Header Ads

Ν.Ζαχαρόπουλος : Ανακοίνωση προς ενημέρωση Σικυωνίων Δημοτών

-Show the Money.
1.-Πολλές χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ ωφελήθηκαν κάποιες εταιρείες που κατασκεύασαν τη Ν.Ε.Ο. [ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ] και κατέστρεψαν το περιβάλλον στον ΧΥΤΑ Κιάτου, ιδιοκτησίας του Δήμου Σικυωνίων, αντλώντας εκατομμύρια κυβικά αμμοχάλικο.
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν τις παραβάσεις και υπέβαλαν μηνύσεις στους υπεύθυνους του Δήμου Σικυωνίων και ανάλογα πρόστιμα.
Ο κ. Εισαγγελέας ενεργεί προανάκριση για τις παρανομίες αυτές.
-Ρωτάμε για πολλοστή φορά τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, αν ο Δήμος Σικυωνίων ωφελήθηκε οικονομικά από τη λήψη των εκατομμυρίων κυβικών αδρανών υλικών από τον ΧΥΤΑ Κιάτου, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που οι Δημότες πληρώνουν πολλά ανταποδοτικά κ.α. τέλη και φόρους στον Δήμο και πολλοί συμπατριώτες στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα για να ζήσουν;
-Ρωτάμε τους αρμόδιους Αντιδημάρχους επί των οικονομικών, τον κ. Γιάννη Μυττά και όλους που είχαν αυτήν την αρμοδιότητα τι έκαναν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Δήμου;
-Να ενημερώσουν τους Δημότες μας, που τους πληρώνουν από το υστέρημά τους, αν ωφελήθηκε οικονομικά ο Δήμος από τις παράνομες ενέργειες των προαναφερομένων εταιρειών.
-Δυστυχώς, μήνες και χρόνια πέρασαν και δε παίρνουμε καμία απάντηση.
-Η σιωπή τους προς απάντησή μας, λέει και ο λαός μας.

2.-Στην επιστολή που απέστειλα στον Δήμο Σικυωνίων την 21-11-2017, μεταξύ των άλλων ανάφερα τα εξής.
-Από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει, ότι η αρδευτική γεώτρηση στη θέση ΑΠΡΟΠΟΛΙΑ-1, στη Τοπική Κοινότητα Μποζικών Κορινθίας, είναι ιδιοκτησίας της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών και κατ επέκταση του Δήμου Σικυωνίων.
-Από κανένα στοιχείο δε προκύπτει ότι έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας στον Αρδευτικό Σύλλογο Μποζικών.
-Μέχρι να ξεκαθαρίσει όμως το θέμα, διοικητικά και δικαστικά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υπεύθυνοι του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, εισέπραξαν και εισπράττουν χρηματικά ποσά από τους αγρότες της Κοινότητας Μποζικών, για το πότισμα των κτημάτων τους.
-Από έγγραφα του Δήμου κ.α. στοιχεία, προκύπτει η είσπραξη χρημάτων, από τους αγρότες της περιοχής που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, εκ μέρους του Αρδευτικού Συλλόγου Μποζικών, τα οποία χρήματα κατέθεταν και καταθέτουν σε λογαριασμούς του Συλλόγου στη Τράπεζα Πειραιώς, όπως οι ίδιοι ομολογούν.
-Τα στοιχεία αυτά τα γνώριζαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, αλλά δε προκύπτει καμία ενέργειά τους προκειμένου, αφενός να σταματήσει ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών να εισπράττει χρήματα από τους αγρότες της περιοχής και αφετέρου να φροντίσουν ώστε τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τον Αρδευτικό Σύλλογο να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων.
-Σε σχετικά δημοσιεύματά μου, μεταξύ των άλλων, ζήτησα από τον αρδευτικό Σύλλογο να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τους αγρότες-καλλιεργητές, καθόσον από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι η εν λόγω αρδευτικά γεώτρηση είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Σικυωνίων.
-Κατόπιν των προαναφερθέντων, πέραν των άλλων, ζητάω να ενημερώσουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Σικυωνίων τους Δημότες, τι έκανε μέχρι σήμερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια κ. Μυττάς, καθώς και κάθε αρμόδιος, προκειμένου τα χρήματα που εισέπραξε ή συνεχίζει να εισπράττει, ο Αρδευτικός Σύλλογος Μποζικών, από τους αγρότες της Τοπικής Κοινότητας Μποζικών, που πότιζαν και ποτίζουν τα κτήματά τους, να περιέλθουν στα ταμεία του Δήμου Σικυωνίων.

KIATO 10 - 4 -2018
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ.
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια