Header Ads

Ζήτησα στοιχεία από τον Δήμο Σικυωνίων και με παρέπεμψαν στο διαδίκτυο


ΚΙΑΤΟ 14 -5-2018

Την 20-2-2018 ζήτησα από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, να ενημερώσει τους Δημότες και εμένα, για τα παρακάτω στοιχεία:

1.-Τους έμμισθους συμβούλους, με οποιαδήποτε ιδιότητα, του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Σ. Σταματόπουλου, από την αρχή της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου [2010] μέχρι σήμερα. [ Σύμβουλοι-συνεργάτες κ.λ.π.]

2.-Τον έμμισθο γενικό γραμματέα του Δήμου.

3.-Τους έμμισθούς σύμβουλους, σε οικονομικά κ.α. ζητήματα, της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ».

3.-Επίσης να μου γνωρίσουν το χρηματικό ποσό της αμοιβής τους κατά μήνα και κατά έτος συνολικά.

Με λίγα λόγια τα στοιχεία των συμβούλων , τον τομέα που απασχολούνται καθώς και την αμοιβή τους για το έργο που προσφέρουν, για να γνωρίζουν οι Δημότες τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθώς και πόσο τους στοιχίζουν σε μηνιαία και ετήσια βάση.
Την 19-3-2018 με ενημέρωσαν, να αναζητήσω τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα στο διαδίκτυο.
Βλέπετε συνδημότες, δεν προλαβαίνουν στη Δημοτική αρχή να απαντήσουν γιατί τους έφαγε η δουλειά, που λέει και ο σοφός λαός μας.
Δεν αναφέρομαι βέβαια στους υπαλλήλους του Δήμου που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και τους έχει απαξιώσει ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής.
Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι δε θέλουν να απαντήσουν για να μη μάθουν οι πολίτες και οι Δημότες μας πόσους συμβούλους έχει ο Σ.Σ. και πόσο στοιχίζουν, σε μια εποχή που οι συνδημότες μας πληρώνουν αβάσταχτα δημοτικά τέλη και φόρους και πολλοί στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα για να ζήσουν.
Με λίγα λόγια από τη μια μεριά μιλάνε για «νοικοκύρεμα» και κοινωνική πολιτική και από την άλλη ξοδεύουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον γενικό γραμματέα του Δήμου και σε συμβούλους, που το πιθανώτερο να μην είναι και απαραίτητοι στη λειτουργία του Δήμου.
Με την ευκαιρία να ενημερώσω τους συνδημότες μας ότι , στην εποχή της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,η πρόσληψη συμβούλων στον Δήμο θα γίνεται μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη πρόσληψής τους. Τις θέσεις τους θα καλύπτουν ικανοί και άξιοι υπάλληλοι που έχει ο Δήμος Σικυωνίων.
Εκείνον δε που θα «καταργήσουμε» παντελώς είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου, ο οποίος αμείβεται πλουσιοπάροχα, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κυριολεκτικά καμία υπηρεσία στον Δήμο και τους Δημότες.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώην
Αντιδήμαρχος Σικυωνίων
ΤΗΛ. 6937056614
Email.nikos.zacharopoulos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια