσα αρχή! Στα δε θέματα που έθεταν οι συντονιστές της συζήτησης απάντησε με σαφήνεια εγκαλώντας όταν έπρεπε το Δήμαρχο για δικές του ενέργειες και μη πράξη
Ζητήματα που τέθηκαν επιτακτικά ήταν:
Η σύγχρονη Διοίκηση του Δήμου Κορινθίων
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας
Η τάξη και Δικαιοσύνη στις χρηματοδοτήσεις των σωματείων
Η συνεχής και απρόσκοπτη – και όχι η προεκλογική- υδροδότηση όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων με νερό Στυμφαλίας
Η άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς
Η επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων
Η αντιμετώπιση των λαθών στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και η σωστή λειτουργία της επιχείρησης
Η νομιμότητα της λειτουργίας των επιτροπών (αναφορά έγινε στην επιτροπή ελλιμενισμού σκαφών η οποία ΔΕΝ λειτουργεί)
Ο Βασίλης Νανόπουλος δεν απέφυγε ν απαντήσει και σε ζητήματα πολιτικής υφής! Για την απλή αναλογική και της επιπτώσεις της στην διοίκηση του δήμου , για το πλήθος των υποψηφιοτήτων στο Δήμο Κορινθίων, για τις ανεξαρτητοποιήσεις από το δικό του συνδυασμό και το κατά πόσον οι διαφωνούντες θα έπρεπε να παραιτούνται της έδρας τους, για το χρίσμα και την αξία του από ένα πολιτικό κόμμα, ερώτημα το οποίο βεβαίως γεννήθηκε από τις νέες δηλώσεις Γεωργιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου το ίδιο βράδυ.
Για τις δηλώσεις Γεωργιάδη: Την απάντηση στους «βαρώνους του κόμματος » θα την δώσουν οι πολίτες!
Εγώ κρατώ τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τίποτα άλλο! Όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Πρόεδρος.Ο Αντιπρόεδρος θεωρώ υπερέβη την γραμμή λόγω της της φιλικής σχέσης που λέεισυνεχώς ότι έχει με τον κ Καλλίρη. Ο κ Βαγγέλης Μειμαράκης λίγα λεπτά μετά μίλησε για ανεξάρτητη υποψηφιότητα! Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας αισθάνονται οργή γιατί κάποιοι που θέλουν να εμφανίζονται ως «βαρώνοι» πίσω από κλειστές πόρτες, τους χρησιμοποιούν! Όλοι ξέρουν πως είμαι Νεοδημοκράτης και δεν το κρύβω είπε ο κ Νανόπουλος , άλλοι τελευταία ερχόμενοι από άλλακόμματαεπιζητούν νομή της επερχόμενης εξουσίας και προσωπικά οφέλη . Εγώ ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα την κομματική μου ιδιότητα ούτε έλαβα μισθό διορισμένος σε κρατική θέση .Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες! Το χρίσμα στον επόμενο δήμαρχο θα δώσουν οι δημότες στις εκλογές .
Για τα χρίσματα και την εμπλοκή των κομμάτων
«Ανήκω στη ΝΔ πολλά χρόνια, είμαι Νεοδημοκράτης και δεν το απεμπολώ όμως η υποψηφιότητά μου στο Δήμο είναι ανεξάρτητη, αυτό είχα δηλώσει και το 2014! Η Συμμαχία Πολιτών ζητά το χρίσμα της κοινωνίας, των πολιτών, των δημοτών ανεξαρτήτως του κόμματος που ψηφίζουν! Σαφώς διατηρούμε την κομματική μας ταυτότητα όμως αυτή δεν μπήκε ποτέ από εμένα ως βασική προϋπόθεση υποψηφιότητας. Άλλοι το έκαναν αυτό! Είναι κακό να εμπλέκονται οι κομματικοί μηχανισμοί στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης . Εμείς δεν επιχειρούμε την διάσπαση όπως κάνουν κάποιοι άλλοι! Είμαστε η παράταξη που ενώνει τους πολίτες και αυτό αποτελεί βασική αρχή του Οράματός μας για τον Δήμο Κορινθίων και τους δημότες.
Για την προεκλογική περίοδο: Εμείς δεν επιχειρούμε την διάσπαση
Ελπίζω, και χαίρομαι που συμφωνεί και ο κ.Πνευματικός, να έχουμε μια ήρεμη προεκλογική περίοδο. Η αντιπαράθεση να είναι με επιχειρήματα και θέσεις! Ο καθένας να προτείνει και από αυτό να κριθεί διότι αυτό επιζητούν οι πολίτες. Είναι βέβαιο πως δεν θα συγκλίνουμε γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, με άλλη διαδρομή και διαφορετικές τοποθετήσεις, όμως θα συζητήσουμε και πραγματικά χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια δεν καταγράφονται εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα γνωρίζουμε τα προβλήματα , έχουμε άποψη, θέση και πρόταση γι αυτό και η αντιπαράθεσή μας θα είναι γόνιμη όπως γόνιμη ήταν και η αντιπολίτευσή μας.
Για τις ανεξαρτητοποιήσεις: Έντιμη στάση είναι η παραίτηση
«Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει τους λόγους που κάποιος δεν ολοκληρώνει την θητεία του και διαφοροποιείται. Μερικοί το πράττουν έχουν λόγους ιδιοτελείς και προσωπικούς σχεδιασμούς και δεν πρεσβεύουν την προσφορά στον πολίτη για την οποία εξελέγησαν . Όταν κάποιος εκλέγεται με συγκεκριμένο συνδυασμό και επικεφαλής οφείλει όταν διαφοροποιείται να παραιτείται! Ο νόμος βέβαια λέει το αντίθετο όμως η καθαρή και έντιμη λύση είναι η παραίτηση! Το να δημιουργεί πρόβλημα και να μεθοδεύει λύσεις είναι απαράδεκτο! Το όλο θέμα οδηγεί σε κάποια ιδιοτέλεια.»

(Συνέχεια στην σελίδα 17)

Δεν υπάρχουν σχόλια