Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.Hellenicinformationteam, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Εάν μας χτυπήσει η Ρωσία θα απαντήσουμε…

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να πολεμήσει με τη Ρωσία, δήλωσε υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στη ρωσική εφημερίδα ‘Κομμερσάντ’, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. «Εμείς πάντα λαμβάνουμε υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα και ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ», είπε.
Τα σχόλια του έρχονται μετά από αρκετές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία που αποδίδονται στο Ισραήλ, όπως η επίθεση στην αεροπορική βάση T4, για την οποία η Ρωσία ισχυρίσθηκε ότι υπονόμευσε τη σταθερότητα της Συρίας.
Ο σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας είναι τεταμένες τελευταία, λόγω του ρωσικού σχεδίου για την ενίσχυση του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία με προηγμένα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα, παρά τις ισραηλινές αντιρρήσεις. «Εάν τα συστήματα S-300 δεν απευθύνονται σε εμάς, αυτό είναι άλλο», είπε ο Λίμπερμαν, «εάν όμως πυροβολήσουν στα αεροσκάφη μας, σίγουρα θα απαντήσουμε». Την περασμένη εβδομάδα η Κομμερσάντ επικαλούμενη κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ επιτεθεί στο σύστημα S-300, θα είχε ‘καταστροφικές συνέπειες’.
Ο Λίμπερμαν δήλωσε, επίσης, ότι το Ισραήλ δεν θα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, αλλά δήλωσε ότι αυτό που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι «οι προσπάθειες του Ιράν να μετατρέψει τη Συρία σε μια θέση εναντίον του Ισραήλ. Κάθε προσπάθεια του Ιράν να εγκατασταθεί στη Συρία θα είναι απογοητευτική. Θα ήταν πολύ σοφό ο Άσαντ να μην παρεμβαίνει», είπε.
Για τις ισραηλινο-ρωσικές σχέσεις δήλωσε:
«Δεν αναζητούμε συγκρούσεις τα τελευταία χρόνια, είχαμε ανοιχτό, σαφή και διαφανή διάλογο με τη Ρωσία, όταν συμφωνούν οι απόψεις μας και ακόμη ότι δεν συντρέχουν».Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι υπάρχει μια καυτή γραμμή μεταξύ του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας και των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Ο Λίμπερμαν χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών ‘εξαιρετικά αποτελεσματικές και διαφανείς’. Τόνισε ότι όταν οι στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ άσκησαν πίεση, όπως στην περίπτωση κυρώσεων κατά της Ρωσίας (για την ένταξη της Κριμαίας) «δεν ήμασταν μαζί τους», ούτε το Ισραήλ ήταν μεταξύ των χωρών που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες (λόγω της δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα και της κόρης του στο Λονδίνο), πρόσθεσε.




Η ηλεκτρονική δικτατορία των ΗΠΑ /οι αμερικανικές αρχές κατασκόπευσαν πάνω από 500.000.000 GSM το 2017
Οι ΗΠΑ κατασκόπευσαν περισσότερα από 500.000.000 GSM το2017. Η NSA (National Security Agency) συνέλεξε τη τελευταία χρονιά τα δεδομένα 534.000.000 από αμερικανικά GSM σύμφωνα με μια έκθεση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε χθες. Η υπηρεσία χρησιμοποίησε τα μέσα της για να κατασχέσει τα μετα-δεδομένα, των κινητών τηλεφώνων, των SMS και των κλήσεων.
Τα μετά-δεδομένα δεν αποκάλυπταν το περιεχόμενο των κλήσεων αλλά επέτρεπαν στην NSA να γνωρίζει ποιός καλούσε τα κατασκοπούμενα πρόσωπα , πότε και για πόση ώρα ,καθώς και το μήκος των μηνυμάτων που αποστέλλονται. Αρκεί γι αυτό να διασταυρωθούν τα δεδομένα με τις διαθέσιμες πληροφορίες δημόσια κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα. Τα μεταδεδομένα υποτίθεται ότι είναι ανώνυμα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ατόμων, όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές του Stanford.

Ο αριθμός των dossiers που αποκτήθηκαν από την NSA ήταν τη τελευταία χρονιά 3 φορές περισσότερα σε ποσότητα από το 2016.AFP 5.5.18.




Η Τουρκία ζήτησε από την Ευρώπη να αναγνωρίσει τον τεμαχισμό της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ
Η Τουρκία κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης χάρτες στους οποίους ορίζει την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της αγνοώντας την ύπαρξη του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλορίζου (που αριθμεί 14 νησιά και νησίδες) αλλά και διεκδικώντας ολόκληρες θαλάσσιες περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα και την Κύπρο«ακρωτηριάζοντας» μεγάλα τμήματα της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.
Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η παράνομη οριοθέτηση της Άγκυρας αλλά ουσιαστικά έδειξε το μελλοντικό «πεδίο μάχης» το οποίο θα κληθούν να υπερασπιστούν οι ελληνικές και κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις μάλλον σύντομα.

Όλα αυτά λίγες μόλις ώρες μετά το ***νέο τρίτο κατά σειρά επεισόδιο εμβόλισης ελληνικού σκάφους από τουρκικό πλοίο εντός του 2018 και *** συγκεκριμένα από το εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ.




Ρωσικό Υπ.Άμυνας / ο συριακός στρατός ελέγχει το 65% του Yarmouk
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας το 65% του στρατοπέδου προσφύγουν Υarmouk που κατείχε κατά πλειοψηφίαν η ISIS στο Νότο της πρωτεύουσας Δαμασκού βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού. Eνώ συριακός στρατός και Ταξιαρχία Ιεροσολύμων-al Quds είναι στα πρόθυρα ν΄απελευθερώσουν όλο το θύλακα του Hajar Al-Aswad μετά από εντυπωσιακή προέλαση.



Σκόπια:
Η Τουρκία μας προειδοποιεί και μας αποκαλεί τώρα «ΠΓΔΜ»…




112 εκατομ­μύρια ευ­ρώ εισέπρα­ξε η Αυστρία ως τόκους α­πό τα δάνεια στην Ελλάδα!

Στα 112 εκατομμύρια ευ­ρώ ανέρχεται το ποσό σε τόκους που εισέπραξε, μέχρι το τέλος του πρώ­του τριμήνου του 2018, η Αυστρία από την Ελλά­δα, για απευθείας δάνει­α της Βιέννης προς την Αθήνα, όπως διαπιστώ­νεται από την τελευταί­α έκθεση τριμήνου, που έδωσε στη δημοσιότητα το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών…




Βοσνία – H ωρολογιακή βόμβα των Βαλκανίων

“Πυριτιδαποθήκη της Ευ­ρώπης” και“Βαλκανοποίηση[1]“,είναι δύο ό­ροι που έχουν αποδο­θεί στην ασταθή περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που ναι μεν ακούγονται κοινότοποι, δεν απέχουν πολύ ωστόσο από το να περιγράψουν την πραγματικότητα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Τρεις δυ­νάμεις, ΝΑΤΟ, Ρωσία και Τουρκία ερίζουν να “δέ­σουν στο άρμα” τους την ιδιαίτερη αυτή χώρα, η κάθε μία για τα δικά της συμφέροντα.




Κούρδοι: Σκοτώσαμε 5 Τούρκους στρατιώτες στο Χακάρι


Το κέντρο επικοινω­νίας Τύπου των ‘Δυ­νάμεων Λαϊκής Άμυ­νας’– HPG (κουρδι­κά Hêzên Parastina Gel, τμήμα του PKK) ανέφε­ρε ότι οι αντάρτες σκό­τωσαν πέντε στρατιώτες στο Χακάρι και στο Λέλι­καν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια