Header Ads

Βουλευτής Ν.Δ. Χρίστος Δήμας : «Η απόδοση ευθυνών είναι χρέος όλων μας»


Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τις ημέρες που έκαιγαν οι φωτιές και τις ημέρες του εθνικού πένθους για τους νεκρούς και την τεράστια καταστροφή, έδειξε υπεύθυνη στάση και κράτησε χαμηλούς τόνους. Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι σήμερα, λόγω του εθνικού πένθους η στιγμή απόδοσης ευθυνών. Σήμερα απαιτείται ενότητα. Υποκλίνομαι στους εθελοντές, τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς, το ΕΚΑΒ, τις ένοπλες δυνάμεις και σε όσους ακόμα με κίνδυνο της ζωής τους έδωσαν την ψυχή τους για να διασωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η ανείπωτη αυτή καταστροφή όμως, πρέπει να μας γίνει μάθημα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ενωμένοι οι Έλληνες θα καταφέρουμε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές στο μέλλον».
Μία εβδομάδα μετά από την καταστροφή και ενώ το τριήμερο εθνικό πένθος πέρασε και οι φωτιές έσβησαν, ήρθε η ώρα των ευθυνών. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης με δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.
Ο Χρίστος Δήμας σε δήλωσή του στις 30/07/2018, ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις απώλειες ζωής στο Μάτι και τη Ραφήνα. Οι ευθύνες όσων δε διέταξαν έγκαιρα εκκένωση, δε μπορούν να κρύβονται πίσω από την αυθαίρετη δόμηση, την κλιματική αλλαγή ή την ταχύτητα της φωτιάς. Με 91 νεκρούς και 25 αγνοούμενους, η απόδοση ευθυνών είναι χρέος όλων μας».
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση, εν μέσω των τραγικών γεγονότων με τις πυρκαγιές, έφερε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στη Βουλή, αύξηση των μισθών των προέδρων και των διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών από 4.631 ευρώ σε 7.483 ευρώ. Για το θέμα δημιουργήθηκε τεράστια κατακραυγή και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία.
Ο Χρίστος Δήμας, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε για το θέμα: «Απαιτούμε να ζητήσετε συγνώμη. Ζούμε τόσα τραγικά γεγονότα κ εσείς φέρατε τροπολογία να αυξήσετε τους μισθούς των προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιρειών στα 7.483€. Μόνο ντροπή. Έπρεπε να συμβεί τέτοια κατακραυγή για να την αποσύρετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια