Header Ads

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ , 7ος όμιλος – 10η αγωνιστική : ΠΑΣ Κόρινθος - Άγιος Ιερόθεος Ερέτριας : 2-1


    Επιτέλους ήταν πλεόν καιρός να πετύχει την πρώτη της εντός έ­δρας νίκη ο ΠΑΣ Κόρινθος! Στο φινάλε της αναμέτρησης για τη 12η αγωνιστική του 7ου Ομί­λου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στο γήπεδο της Ιωνίας, στην Κό­ρινθο, οι λιγοστοί φίλαθλοι χει­ροκρότησαν με ενθουσιασμό το τελικό σκορ ΠΑΣ Κόρινθος – Ά­γιος Ιερόθεος Ερέτριας 2-1 με το τρίποντο να την ανεβάζει μί­α βαθμολογική θέση έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού Η ομά­δα που παρέταξε ο Γιάννης Βα­σιλόπουλος από τα πρώτα λε­πτά του αγώνα βρέθηκε απένα­ντι σε μία ομάδα, την τελευταί­α στη βαθμολογία, που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και μπή­κε με ένα και μοναδικό στόχο. Τη νίκη! 
    Στο πρώτο ημίωρο η μπάλα παί­χτηκε με ελαφρά υπεροχή των Κορινθίων μεταξύ των δύο ομά­δων με τις επιθέσεις να σταμα­τούν στο ύψος της μεγάλης πε­ριοχής με ελάχιστες οργανωμέ­νες που εξουδετερώθηκαν από την άμυνα και τον τερματοφύ­λακα Ναβροζίδη που έκανε με­ρικές εκπληκτικές αποκρούσεις. Σε μία ομαδική επίθεση των Κο­ρινθίων, στο 27΄ο Γάλας με κο­ντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Κόρινθος κάνοντας το 1-0, αλλά δεν κράτησε πολύ η χαρά των γηπεδούχων, αφού σε μία μπροστινή μπαλιά στο 39΄ ξεπετάχτηκε ο Αμανατίδης πέρασε όποιον αμυντικό βρή­κε μπροστά του και μπαίνοντας μέσα στη μικρή περιοχή την ώ­ρα που ετοιμαζόταν να πλασά­ρει τον τερματοφύλακα που έ­κανε έξοδο ο πολύ καλός Λου­τριώτης τον ανέτρεψε και ο διαι­τητής σφύριξε πέναλτι. Το κτύ­πησε ο ίδιος ο παίκτης, που ισο­φάρισε σε 1-1. Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτή­ρια. 
    Στην επανάληψη η «Μπάρτσα» πατούσε καλύτερα στα πόδια της, αλλά δεν εκμε­ταλλεύτηκε όσο έπρεπε την υ­περοχή της. Πολλές οι επιθετι­κές ενέργειες, αλλά η εμμονή όλων στην προσπάθειά τους να προηγηθούν στο σκορ μe ψηλο­κρεμαστές μπαλιές στα ύψη και στα περιστέρια έδιναν εύκολη λία στους αμυντικούς που κέρ­διζαν το 80% των διεκδικήσεων. Ακόμα και ο τερματοφύλακας προωθούσε την μπάλα λίγο με­τά τη σέντρα, ενώ έκανε λίγα πλασαρίσματα σε α­μαρκάριστους συμπαίκτες του. 
    Η μπάλα όμως φαίνεται ότι είδε το διακαή πόθο και την αγωνι­στικότητα των Κορινθίων. Μέχρι την τελική ευθεία του ματς, η Ε­ρέτρια κρατούσε την ισοπαλί­α στην Κόρινθο, αλλά πέντε λε­πτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου στο φινάλε του αγώ­να έκανε τα κέφια μας. Σε μία μία επιθετική ενέργεια της ομά­δας μας ο Μαναριώτης με κεφα­λιά μετά από σέντρα πέτυχε να κάνει το 2-1 μέσα σε ξέφρενα α­γκαλιάσματα παικτών και χειρο­κροτήματα των φιλάθλων. Οι ο­ποιεσδήποτε φάσεις και των δύ­ο ομάδων μέχρι τη λήξη του α­γώνα δεν άλλαξαν το σκορ. 
    Γενικά ο ΠΑΣ Κόρινθος άξιζε αυ­τής της νίκης! Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Κορίνθιων στο γήπεδο της, που ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και αγωνιστικού μένους των παικτών της "Μπάρτσα"!.. 
    Η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά σωτηρίας και τώρα έ­χει την ανάγκη των φιλάθλων της. Η συμπαράσταση από μέ­ρους των καλό θα κάνει στην ο­μάδα και στο Κορινθιακό ποδό­σφαιρο. Κάθε δεύτερη εβδομά­δα, ας πάμε στο γήπεδο της Ι­ωνίας... 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Γιάννης Βασιλό­πουλος): Λουτριώτης, Παπανι­κολάου, Καραγιάννης, Λαμπρό­πουλος, Βελέτζας, Παϊκόπου­λος, Δόνης, Σιδέρης, Μαναριώ­της, Τορεζάνι, Γάλας. Έπαιξαν και οι Ιορδανίδης 59΄και Ρασιάν 75΄στις θέσεις Δόσης και Παϊκόπουλος αντίστοιχα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια