Header Ads

Επική απάντηση Μακεδόνα δασκάλου στην Θ.Τζάκρη : Σε λίγο θα σας φτύνουν και τ’ αγάλματα


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον δά­σκαλο Ηλία Πλόγκα ως εκ των υποκινητών των επει­σοδίων εις βάρος της. Δια­βάστε την απάντηση του Η­λία Πλιόγκα στην βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη: 
”Σε λίγο θα σας φτύνουν και τ’ αγάλματα. 
Κυρία Τζάκρη 
Αντιλαμβάνομαι τον πα­νικό και την απόγνωση, τό­σο την προσωπική όσο και του κόμματος που εσχάτως υπηρετείται. Καμία έκπλη­ξη δεν μου προκαλεί η α­πόπειρα ν’ ανακαλύψετε «οργανωτές» εκεί που δεν υπάρχουν. 
Μόλις την περασμένη Κυριακή άλλωστε από τις Πρέσπες, ανακαλύψετε μέ­χρι και ανύπαρκτες Μακε­δονικές γλώσσες και εθνό­τητες σε μια ανύπαρκτη «Μακεδονία». 
Χθες το μεσημέρι 19/6 στο αποκλεισμένο από τους δεκάδες άνδρες και περιπολικά της Αστυνομίας κέντρο της πόλης των Γιαν­νιτσών, κινούμασταν εκα­τοντάδες ανυποψίαστοι πο­λίτες. Μπορεί να μας απα­γορέψατε τη χρήση του ό­ρου Μακεδονία αλλά νισά­φι, δεν θα μας απαγορέψε­τε και να περπατάμε στην πόλη που γεννηθήκαμε. Πολλοί από αυτούς δικαίως εξέφρασαν αυθόρμητα την αγανάκτηση και την οργή για την εθνικά επιζήμια πα­ρουσίας σας. Ούτε τη χλεύ­η, ούτε και την κατακραυγή θα γλιτώσετε. 
Την «οργανωτική» συμ­βολή μου όμως, πού ακρι­βώς την είδατε; Ποιος από τους ρουφιάνους που σας περιστοιχίζουν διέκρινε και είναι σε θέση να αποδείξει πως οργάνωσα τις αποδοκι­μασίες σε βάρος σας; Μή­πως θα καταγγείλετε και τους δεκάδες πελάτες και καταστηματάρχες που βγή­καν έξω από τα μαγαζιά τους ή τους κατοίκους που παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια την πρωτοφανή στρατιά αστυνομικών και περιπολικών που κατέκλυ­σαν το κέντρο; 
Κυρία Τζάκρη 
Είναι βέβαιο, πως με τη φόρα που πήρατε, σε λί­γο καιρό θα καταγγέλλετε και τα διάσπαρτα αγάλματα των ηρώων της πόλης μας από τους αγώνες για μια ε­λεύθερη ελληνική Μακεδο­νία, επειδή ακόμη κι αυτά σας κοιτάζουν υποτιμητικά. Μέχρι τότε θα εκτοξεύε­τε ασύστολα ψεύδη και θα ταυτίζετε με την ΧΑ ανθρώ­πους που είναι ορκισμένοι εχθροί της όπως για κα­κή σας τύχη είναι ο υπο­γράφων. Φαίνεται πως δεν σας αρκεί που καταστρέψα­τε οικονομικά και ηθικά ένα λαό και προσυπογράψατε την εθνική ταπείνωσή του με την αισχρή συμφωνία σας για τη Μακεδονία. 
Τώρα επιδεικνύετε και το απύθμενο θράσος σας αφού επιλέγετε να κατα­συκοφαντείτε πολιτικούς αντιπάλους σας και να σπι­λώνετε υπολήψεις. 
Δεν το κάνετε πρώτη φο­ρά. Δεν θα σας επιτρέψω ό­μως να το επαναλάβετε με άλλους. Δεν πρόκειται να σας φοβηθώ. Δεν θα λυγίσω. Είμαι Μακεδόνας κυρία μου. Θα συνεχίσω να σας εκθέτω και να σας αντιμάχομαι πολι­τικά με τον τρόπο που τα δη­μοκρατικά μου ιδεώδη αλλά και οι δυνάμεις μου το επι­τρέπουν. Και θα το κάνω με μεγαλύτερη ένταση. ε μεγα­λύτερο πάθος. 
Σύντομα θα κληθείτε σε απολογία όχι μόνο απένα­ντι σε ένα λαό που προδώ­σατε αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης.” 

Ηλίας Πλιόγκας. 
Μακεδόνας δάσκαλος. 
www.edessaika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια