Header Ads

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ / D-Bate : To D-Bate «έδειξε», ως επόμενο Δήμαρχο Κορινθίων, τον Βασίλη Νανόπουλο!


(Συνέχεια από την σελίδα 10)

Για την υδροδότηση: Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για νερό στον 21ο αιώνα
«Στη Λάρισα, την Καλαμάτα, τη Λαμία δεν συζητούν για το νερό. Είναι αυτονόητο ότι κάθε σπίτι έχει πόσιμο νερό εδώ και δεκαετίες ! Δεν θα έπρεπε και εμείς να συζητάμε γι αυτό το θέμα στον 21οαιώνα. Είναι θετική η εξέλιξη η υδροδότηση και άλλων περιοχών .Η ενότητα Άσσου – Λεχαίου όμως είχε πόσιμο νερό το 2014 για λίγο και μετά τις εκλογές έπαψε να έχει ! Είναι θετική εξέλιξη τώρα εφόσον είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια και μιλάμε για αποκλειστικά νερό Στυμφαλίας . Μακάρι να συνεχιστεί και να καλυφθούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα! Το συζητάμε και το προτείνουμε ως την υπ αριθμόν ένα προτεραιότητα κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του δήμου .
Επειδή εμείς δεν έχουμε εκπροσώπηση στη ΔΕΥΑΚ με απόφαση της πλειοψηφίας προτείνουμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάθε χρόνο μετά το 2014 .
Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ
Έχουν δίκιο οι πολίτες για τις υπερβολικές χρεώσεις. Μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΚ δεν γίνονταν για χρόνια στο Χιλιομόδι , Λέχαιο , Περιγιάλι ,Άσσο και αλλού και όταν έγιναν δόθηκαν συγκεντρωτικές ποσότητες με την υψηλότερη τιμή. Είναι άδικο. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαμε πως αφού δεν είχαν γίνει μετρήσεις το διάστημα 2013-2017 να χρεωθούν οι ποσότητες με την ελάχιστη τιμή και να πληρωθούν. Η ΔΕΥΑΚ στην οποίαν προΐσταται ο κ. Πνευματικός και για χρόνια δεν είχε στείλει λογαριασμούς , έλαβε διαφορετική απόφαση από αυτήν του Δημοτικού Συμβουλίου( εφαρμογή μόνο για 3 τρίμηνα αντί για 4 έτη ). Έστειλε λογαριασμούς με την υψηλότερη χρέωση και επίσης με την ίδια χρέωση σε πόσιμο και μη πόσιμο νερό όταν ο νόμος μιλά για διαφορετική.
Για τα απορρίμματα
Η θέση μας είναι σταθερή και απαρέγκλιτη από το 2014 και συγκροτήθηκε από πλειάδα συνεργατών και όχι μόνο από δυο! Είμαστε υπέρ της διαλογής στην πηγή, κομποστοποίηση και διάθεση του υπολείμματος σε αδειοδοτημένο κατάλληλο χώρο. Από την πλευρά του δήμου έπρεπε να υπάρχει μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Τα είχαμε προτείνει και επιμείναμε σταθερά στο ΔΣ. Είπαμε να γίνει το εργοστάσιο κομποστοποίησης για τα βιοαποδομούμενα υλικά και να γίνει και το ΚΔΑΥ με προϋπόθεση τις απαραίτητες άδειες για να μην πετάξουμε τζάμπα τα λεφτά μας και να μην έχουμε καταγγελίες. Και πρόβλεψη βεβαίως για το υπόλειμμα και για το που θα πάει!
Όταν υπάρχει επένδυση εκατομμυρίων θα πρέπει να ξέρουμε τα οικονομικά στοιχεία και να έχουμε και εναλλακτικές λύσεις .Αυτό δεν το είχαμε ως σήμερα από την δημοτική αρχή . Ο κ Πνευματικός θα έπρεπε να μας πει στο ΔΣ ότι αυτή η λύση αφορά 25 χιλιάδες τόνους σκουπίδια; Δεν ξέρουμε ακόμα! Πρέπει να ξεκινήσουμε να μετράμε να ζυγίζουμε να δούμε πόσα έχουμε , να δούμε τον όγκο των ανακυκλώσιμων, πόσο θα μας κοστίσει το εργοστάσιο, πόσο το κόστος διαχείρισης του υπολείμματος και τι επιβάρυνση θα υπάρχει στα δημοτικά τέλη
Για την διακοπή των εργασιών στο Εργοστάσιο
Αν ο Δήμος είχε φροντίσει και είχε προσκομίσει όλες τις άδειες και παραστατικά δεν θα υπήρχε διακοπή. Μακάρι να είναι τα χαρτιά όπως πρέπει και το εργοστάσιο να συνεχίσει και να λειτουργήσει και φυσικά να μην ενοχλούνται και οι περίοικοι. Αφού υπήρξε διακοπή κάτι δεν ήταν σωστό. Διορθώστε το!
Για το ΣΔΙΤ
Θα πρέπει να μας πει ο κ.Πνευματικός που έχει αλλάξει θέση και άποψη ποια είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει ο Δήμος στην Περιφέρεια και στο ΣΔΙΤ διότι είχε δηλώσει αδυναμία διαχείρισης απορριμμάτων και θα περίμενα λύση όπως τόσα χρόνια στην Κρήτη. Ποιος φταίει που δεν έχει λυθεί
Εγώ είμαι υπέρ της σωστής και νόμιμης διαχείρισης που να γίνεται με τον οικονομικότερη λύση ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Νανόπουλος .
Για την λειτουργία του Δήμου
«Η Διοίκηση του Δήμου σήμερα θεωρώ πως δεν είναι αυτή που πρέπει και αυτή είναι η διαφορά μας με τον κ.Πνευματικό! Έχω εκπαιδευτεί και έχω λειτουργήσει στον επαγγελματικό μου βίο σε σύγχρονες εφαρμογές διοίκησης και αυτό θα φανεί τις πρώτες 100 ημέρες της Δημαρχίας μας γιατί είμαι σίγουρος πως θα είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή! Η αποκέντρωση των αποφάσεων, η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού, η αποτελεσματική αντιμετώπισης της καθημερινότητας αποτελούν προτεραιότητα και βάση για το νέο μοντέλο διοίκησης που ο δήμος έχει ανάγκη με οδηγό βεβαίως τον Νόμο « Περί Δήμων».. Δυο παραδείγματα θα σας πω, η Επιτροπή ελλιμενισμού σκαφών δεν λειτουργεί και τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του ο κ.Φαρμάκης. Είναι άγνοια ή σκοπιμότητα; Στο ΚΕΠΑΠ υπάρχει κανονισμός; Πως λειτουργεί;
Για την Δημοτική Αγορά : Άστοχοι οι χειρισμοί ως σήμερα
Έπρεπε να έχει ανακαινιστεί και λειτουργήσει δίνοντας ζωή στο κέντρο της πόλης. Η θέση μας είναι πάγια και μιλά για ανακαίνιση βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών που υπάρχουν, για ένταξη επιχειρήσεων στο πνεύμα της δημοτικής αγοράς, για σημεία έλξης πολιτών. Οι χειρισμοί μέχρι και σήμερα της δημοτικής αρχής είναι άστοχοι, χωρίς στόχευση και χρονοπρόγραμμα ενεργειών!
Για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων
Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο και πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης του δήμου. Όχι αποσπασματικά όπως γίνεται τώρα αλλά με κριτήρια στην κατανομή. Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να επιχορηγεί τους συλλόγους και πρέπει να το κάνει. Χρειάζεται άλλη δόμηση στον προϋπολογισμό, χρειάζεται στρατηγική, ίσονομία και σχέδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες : www.simmaxiapoliton.gr
http://www.simmaxiapoliton.gr/2019/01/tv-super.html

Δεν υπάρχουν σχόλια