Header Ads

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου SIKYON COAST και μέσα σε κλίμα μεγάλης αισιοδοξίας, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, ο γνωστός οδοντίατρος και επί χρόνια Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Επαμεινώνδας Κατσούλας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το νεοσυσταθέντα συνδυασμό «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ».
Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν άμεση και είχε ως αποτέλεσμα την αθρόα συμμετοχή δημοτών από σχεδόν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Ηχηρό παρόν έδωσαν Ξυλοκαστρίτες και Ευρωστίνιοι αυτοδιοικητικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αγρότες, έμποροι καθώς και άνθρωποι του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστήμης, αγκαλιάζοντας και ενθαρρύνοντας την υποψηφιότητα.
Κατά την εισαγωγική του ομιλία, ο υποψήφιος δήμαρχος, συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν και τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής της πορείας του δήμου, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενεργοποίηση των ίδιων των δημοτών, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κατσούλας ανέφερε πως «Η διαρκώς διευρυνόμενη Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούμαι καθορίζεται από τις αξίες, τις ιδέες και τα προγραμματικά περιεχόμενά της. Είναι ανοιχτή σε όλο το φάσμα των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, συλλογικοτήτων, προσωπικοτήτων και ενεργών δημοτών που θα αναγνωρίσουν στην προσπάθειά μας, μία πρόταση πολιτισμού, προόδου και ευημερίας της τοπικής κοινωνίας και θα την στηρίξουν.»
Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας χαιρέτησαν από μικροφώνου προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, δηλώνοντας με σθένος ότι θα πλαισιώσουν και θα στηρίξουν ενεργά αυτή την πρωτοβουλία.
Παράλληλα, τόνισαν το έντονο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον, τη βαθιά γνώση, το όραμα, την εμπειρία και την ικανότητα του Επαμεινώνδα Κατσούλα για τα θέματα του δήμου.
Ενδεικτικά, ο ιατρός Σωτήρης Δαμασκηνός (τ. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας), ο Νίκος Κουρτζής (τ. Δήμαρχος Ευρωστίνης), ο Κων/νος Μιχόπουλος (τ. υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου), ο Κων/νος Κλωνής (τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου), ο Χρήστος Λύρας (τ. Πρόεδρος Σαρανταπήχου), ο Παναγιώτης Ψαράκης (τ. Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου), ο Γρηγόρης Κλαδούχος (τ. υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου) και Κων/νος Ψυχογιός (Δημοτικός Σύμβουλος).
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε όλους τους συνδημότες αλλά και σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των «ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ», που αναφέρθηκαν σε κύρια καθημερινά προβλήματα διαχείρισης καθώς και στους βασικούς άξονες που πρέπει, να εστιάσει η επόμενη δημοτική αρχή, για μια ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου.
Αισθητή ήταν και η παρουσία της νέας γενιάς δημοτών, με τον γεωπόνο και υποψήφιο του συνδυασμού Ανδρέα Τσίρμπα να καλεί τους νέους αλλά και όλους τους συνδημότες του να συμμετέχουν ενεργά, με προτάσεις και θέσεις για την αξιοποίηση της δυναμικής του δήμου.
Κλείνοντας την ομιλία του ο υπ. δήμαρχος Επαμεινώνδας Κατσούλας είπε χαρακτηριστικά «Ο δήμος μας αξίζει μια καλύτερη τύχη, οι δημότες αξίζουν μια καλύτερη τύχη!» εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.
Η υποψηφιότητα του κ. Επαμεινώνδα Κατσούλα με τον συνδυασμό «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» φαίνεται να καλύπτει το μεγάλο κενό της απουσίας λόγου και ιδεών αλλά και της καθήλωσης στην μετριότητα την οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εδώ και χρόνια.
Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» με ελπίδα και όραμα, στοχεύοντας στην ανάγκη για ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, διαθέτοντας μεγάλα αποθέματα γνώσης και θέλησης, με μεθοδικότητα, ανιδιοτέλεια και σεβασμό στο Δημότη είναι βέβαιο ότι θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια