Header Ads

“Προβοκάτσια” η Συνταγή των Χημικών...


Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με τους πυραύλους, που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία και η Γαλλία εναντίον αεροπορικής βάσης και στόχων των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, απειλεί να βάλει «φωτιά στην πυριτιδαποθήκη» της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής. Είναι μία “Συνταγή κήρυξης πολέμου” ή αφορμής για επιθετική προσπάθεια από τα ίδια. Σ΄ αυτό συντείνει επικοινωνιακά ή προπαγανδιστικά, όπως θέλετε πέστε το και η συγχορδία, ο καταιγισμός δηλώσεων και πληροφοριών, πριν και που ακολούθησε το πλήγμα. Ολοι και όλα, χωρίς έρευνα, ανάλυση και αποτέλεσμα, έβγαλαν στο πυρ το εξώτερο τον “δολοφόνο αμάχων και προπαντός παιδιών”, που δεν ήταν άλλος εκτός από τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ. Η επίσημη δικαιολογία των ΗΠΑ ήταν η «επίθεση με χημικά όπλα», την οποία απέδωσαν στη συριακή κυβέρνηση, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας από αρμόδια Επιτροπή και χωρίς την άδεια του ΟΗΕ.
Κάθε σκεπτόμενος λογικά άνθρωπος το είδε, πως άρχισε η «καμπάνια», που άρχισε από τον ΟΗΕ, όπου η Αμερική του Προέδρου Μπραντ αυτή τη φορά, την προηγούμενη ημέρα δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να έχει εξασφαλίσει έμμεσο άλλοθι, ότι αν ο ΟΗΕ δεν λάβει μέτρα, τότε θα αναγκαστούν οι ΗΠΑ να επέμβουν και το έπραξαν. Η ίδια μονότονη προπαγάνδα. Η ίδια σιχαμένη χειραγωγούμενη δημοσιογραφία: ο Ασαντ βομβαρδίζει αμάχους – οι Αμερικανοί ποτέ. Ο Ασαντ «ρίχνει χημικά», ο Σαντάμ «είχε χημικά». Ούτε τους ενδιαφέρει, αν μετά από κάθε καταστροφή αποδεικνύεται το ψέμα. Ότι δηλαδή δεν υπήρχαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά. Η κυβέρνηση Άσαντ θα πρέπει να ήταν ηλίθια να διακινδυνεύσει ποτέ και να δώσει πάτημα στις ΗΠΑ ή σε οποιονδήποτε άλλον να την κατηγορήσει για χρήση χημικών, γνωρίζοντας ήδη ότι η διπλή επίθεση στο Ιράκ και στη Λιβύη έγιναν με πρόσχημα τη χρήση χημικών από τον Σαντάμ και τον Καντάφι. Και κάτι ακόμη, που αποτρέπει την ιδέα οι συριακές δυνάμεις να χρειάζονται τη χρήση χημικών για να διώξουν πλέον τους αντάρτες, δεδομένου ότι επικρατούν σε όλα τα μέτωπα με τη στήριξη της ρωσικής αεροπορίας και οι αντάρτες, η Αλ Κάϊντα και ο ISIS υποχωρούν παντού. Κι αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.
Στην εν λόγω επιχείρηση δεν τηρήθηκαν βασικές Αρχές του Πολέμου. Κάποιο παιχνίδι παίχθηκε, που έχει σχέση με προσπάθεια του κ. Τραμπ να αντιμετωπίσει τη λυσσώδη αντίδραση των αντιπάλων του, εν γνώσει και του Πούτιν. Που είναι η βασική Αρχή του Αιφνιδιασμού που θα χτύπαγε τους Συριακούς στόχους, χωρίς προειδοποίηση; ... “Προβοκάτσια” η Συνταγή των Χημικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια