Header Ads

Απίστευτη πρόκριση της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα με ήρωα τον Μανωλά

Ο Κώστας Μανωλάς με κεφαλιά στο 82’ έγραψε το τελικό 3-0 της Ρόμα ε­πί της Μπαρτσελόνα, στέλνοντας σπίτι τους Μέσι και Βαλβέρδε 
Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Chamnpions League και ταυτόχρονα επική ανατροπή στη διοργάνωση (μόλις 2 φορές είχε ανα­τραπεί διαφορά τριών τερμάτων σε α­γώνα ρεβάνς) σημειώθηκε στο «Ολί­μπικο». 
Με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαί­νει το γκολ-πρόκρισης στο 82΄ η Ρό­μα νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα, ανέ­τρεψε το εις βάρος της 1-4 στο «Καμπ Νόου» και αναμφισβήτητα η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έφτασε στη μεγαλύ­τερη ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας της. 
Μετά από 48 ματς σε όλες τις δι­οργανώσεις από την έναρξη της σε­ζόν, η «Μπαρτσα» ηττήθηκε για 2η φο­ρά, αλλά η ήττα αυτή έμελλε να της στερήσει τη δυνατότητα να φτάσει για 11η φορά στους ημιτελικούς του Champions League. 
Η Ρόμα το πίστεψε πάρα πολύ πα­ρά το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Βαρκελόνη, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον Τζέκο (6΄) και στο 58΄ με το πέναλτι του Ντε Ρόσι το όνειρο των γηπεδούχων άρχισε να παίρνει «σάρ­κα και οστά». Ο Κώστας Μανωλάς ήταν αυτός που το έκανε πραγματικότητα με την κεφαλιά στο 82΄, σηκώνοντας το «Ολίμπικο» στο πόδι και στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στα… Τάρταρα. 
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλί­α) 
Κίτρινες: Φάτσιο, Ζεσούς 
ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέ­σκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σα­ράουϊ), Ζέσους, Στρότμαν, Τζέκο, Κο­λάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φά­τσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρ­δε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπε­λέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρ­το, Ουμτιτί. 

Στους πρώτους αγώνες της προημι­τελικής φάσης του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 

Ρόμα (Ιταλία) – Μπαρτσελόνα (Ι­σπανία) 3-0 (1-4) 
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Λίβερ­πουλ (Αγγλία) 1-2 (0-3) 
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Σε­βίλη (Ισπανία) 11/04 (2-1) 
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Γιουβέ­ντους (Ιταλία) 11/04 (3-0) 
-Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων 
-Η κλήρωση για τα ημιτελικά είναι προγραμματισμένη στις 13 Απριλίου και οι αγώνες 24/25.4 και 1/2.5, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαϊου στο Κίεβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια