Header Ads

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. Ελευθέριος Συναδινός


Την αποχώρησή του από την Χρυσή Αυγή και την α­νεξαρτητοποίησή του α­νακοίνωσε ο ευρωβουλευ­τής, Ελευθέριος Συναδινός. Εξηγώντας τους λόγους α­ποχώρησής του από την Χρυσή Αυγή σημειώνει ό­τι «εντός του κινήματος δη­μιουργήθηκε σταδιακά έ­νας στενός κύκλος άερ­γων προσώπων, με μηδενι­κή προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρω­τοβουλία να ανταποκρι­θούν στον παλμό ενός πέ­νητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας». 
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Συναδινού έχει ως εξής: 
«Κατά τα τέσσερα έτη ει­λικρινούς, αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας να ε­νισχύσω κι εγώ, κατά το μέ­τρο που μου αναλογεί, τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος με κάθε πρόσφορο τρόπο για αυτό που πάντοτε αποτε­λούσε γνώμονα της πο­ρείας μου σε όλα τα επί­πεδα της ζωής μου, δηλα­δή την ευημερία της πατρί­δας μου και την προάσπιση των εθνικών της συμφερό­ντων έναντι οποιουδήποτε εχθρού. 
Επέλεξα να θέσω εαυ­τόν στη διάθεση του πολι­τικού σχηματισμού της ΧΑ, βασιζόμενος στην πεποί­θηση ότι υπάρχει ισχυρό­τατη θέληση αλλά και δυ­ναμική πρωτοβουλία να εκ­πονηθεί σοβαρό σχέδιο τό­σον αναφορικά με την έξο­δο της Ελλάδας από τη δο­τή κρίση, όσο και με τη δι­αφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτή­τως πολιτικού ή άλλου κό­στους. 
Σημειώνω εδώ, ότι η επι­λογή μου να συστρατευτώ με τη ΧΑ, συνέπεσε χρονι­κά με την πλέον δύσκολη περίοδο για αυτή, δηλαδή εν μέσω συλλήψεων, προ­φυλακίσεων, ισχυρότατων διώξεων, κατά την οποί­α μεγάλο μέρος τόσο των στελεχών όσο και του α­πλού κόσμου, πόρρω απεί­χε από την εκδήλωση συ­μπαράστασης δια της προ­σωπικής εκθέσεως. 
Προς λύπη μου όμως, δι­απίστωσα ότι εντός του κι­νήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύ­κλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ε­λάχιστη πρωτοβουλία να α­νταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώ­ρας. 
Ποτέ έως σήμερα δε δέ­χτηκα να συμβιβαστώ ή και να δεχτώ εκπτώσεις σε θέ­ματα που αφορούσαν στην ηθική μου, στα πιστεύω μου και στην αξιοπρέπεια μου. Και δεν προτίθεμαι να το πράξω ειδικά τώρα που η πατρίδα μου δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. 
Από σήμερα λοιπόν, θέ­τω εαυτόν εκτός ΧΑ δηλώ­νοντας ότι θα συνεχίσω και έτσι να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου. 

Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ! 
Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός 
Ανεξάρτητος Ευρωβου­λευτής» 

Δεν υπάρχουν σχόλια