Header Ads

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κόρινθο έκλεισαν ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ


Την κατ’ έτος καθιερωμένη προσκυ­νηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τή­νου πραγματοποίησε κι εφέτος, το διή­μερο 2 και 3 Ιουλίου 2018, ο Σεβασμιώ­τατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος με πλήθος Ιερέων και 750 προσκυνητές εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, ολοκλη­ρώνοντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τους προ­σκυνητές υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Τήνου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιε­ράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υπο­πλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολό­πουλος. 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτη­σε και εκήρυξε τον Θείο λόγο στον Εσπε­ρινό της Δευτέρας 2 Ιουλίου, στο Ι. Προ­σκύνημα της Ευαγγελιστρίας, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ του Ι­ερού Προσκυνήματος Πανοσ. Αρχιμ. π. Ι­άκωβος Σέττας καλωσόρισε τον Σεβ. Μη­τροπολίτη μας και τους Κορινθίους Προ­σκυνητές εκ μέρους του Σεβ. Μητροπο­λίτου Σύρου κ. Δωροθέου του Δ΄, των με­λών της Διοικούσης Επιτροπής, των Ιερέ­ων και του ευσεβούς λαού της Τήνου. 
Την επομένη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Πα­νίερο Ναό του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύ­ματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Τον Θεί­ο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθι­μος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, αναφερόμενος στις μεσιτι­κές πρεσβείες της Παναγίας μας, η οποί­α ανακουφίζει τον πόνο και τις δυστυχίες των πιστών και προστατεύει την Πατρίδα μας διαχρονικά. Ο Ποιμενάρχης μας ευ­χαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπο­λίτη Σύρου για την παραχώρηση της κυ­ριαρχικής του αδείας, τον Αρχιερατικό Ε­πίτροπο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για την διευκόλυνση όλων των προσκυνητών. 
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο Απο­στολικό ανάγνωσμα της ημέρας και πα­ρότρυνε τους πιστούς να εμπιστεύονται τον Χριστό και την Μεγαλόχαρη Μητέρα Του καθώς μόνον απ’ Αυτούς μπορούν να λαμβάνουν Χάρι, ενώ ταυτόχρονα α­νέπεμψε προσευχές στην Ευαγγελίστρι­α υπέρ της Πατρίδας μας και υπέρ του δοκιμαζομένου Ι. Ιδρύματος, τονίζοντας με νόημα ότι «Νεφύδριον εστί και θάττον παρελεύσεται», δηλαδή, σύννεφο είναι και γρήγορα θα περάσει. 
Με την Ιερή αυτή αποδημία του Σεβ. Μητροπολίτου μας μαζί με ικανό μέρος του εμπεμπιστευμένου Ποιμνίου του και με τις ολόθερμες προσευχές όλων στη Μεγαλόχαρη, ολοκληρώθηκαν κι εφέτος τα «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια