Header Ads

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, η ΑΕΚ κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο - Η «Ένωση» νίκησε 100-94 την Μονακό στο φλεγόμενο κλειστό του ΟΑΚΑ και ζει στιγμές... 1968


Την κατάκτηση του Basketball Champions League πανηγυρίζει εδώ και μερικές στιγμές η ΑΕΚ, η ο­ποία, πραγματοποιώντας ε­ξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Μονακό, επικράτησε με 100-94 στον τελικό της δι­οργάνωσης, που πραγμα­τοποιήθηκε στο φλεγόμε­νο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι «κι­τρινόμαυροι» μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παι­χνίδι και επέβαλαν το ρυθ­μό τους, με τους παίκτες της Μονακό να δυσκολεύο­νται να σταματήσουν τις ε­πιθέσεις της ΑΕΚ και τη δι­αφορά να φτάνει για πρώ­τη φορά σε διψήφιο αριθμό στο τέλος της δεύτερη πε­ριόδου (49-39) και το ημί­χρονο να λήγει με σκορ 53- 44 υπέρ της ΑΕΚ. 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό μάζεψε τη διαφο­ρά και πλησίασε ακόμα και στον πόντο στα μέσα της τρίτης περιόδου (60-59), ό­μως στη συνέχεια η «Ένω­ση» ήταν καταιγιστική και τελικά έφτασε στη νίκη, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της που κα­τέκλυσαν το κλειστό του Ο­ΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ό­τι αυτό είναι το πρώτο ευ­ρωπαϊκό τρόπαιο για την Α­ΕΚ από το 2000, όταν κατέ­κτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, ενώ η επιτυχία αυτή έρχεται ακριβώς 50 χρόνια μετά τη θρυλική κατάκτηση του Κυ­πέλλου Κυπελλούχων το 1968.

Δεν υπάρχουν σχόλια