Header Ads

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, ως υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας


Την Τρίτη το βράδυ ο Πελοπίδας Καλλίρης σε εκδήλωση που διοργάνωσε κοινοποίησε επίσημα ενώπιον ακροατηρίου την κάθοδόν του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές για τη διεκδίκηση του Δήμου Κορινθίων. Μεγάλο το πλήθος των παρισταμένων, ήταν γεμάτη η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, που οι περισσότεροι με την παρουσία τους στήριζαν την υποψηφιότητα.
Με την επίσημη πρώτη του Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πελοπίδα Καλλίρη, ξεκαθαρίστηκε η εκκρεμότητα που κυοφορείτο στην περιοχή μας και ειδικότερα στο Δήμο Κορινθίων το λεγόμενο κομματικό χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία. Η επιμονή κομματικών στελεχών ξένων προς τον Νομό μας να επιβάλλουν την υποψηφιότητα Καλλίρη με τη σύμπραξη ενός τυπικού χωρίς κομματικούς αγώνες κομματικού Μηχανισμού έχει γίνει αντιληπτό πως δημιουργεί χάσμα στην κεντροδεξιά παράταξη.
Η παρουσία με τα λόγια του πρώην Προέδρου του κόμματος της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Αντιπροέδρου Άδωνη Γεωργιάδη, οι επιστολές στήριξης του Γενικού Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και του Νικήτα Κακλαμάνη επισημοποίησε το κομματικό χρίσμα πέραν από τις διακηρύξεις του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει δηλώσει δημόσια ότι όπου υπάρχουν δύο υποψήφιοι προσκείμενοι στο κόμμα και δεν κάνει πίσω ο ένας, τότε θα είναι και οι δύο, ως ανεξάρτητοι. Κομματικοί και οπαδοί της κεντροδεξιάς παράταξης κρίνουν ότι υπήρξαν άστοχες, ευθυνοφόβες, μεροληπτικές και με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσεις του κόμματος, που οδήγησαν στα πρόθυρα διχασμού με άγνωστες μέχρι σήμερα εξελίξεις.
Σε μία εποχή που η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν χάσει το κύρος τους και οι πολίτες αποστρέφουν την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα με μικρά βήματα αλλά σταθερά, οι διαχειριστές του όλου θέματος έπεσαν θύματα της προσωπικής τους επιθυμίας και κάποιων άλλων επιδιώξεων. Όλη αυτή η κατάσταση έβαλε απέναντι τους πρόθυμους κομματικούς και τον όγκο των ψηφοφόρων. Παρόλα αυτά ο προεκλογικός αγώνας θα δοθεί με δύο υποψήφιους της παράταξης. Η δική μας θέση είναι ότι οι δύο υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους οφείλουν να μην οξύνουν φραστικά τις μεταξύ τους σχέσεις γιατί προφανώς θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, αλλά πρωτίστως θα έχουμε και τη μάχη των μαχών, τις βουλευτικές εκλογές.
Σ΄ αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς παράταξης και οι χιλιάδες των ανένταχτων λόγω της αλόγιστης, αυταρχικής και ανθελληνικής πολιτικής της Κυβέρνησης Τσίπρα, θα πρέπει να βρεθούν ενωμένοι με ένα σκοπό. Την απαλλαγή από την αριστερή κυβέρνηση που τα έδωσε όλα και έδεσε χειροπόδαρα την εθνική μας οικονομία και κυριαρχία για 99 χρόνια. Να φύγουν και να μας αφήσουν να αναζωογονηθούμε από τα ερείπια με τη νέα Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη…
Μετά τους πρώτους χαιρετισμούς, ο κ. Καλλίρης, αφού ευχαρίστησε το κόμμα, κοινό και τους συνεργάτες του, που παρουσίασε, ανέλυσε με την ομιλία του τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να διεκδικήσει τη δημοτική αρχή και βασικά θέματα Αρχής επικαλούμενος την παρουσίαση ολόκληρου του προγράμματός του για την επόμενη τετραετία, εν ευθέτω χρόνω. Γενικά ακολούθησε μια παρουσίαση ομιλίας σε στυλ συνέντευξης, που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ζήτησαν την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ζήτησαν την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη. Έτσι λοιπόν χθες ο Πέτρος Τατούλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ζήτησαν την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη, αφού όπως ισχυρίζονται είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Κορινθίων και δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, επικαλούμενοι και δεοντολογία. Αυτή ήταν άλλωστε και η αιτία κατά την οποίαν στην επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του Πελοπίδα Καλλίρη, δεν παραυρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου της Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια