Header Ads

Έρχεται η ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων...


Οι φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις βρίσκονται προ των θυρών. Οι τελειόφοιτοι των Λυκείων – όλων των τύπων – καλούνται μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαγωνιστούν, σύμφωνα με τις επιλογές τους και το πρόγραμμα εξετάσεων. Δύσκολη εποχή για τη σπουδάζουσα Νεολαία, αλλά και ελπιδοφόρα, αφού θα δοθεί η τελική μάχη της ζωής των μαθητών, που θα επιδιώξουν να μεταπηδήσουν από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πάντα στην επίτευξη των στόχων θα κριθούν από την προετοιμασία που έχουν κάνει, από τον κόπο και τα ξενύχτια τους, από το χαρακτήρα και την πίστη τους σ’ αυτό που επιδιώκουν, αλλά και από την τύχη.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα υπάρξουν χαρές και λύπες μεταξύ των διαγωνιζομένων, επιτυχόντων σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και αποτυχόντων. Φυσικόν είναι να αισθάνονται μεγάλη χαρά οι πρώτοι και οι δεύτεροι, αφού θα πετύχουν στις επιλογές τους. Εξυπακούεται ότι θα συνεχίσουν τις σπουδές τους για κάποια χρόνια μέχρι να βγουν στον επαγγελματικό στίβο. Αυτό το γνωρίζουν από τώρα, αλλά θα αποκτήσουν, ως ενήλικες πλέον και την πρακτική εμπειρία της πραγματικής ζωής, όπως θα την αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια του Θεού, των Καθηγητών τους και της Οικογενείας τους. Βασικό σημείο επισημάνσεως είναι ότι τα πάντα κρέμονται από τις επιλογές των ίδιων των Νέων, το περιβάλλον και τη θέλησή τους να επιτύχουν στη ζωή. Όλα τα άλλα είναι υποστηρικτικά και ενισχυτικά της όλης προσπάθειας. Οι νουνεχείς θα τα καταφέρουν!
Για την τρίτη κατηγορία, των άτυχων νέων, που δεν θα επιτύχουν, δεν χάθηκε ο κόσμος από τα πόδια τους. Κατ’ αρχάς έχουν ακόμη μία προσπάθεια να δοκιμάσουν την επόμενη χρονιά ή να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους από τώρα, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος, γιατί “ο χρόνος είναι χρήμα πλέον” γι’ αυτούς. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως στον επαγγελματικό προσανατολισμό υπάρχουν σωρεία άλλων επαγγελμάτων, τα οποία είναι σοβαρά, έντιμα και το κυριότερο προσοδοφόρα, είτε ανήκουν στον υπαλληλικό κλάδο, είτε στον τεχνικό τομέα, είτε στον Επιχειρηματικό τοιούτο. Την αποτυχία να την εκλάβουν, ως μία νέα αρχή και όλα θα πάνε καλά, αν κάνουν τις κατάλληλες επιλογές. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ για το καλύτερο!..

Δεν υπάρχουν σχόλια