Header Ads

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗ ΔΕΗ


Σε ξένα συμφέροντα αντί πινακίου φακής με 151 χθεσινούς ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης… Τα συνδικάτα ΝΑ Ευρώπης προχωρούν σε σχετικό ψήφισμα υποστηρίζοντας ότι «κανένας λόγος δεν θα είναι ποτέ αρκετός έτσι ώστε μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως είναι ο Όμιλος ΔΕΗ, να ξεπουληθεί κομμάτι -κομμάτι και να γίνει βορά στα ντόπια και ξένα συμφέροντα». Ποιά είναι αυτά τα συμφέροντα; Μα φυσικά εκείνα των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι εξαγοράζουν δημόσιες εταιρείες κομβικής σημασίας, αφού έχουν υπερχρεώσει τις χώρες με τα δάνεια. Κατά αυτόν τον τρόπο, καθιστούν τους πολίτες εξαρτημένους από υπερεθνικά κέντρα εξουσίας και αργότερα από μία υπερκυβέρνηση, που θα ελέγχει και τον αέρα που θα αναπνέουν οι άνθρωποι. Τα...γύρισαν οι «επαναστάτες της πλάκας και των εντυπώσεων» του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ..


 Τα συνδικάτα ΝΑ Ευρώπης προχωρούν σε σχετικό ψήφισμα υποστηρίζοντας ότι «κανένας λόγος δεν θα είναι ποτέ αρκετός έτσι ώστε μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως είναι ο Όμιλος ΔΕΗ, να ξεπουληθεί κομμάτι -κομμάτι και να γίνει βορά στα ντόπια και ξένα συμφέροντα», την ώρα που αναμένεται να παραδώσουν αμαχητί τα ντόπια συνδιακλιστικά όργανα.τα κλειδιά, που επί Ν.Δ. κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ… 

Ποιά είναι αυτά τα συμφέροντα;
Μα φυσικά εκείνα των παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι εξαγοράζουν δημόσιες εταιρείες κομβικής σημασίας, αφού έχουν υπερχρεώσει τις χώρες με τα δάνεια. Κατά αυτόν τον τρόπο, καθιστούν τους πολίτες εξαρτημένους από υπερεθνικά κέντρα εξουσία και αργότερα από μία παγκόσμια κυβέρνηση.
Στο ψήφισμα που δημοσίευσε το Περιφερειακό Δίκτυο Συνδικάτων Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (RETUNSEE) και οι Οργανώσεις μέλη του, αναφέρεται ότι:
«Η Κυβέρνηση της Ελλάδας προχωρά στον καταστροφικό σχεδιασμό που απειλεί άμεσα την ΥΠΑΡΞΗ της ΔΕΗ και του Ομίλου της. Διαψεύδει τον εαυτό της εγκαταλείποντας τα όσα έλεγε στο παρελθόν όταν χαρακτήριζε την ΔΕΗ εθνικό κεφάλαιο, εθνική υπόθεση και μέρος της ιστορίας αυτής της χώρας...Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην Ελληνική κοινωνία. Κανένας λόγος δεν θα είναι ποτέ αρκετός έτσι ώστε μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως είναι ο Όμιλος ΔΕΗ, να ξεπουληθεί κομμάτι -κομμάτι και να γίνει βορά στα ντόπια και ξένα συμφέροντα . Η ΙΣΤΟΡΙΑ ενός τόπου δεν πωλείται και δεν εξαγοράζεται. Δεν υπάρχει ούτε ηθικό ούτε οικονομικό τίμημα για να αξιολογηθεί και να αποτιμηθεί οικονομικά».
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων και η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης, για ένα «κομμάτι ψωμί», όπως αναφέρεται.
Η πορεία έχει φτάσει ήδη στη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν σακούλες με λιγνίτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες.
Την αντίθεση της στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ επαναβεβαίωσε, όπως θα έχετε διαβάσει, και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με υπόμνημα που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».
Στο υπόμνημα τονίζεται ότι «σε ευθεία αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτές εκφράζονται δημόσια μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, των Περιφερειακών Συμβουλίων Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, η κυβέρνηση ξεπουλά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.
Συνέπεια της πώλησης είναι ο ορατός κίνδυνος ενεργειακής επάρκειας της χώρας, η απώλεια θέσεων εργασίας, ο κίνδυνος προβλημάτων σε μια σειρά διαδικασιών στην κοινωνία και τους πολίτες».
Εν τω μεταξύ ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο στη βουλή την Τετάρτη με 151 ψήφους, αφού τα...γύρισαν οι «επαναστάτες της πλάκας και των εντυπώσεων» του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.. Είναι φανερό πως η δικομματική Κυβέρνηση έχει αποφασίσει χάρη της εξουσίας να διαλύσει της Ελλάδα και να καταστήσει τους Έλληνες δούλους του «Συστήματος», αφού μας τους έβαλαν στην πλάτη από το 4% … Τα κόμματα που είναι στην Αντιπολίτευση, ενώ γνωρίζουν το πως συνέβη αυτό, με τις άψυχες δηλώσεις συμμετέχουν χωρίς να εξεγείρονται…


Πηγή πληροφοριών: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια