Header Ads

Και η Ελλάδα ; Βρέθηκε το όνομα ρευστοποίησης, διαμελισμού και παράδοση της Μακεδονίας


Εν μέσω του «σκοπιανού» δράματος και τις ενδεχόμενες θύελλες που η επιτευχθείσα ήδη συμφωνία θα προκαλέσει, στο εσωτερικό. Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα «προαπαιτούμενα» και το «μεσοπρόθεσμο» που χαράζει τον μνημονιακό μονόδρομο μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος γράφει, μεταξύ άλλων, ο Όθωνας Κουμαρέλας:
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον με κύριο χαρακτηριστικό τη ρευστότητα, την προσωρινότητα σχέσεων και συμμαχιών και με επιδερμική ανάγνωση των διεθνώς τεκταινομένων, η ελληνική πολιτική ελίτ έσπευσε πρώτη απ’ όλους να επιλέξει στρατόπεδο και να το διαλαλεί. Θεωρώντας ότι η επίδειξη «κοσμιωτάτης» διαγωγής προς τον θεωρούμενο -από αυτήν- «επικυρίαρχο» βολεύει τη μακροημέρευσή της. Έχοντας αποδεχθεί ήδη τη σμίκρυνση και τον διαμελισμό, ξεπουλάει όσο-όσο ό,τι έχει απομείνει από τα «ασημικά» καθιστώντας τη χώρα μας τίποτε περισσότερο από ένα διαπραγματευτικό «χαρτί» και είδος προς ανταλλαγή στο παζάρι μεταξύ των μεγάλων εμπλεκομένων -της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης, που αποδεικνύεται «άσσος» σε αυτό το παζάρι και ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία.
Το όνομα δε της ρευστοποίησης και του διαμελισμού της χώρας ευρέθη, μαζί με την παράδοση της Μακεδονίας. Βαπτίστηκε κιόλας με νονούς τον Φούχτελ και τον Νίμιτς και «παρανυφάκια» τους Τσίπρα, Μπουτάρη και Κοτζιά: Βόρεια και Νότια Μακεδονία –Στρατηγική εταιρική σχέση!…. Business as usual…. Μετοχές πουλάνε σε τιμές που η «αγορά» έχει προκαθορίσει και οι «επενδυτές» σπεύδουν να μας αγοράσουν και μάλιστα κοψοχρονιάς! Μια φορά τα χίλια χρόνια τέτοια ευκαιρία, θα τη χάσουν;;;;;;
Επειδή υπάρχουμε κι εμείς, ας τους διαψεύσουμε και ας ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

«hereticalideas»

Δεν υπάρχουν σχόλια