Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Τόσκας: Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν

«Λάθη στρατηγικής δεν υπήρξαν»: αυ­τό δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να εντοπιστούν και «μάλιστα πολλά». Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, και ερωτηθείς για το εάν εμμένει στην παραίτησή του, ο κ. Τόσκας είπε: «Αυτήν τη στιγμή πα­λεύουμε για την αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Οι όποιες ευθύνες θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα. Λά­θη στρατηγικής δεν υπήρξαν, λάθη τακτι­κής μπορεί πάντα να βρει κανείς πολλά, ελλείψεις υπάρχουν πολλές στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας διότι διαχρονι­κά δεν του είχε δοθεί σημασία, είχε εγκα­ταλειφθεί, απόδειξη η παλαιότητα των εναέριων μέσων, κάτι που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Τόσκας δήλωσε, επίσης, ότι και ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη στη συνέ­ντευξη Τύπου της Πέμπτης. «Λάθη στην αντιμετώπιση μιας τέτοιας καταστροφής μπορεί στη συνέχεια, το επόμενο διάστη­μα να βρούμε και αρκετά. Το θέμα είναι, όμως, ότι σε γενική κατεύθυνση όλος αυτός ο κόσμος, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί, έδωσαν ό,τι καλύτερο μπο­ρούσαν» είπε ο ίδιος.
Σημείωσε δε, πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι τώρα η αντιμετώπιση των πρώτων αναγκώντων πυρόπληκτων.
«Δόθηκαν οι κατευθύνσεις σε πέντε πλευρές που αφορούν την αντιμετώπι­ση των στρεβλώσεων σε εθνικό επίπεδο ώστε να μην συνεχίσει αυτό το άναρχο περιβάλλον της δόμησης σε όλη την Ελ­λάδα. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την α­ναδιοργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας για να είναι ακόμη πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστρο­φές. Τα υπόλοιπα αφορούσαν θέματα οι­κονομικής ενίσχυσης», σχολίασε ο κ. Τό­σκας. Ανέφερε, επίσης, ότι ο επικεφαλής πυροσβέστης στο Μάτι πρότεινε εκκένω­ση, με την εντολή να μεταφέρεται στον Δήμαρχο όταν η φλόγες ήταν ακόμη στον Νέο Βουτζά. Ωστόσο, όπως είπε, σε μιά­μιση ώρα είναι αδύνατο να εκκενωθούν 20.000 άνθρωποι.
Ερωτηθείς για τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει στη Βουλή για την ετοιμότη­τα της κρατικής μηχανής να αντιμετωπί­σει πυρκαγιές, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Το καλύτερο σχέδιο του κόσμου να υπήρχε, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να περιλάμ­βανε διεύρυνση επαρχιακών δρόμων για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες, να αλλάζει όλη τη δόμηση που υπάρχει εδώ και 60 χρόνια και να δημιουργεί ένα τελείως δια­φορετικό κλίμα».



Λαζαρίδης για Τσίπρα: 
«Εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, αποδεικνύεται και μοιραίος»

«Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση πνίγη­κε στις λάσπες της Μάνδρας, κάηκε στο Μάτι, χάθηκε στις Πρέσπες. Δεν αξίζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολί­τες μια τέτοια κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του σήμερα στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».
Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυ­ριάκου Μητσοτάκη ανέφερε πως είναι φανερό ότι το βράδυ της Δευτέρας «εί­χαμε μια επικοινωνιακή φαρσοκωμωδία, η οποία συνεχίστηκε και πριν λίγες ημέ­ρες με την επίσκεψη του κ. Καμμένου στο Μάτι, όπου σας θυμίζω ζήτησε και τα ρέστα από τους πολίτες που κατα­στράφηκαν».
Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε πως κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτονται οι τε­ράστιες ευθύνες που έχει αυτή η κυβέρ­νηση για τη διαχείριση της συγκεκριμέ­νης καταστροφής.
Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, επισή­μανε: «Εκτός από ανίκανος, αναποτελε­σματικός και επικίνδυνος, αποδεικνύεται και μοιραίος όπως είναι και η κυβέρνηση του». «Ακούσαμε», συνέχισε ο κ. Λαζα­ρίδης, «τον πρωθυπουργό να μιλάει για αποσταθεροποίηση. Ποιος αποσταθερο­ποιεί τον πρωθυπουργό; Ο πρωθυπουρ­γός είναι αποσταθεροποιημένος μήνες τώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τρα­γωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσί­πρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. «Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύο­νται είτε με παραιτήσεις, είτε με αποπο­μπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνι­ακά τεχνάσματα», σημειώνει η Πειραιώς και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντή­σει σε «δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες»:
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Λοβέρδος: Ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση, 
είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού

Η ανάληψη ευθύνης συνοδεύεται από παραίτηση, αλλιώς είναι κενολογία και α­πόπειρα εξαπάτησης του λαού, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοι­νοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Αν­δρέας Λοβέρδος, μιλώντας για τη φωτιά στην περιοχή του Ματιού Αττικής. «Στο κοι­νοβουλευτικό πολίτευμα η φράση «ανα­λαμβάνω την πολιτική ευθύνη» πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση «γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα». Αλλιώς είναι κενο­λογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βου­λευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλι­ο. Υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ό­τι είναι απογοητευτικό ο πρωθυπουργός α­μέσως μετά την ενημέρωσή του «να ανα­φέρεται σε σκοτεινούς κύκλους που επι­διώκουν την αποσταθεροποίηση της κυ­βέρνησής του και σε «ασύμμετρα φαινό­μενα»».
Ο πρώην υπουργός εκτιμά στη συνέ­ντευξή του προς το Πρακτορείο ότι το βρά­δυ της Δευτέρας στο Συντονιστικό της πυ­ροσβεστικής δεν έγινε καμία ενημέρωση για τα θύματα που είχαν αρχίσει να ανέρ­χονται σε δεκάδες.
«Πρόκειται για ένα γεγονός που υπερ­βαίνει κάθε όριο ανευθυνότητας και ανι­κανότητας», υποστηρίζει και αναρωτιέται: «ήξεραν και δεν μιλούσαν για επικοινωνι­ακούς λόγους ή δεν ήξεραν; Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, είναι απαράδεκτο και α­νήθικο».
Αναφερόμενος στις ευθύνες για τη με­γάλη καταστροφή στο Μάτι, επαναλαμβά­νει το ερώτημα: «γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικημένων περιοχών». «Η φωτιά έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ίσως τα σπίτια να μην σώζονταν, αλλά η ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε να είχε προ­στατευθεί» προσθέτει.




Δεκέμβριος 2015: 
Όταν ο Τσίπρας ζήτησε συγνώμη από... τους ομοφυλόφιλους!

Ο αρχιτέκτονας της καταστροφής, ο συνεχι­στής του εθνικού ολετή­ρα, ο βασικός ένοχος της ανείπωτης τραγωδίας, ο ανάλγητος και καρεκλο­κένταυρος πρωθυπουρ­γός της συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ όχι μόνο δεν παραιτήθηκε μετά από την εκατόμβη νε­κρών, αλλά δεν ψέλλι­σε ούτε μία συγνώμη! Η αλαζονεία και η απάθεια είναι χαρακτηριστικό της καταρρέουσας αριστε­ρής συγκυβέρνησής του, καθώς η λέξη συγνώμη τους είναι άγνωστη.
Όχι πάντα... Ο Τσίπρας μπορεί να μην ζήτησε συ­γνώμη από τον Ελληνικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων για τους 92 νεκρούς, καθώς το θεώρησε περιττό, ένιω­σε όμως την ανάγκη στις 22 Δεκεμβρίου 2015 να ζητήσει συγνώμη από... τους ομοφυλόφιλους! Όντας συγκυβέρνηση μόνο 3 μήνες οι Σύριζα - Ανέλ τον Δεκέμβριο του 2015 περνούν το νομο­σχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Εκεί ο θρασύς Τσίπρας, αφού πανηγυρίζει που «κλείνει ένας κύκλος ο­πισθοδρόμησης και ένας κύκλος ντροπής για το ελληνικό κράτος», έστω και καθυστερημένα «ζητά συγνώμη σε εκατοντά­δες, χιλιάδες συμπολίτες που όλα τα προηγούμενα χρόνια στερούνταν δικαι­ώματα...».
Δεν υπάρχουν λόγια να τον χαρακτηρίσουν. Τον παραδίδουμε στην χλεύη του Ελληνικού Λαού!



H τακτική της «καμμένης γης» δεν πείθει κανέναν

«Οι συνεχείς μεταμφι­έσεις της κυβέρνησης, από το «τα κάναμε όλα καλά» μέχρι το «αναλαμ­βάνουμε την πολιτική ευθύνη», δεν μπορούν να κρύψουν την προσπά­θεια του ίδιου του πρω­θυπουργού, να πετάξει από πάνω του τις πραγ­ματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττι­κή. Ακριβώς ότι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» ανα­φέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυ­πουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
«Ο κ.Τσίπρας και η κυ­βέρνησή του, στα τριάμι­σι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησης του, πρό­λαβε, όμως, να διατηρή­σει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασο­προστασία και την πυρό­σβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματο­ποίησης της γης. Πρόλα­βε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα αντιπυρικής, αντιπλημ­μυρικής προστασίας, για­τί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας «όσο, για τη γνωστή τα­κτική της «καμένης γης», που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν».




Βασίλης Λεβέντης
«Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία για το σκοπιανό, είναι συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά

«Η ακύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό είναι ο όρος που θα θέσει η Ένωση Κεντρώων προκει­μένου να συμμετάσχει στην κυβέρ­νηση μετά τις εκλογές εφόσον το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυνα­μία. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρό­εδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασί­λης Λεβέντης μιλώντας στο Ραδιό­φωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκ­πομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.
Στην ερώτηση αν υπαινίσσεται ειδικό δικαστήριο απάντησε ως ε­ξής: «Καθένας που βλάπτει τη χώ­ρα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευ­θύνες του. Η Δικαιοσύνη θα κρί­νει». Και τόνισε: «Δεν αναγνωρίζω τη συμφωνία για το σκοπιανό, εί­ναι συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στην επιστολή μου γιατί είναι και αυ­τός ένοχος από τη στιγμή που α­ποδεχόταν τη σύνθετη ονομασία. Η ΝΔ έχει στάση Πόντιου Πιλάτου. Να κάνουμε υπομονή να πέσει ο Τσίπρας. Παραβίασαν κάθε έννοι­α κοινοβουλευτισμού. Να δώσει ο λαός δύναμη στην Ένωση Κε­ντρώων για να μη γίνεται κυβέρ­νηση χωρίς εμάς ώστε να θέσουμε τους όρους μας, ανάμεσα στους ο­ποίους το σκοπιανό».
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ε­κτός τόπου και χρόνου. Έχουν α­ριστερές καταβολές και αναφορά στον διεθνισμό». Τον κατήγγειλε επίσης για το εξής: «Ο κ. Τσίπρας με κορόιδεψε, μου είπε ότι πρώτα θα γίνει η συνταγματική αναθεώ­ρηση στα Σκόπια και μετά η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ». Σε σχέση με τις εξε­λίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Λεβέντης υ­ποστήριξε ότι η Φ. Γεννηματά έχει έλλειμμα ηγετικότητας και γι αυτό δεν μπορεί να κρατήσει τη συνοχή στο νέο πολιτικό φορέα και κάνει καθένας ό,τι θέλει.



Αισχρό θέατρο της κυβέρνησης και μετά τις φονικές πυρκαγιές…

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή δη­λώσεις του επικεφαλής των ΟΥΚ σε τηλεοπτικό σταθμό για τον χρόνο εντοπισμού των πρώτων νεκρών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δη­μήτρης Τσιόρδας κάνει λόγο για «αισχρό θέα­τρο» και «συνειδητή πρά­ξη παραπλάνησης των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια