Header Ads

Καταπέλτης ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών : «Εισηγηθήκαμε εκκένωση»


Ο κος Τόσκας και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής πρέπει με σκυμμέ­νο κεφάλι να ζητούν κάθε 5’ συ­γνώμη» 
Εξοργισμένος με την στάση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τό­σκα, μίλησε ο πρόεδρος των Πυ­ροσβεστών, Δ. Σταθόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τονίζο­ντας ότι και οι δυο θα πρέπει να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγνώ­μη.
«Ο Αρχηγός μας δεν έπρεπε να πει ότι δεν θα έκανε κάτι διαφο­ρετικό. Αυτό μας έχει εξοργίσει», τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο αρχη­γός της Πυροσβεστικής δεν παραι­τείται, ο υπουργός όμως παραιτεί­ται». 
Τόνισε επίσης ότι όλοι οι αξιω­ματικοί που συμμετείχαν στην επι­χείρηση, είχαν εισηγηθεί εκκένω­ση: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ή­ταν παρόντες είχαν εισηγηθεί την εκκένωση. Πρόκειται για τους κα­λύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέ­ρουμε, του εμπιστευόμαστε πλή­ρως». 
Ο Επιπυραγός Ιωάννης Κολοβός και ο Πυρονόμος Μιχαήλ Βάσιλας περιέγραψαν το σκηνικό που επι­κρατούσε. 
«Θα ήθελα να εκφράσω και για μένα και εκ μέρους όλων των πυ­ροσβεστών της ΕΜΑΚ, τα συλλυ­πητήρια στις οικογένειες των θα­νόντων και θα ήθελα να πω ό­τι τους νιώθουμε σα να είναι δικά μας μέλη της οικογένειας. Πήρα­με εντολή να ανταποκριθούμε για τους επιζώντες. Το κύριο μέλημά μας ήταν η διάσωση των εγκλωβι­σμένων στις παραλίες και στον ι­στό στο Μάτι». 
Ο Πυρονόμος, Μιχαήλ Βάσιλας είπε: «Ήταν ένα τραγικό συμβάν. Το ζήσαμε μαζί τους. Γίνανε πραγ­ματικά οικογένειά μας. Ήμασταν οι πρώτοι που ανταποκριθήκαμε. Φτάνοντας στο συμβάν αντιμε­τωπίσαμε μια τραγική κατάσταση. Ανθρώπους τρομαγμένους, φοβι­σμένους. Να ψάχνουν ένα σωσίβιο βοηθείας. Οδηγήσαμε ανθρώπους σε ασφαλή σημεία. Για μας αυτό ήταν η παραλία. Ήταν το μόνο α­σφαλές σημείο. 
Το μέτωπο ήταν τεράστιο, α­σφυκτική ατμόσφαιρα. Μπορούσε κάποιος πολύ εύκολα να πάθει α­ναπνευστικό καυστικό οίδημα. Οι θερμοκρασίες… δεν το έχουμε ξα­ναδεί. Είδαμε αμάξια που λιώσα­νε, βρήκαμε το μέταλλο σε μορφή υγρού. Ήταν ασύλληπτες οι θερ­μοκρασίες. Δεν το ‘χουμε ξαναδεί αυτό το πράγμα» λέει ο Πυρονό­μος, αν και μετρά 12 χρόνια στην Υπηρεσία. «Έχουμε δει αμέτρητα συμβάντα, αλλά αυτό το πράγμα ελπίζω, εύχομαι να μην το ζήσου­με ποτέ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια