Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Φράγμα στην αυτοδυναμία της ΝΔ ψάχνει το Μαξίμου
Τα εκλογικά σενάρια, τα παιχνίδια με την Κεντροαριστερά και 
οι προσδοκίες για δημιουργία ακροδεξιού κόμματος

«Η συζήτηση για τα εκλογικά ποσοστά είναι μηχανιστική» τονίζει κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος προτάσσοντας παράλληλα το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που δεν γνωρίζει κανείς σε ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν οι εκλογές και ποιο θα είναι το διακύβευμα δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», η πρωτιά της ΝΔ στην παρούσα χρονική στιγμή δεν δύναται να αμφισβητηθεί ακόμα και στον σκληρό πυρήνα της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επιμένουν ότι πρόωρες εκλογές δεν υπάρχουν στον ορίζοντα. Και γι’ αυτό εστιάζουν στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις εκλογές, ελπίζοντας ότι οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, δίνοντας προσοχή σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως π.χ. τους αναποφάσιστους και τις νεαρές ηλικίες.
Με βάση τα στοιχεία που αναλύουν, κυριαρχεί η άποψη ότι στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει αυτοδυναμία. Οπως τονίζεται, για να επιτευχθεί αυτοδυναμία, μεγάλο ρόλο δεν διαδραματίζει το ποσοστό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ή η μεταξύ τους διαφορά, αλλά τα ποσοστά των κομμάτων που δεν θα περάσουν τον πήχη του 3% και θα μείνουν εκτός Βουλής. Με βάση τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου για κάθε 1% που συγκεντρώνουν τα εκτός Βουλής κόμματα, αυτόματα μειώνεται κατά 0,4% το ποσοστό που χρειάζεται για την αυτοδυναμία. Π.χ., αν το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων είναι στο 4%, το ποσοστό αυτοδυναμίας πέφτει στο 36,4% (δηλαδή από το 40,4%-4%, αφού 10% επί 0,4%).
Ως εκ τούτου ένα ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο για τις προσεχείς εκλογές είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με αρκετά στελέχη του οποίου φλερτάρει ήδη πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε κεντρικό αλλά κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (δήμους, επιμελητήρια κ.ά.). Προσμονή για δεξιό κόμμα Κυβερνητικά στελέχη δίνουν μεγάλη σημασία και στην ύπαρξη ενός κόμματος στα δεξιά της ΝΔ για να αλλάξουν περαιτέρω οι συσχετισμοί και παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή και τις κινήσεις σε αυτόν τον χώρο.






Για κυβερνητική «ομολογία παραίτησης» κάνει λόγο ο Κικίλιας
«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εδάφη μας» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι επιζητά την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, αλλά αυτό δε μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει πως η ΝΔ είναι, διαχρονικά, η υπεύθυνη δύναμη που αξιοποιεί τους στρατηγικούς συμμάχους - ΝΑΤΟ, ΕΕ - τη διεθνή διπλωματία και τις διμερείς σχέσεις προσθέτοντας πως έχει στρατηγική στον τομέα της Άμυνας, επενδύει στην πρόληψη και την αποτροπή καθώς και στο αξιόμαχο των τριών κλάδων.
«Εμπνέει εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα, σιγουριά και ποτέ δε θα χρησιμοποιούσε τα εθνικά θέματα, πόσο μάλλον με μια άλογη επιθετική ρητορική, για εσωτερικούς, δημοσκοπικούς λόγους» δηλώνει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ευχή οι δύο στρατιωτικοί μας, να επιστρέψουν στις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό. «Στην πολιτική, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και δυστυχώς, βρισκόμαστε στην 37η μέρα του εγκλεισμού τους, με τον υπουργό Άμυνας να δηλώνει ότι μπορεί να παραμείνουν στις φυλακές ακόμα και 15 χρόνια.
Η ελληνική κοινωνία δε μπορεί να αποδεχτεί αυτή την κυβερνητική ομολογία «παραίτησης»» λέει ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη δική της θέση και να ευθυγραμμιστεί με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που επιδεικνύει εθνική και πατριωτική στάση, υπερασπιζόμενη την αλήθεια. Όπως σημειώνει:
Η Νέα Δημοκρατία προφανώς θα ήθελε να επιλυθεί το Σκοπιανό, όμως πραγματικά επ’ ωφελεία των συμφερόντων μας και με σεβασμό στις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αυτό δε μπορεί να συμβεί όσο οι γείτονές μας αρνούνται να απαλείψουν τον αλυτρωτισμό από το Σύνταγμά τους, να αλλάξουν διαβατήρια και ταυτότητες, τους χάρτες και τα σχολικά τους εγχειρίδια. Και, κυρίως, όσο επιμένουν να μιλούν.





Οι πράκτορες της Άγκυρας συνεχίζουν τον εκτουρκισμό των ξανθιωτών μαθητών: Προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ





70 Ξανθιώτες μαθητές διαφόρων λυκείων της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Τουρκία με επικεφαλής, παρακαλώ, τον Συντονιστή Εκπαίδευσης της παράνομης ΤΕΞ, Τζεμαλί Ταχίρ και την Χουλιά Καραχότζα-μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΤΕΞ. Στα γραφεία Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης (BTTDD). Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Αλή Εμίν Λατίφ μαζί με μια ομάδα στελεχών του συλλόγου λέγοντάς τους μεταξύ άλλων: «Η μητέρα Τουρκία πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Εάν προτιμήσετε τα εδώ πανεπιστήμια πάντοτε ως σύλλογος θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Στηρίξτε την γλώσσα σας, την ταυτότητα σας και την θρησκεία σας».
Στο Πολυτεχνείο Προύσας τους υποδέθηκε ο πρύτανης Αρίφ Καραντεμίρ, ο οποίος στην αίθουσα συγκεντρώσεων, τους ενημέρωσε για το πανεπιστήμιο λέγοντας, κάτω από την σημαία της ανεξάρτητης Θράκης, πως «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας
Η επικίνδυνη ασυνειδησία ορισμένων, κατάφερε να γιγαντωθεί ο τουρκικός παράγοντας, επιτρέποντας στους τουρκοπράκτορες, εδώ και δεκαετίες να κάνουν γενίτσαρους με όπλο το χρήμα, Έλληνες μουσουλμάνους, Πομάκους στην καταγωγή εις βάρος της Θράκης και του Ελληνισμού. Φαίνεται ξεκάθαρα ο ανεύθυνος και με πολλά ερωτηματικά ρόλος των υπευθύνων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι στο πνεύμα της εποχής που επιτάσσει το δόγμα του ευρύτερου εκτουρκισμού που διαφαίνεται στην Θράκη μας, εξακολουθούν να συναινούν σε τέτοιου είδους ανθελληνικές ενέργειες.






Ας ξυπνήσει επιτελούς ο κ. Τόσκας & ας κάνει τη δουλειά του


Ενδεχομένως το Κίνημα Αλλαγής να καταψηφίσει μια πρόταση
που δεν θα φέρει τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Φουντώνουν τα σενάρια για στροφή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα του Σκοπιανού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Βήμα της Κυριακής», μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, η Φώφη Γεννηματά είχε μια συζήτηση με τους στενούς της συνεργάτες για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι από την πλευρά της περιμένει την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε, δύο φορές, ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή θα πρέπει να έχει την υποστήριξη και των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Στους συνομιλητές της δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει την πρόταση για το Σκοπιανό που θα έλθει στη Βουλή αν δεν στηρίζεται και από το κόμμα του κ. Καμμένου. Η επιμονή του εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ Παύλου Χρηστίδη να αναφέρεται σε «πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επί της οποίας θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής, θεωρείται ενδεικτική της πρόθεσής της. Η θέση αυτή, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο τραπέζι, βρίσκεται σε απόσταση από την απόφαση που έχει λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο και αναφέρει ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα εξαρτηθεί από αυτήν που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ.






Κουμουνδούρου : 
Η Σπυράκη ζει σε άλλη χώρα


Η Κουμουνδούρου σχολίασε συνέντευξη της εκπροσώπου της
ΝΔ στην οποία δήλωσε πως το κόμμα της δεν έχει σχέση με τη διαπλοκή. “Αν διαβάσει κανείς τη συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ιστοσελίδα capital.gr, θα μείνει με την εντύπωση ότι η κ. Σπυράκη ζει σε άλλη χώρα” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι ”λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υπερβαίνουν τα 223 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και για τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται σχετικά με ενδεχόμενες παρανομίες που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο συνήφθησαν, η κ. Σπυράκη, δήλωσε πως το κόμμα της «δεν έχει να λύσει κανένα λογαριασμό με τη χρηματοδότηση του»”.





Παράνοια η άποψη Ν. Τόσκα για την ασφάλεια των πολιτών

«Η άποψη του κ. Τόσκα ότι όταν εισβάλλουν σε ένα σπίτι
ληστές, τρόπος άμυνας είναι να παριστάνουμε ότι κοιμόμαστε, γενικεύει την παράνοια που βασιλεύει σήμερα στην πολιτική μας ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αντί να οργανώνεται η αστυνομία με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αντί να βελτιώνεται η υλικοτεχνική της υποδομή, ο κ. Τόσκας μας ζητάει να κοιμόμαστε».
«Άρα όποιος δεν κοιμάται και κουνηθεί διαπράττει αδίκημα και προφανώς θα συλλαμβάνεται από τον κ. Υπουργό. Μια τέτοια αστυνομία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα κράτη!», καταλήγει.






Καμμένος: Να έρθει γρήγορα η λευτεριά για τους δύο στρατιωτικούς

Κατά την επίσκεψή του στα Φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και
Φαρμακονησίου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο
Αλκιβιάδη Στεφανή το Πάσχα 8 Απριλίου 2018
Την ελπίδα «να έρθει γρήγορα γι’ αυτούς η λευτεριά» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατά την επίσκεψή του στα Φυλάκια Παναγιάς Οινουσσών και Φαρμακονησίου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.
Ο υπουργός αντάλλαξε ευχές για την εορτή του Πάσχα με τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες και έστειλε «μήνυμα αγάπης, δύναμης και ασφάλειας».
Όπως ανέφερε ο υπουργός, το Φυλάκιο της Παναγιάς είναι ένα από τα πιο προκεχωρημένα φυλάκια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της δύναμης της ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το προσωπικό μας που φυλάει «Θερμοπύλες», σήμερα, ημέρα του Πάσχα, ημέρα γιορτινή, ημέρα ελπίδας, εύχομαι το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας και των οικογενειών τους που βρίσκονται μακριά όταν εκείνοι έχουν το καθήκον μπροστά τους».
» Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, η σκέψη όλου του ελληνικού λαού, είναι δίπλα στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχόμαστε γρήγορα να έλθει για αυτούς η λευτεριά».






Θεσμικό ανάχωμα στον αυταρχικό λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα!


Μπορεί να υπάρξει σύγκλιση του αυταρχικού λαϊκισμού, τον
οποίο εκπροσωπούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με το Κίνημα Αλλαγής που πρεσβεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με παράλληλη ενδυνάμωση των θεσμών και του κράτους δικαίου; Η απάντηση είναι όχι. Τότε, όμως, γιατί εξακολουθεί να διακινείται το σενάριο συνεργασίας μεταξύ των λαϊκιστών και ημών; Μάλλον, διότι οι καλοί μαθητές των μεγάλων προπαγανδιστών γνωρίζουν ότι με το «πες, πες, πες», κάτι μένει στο τέλος. Μένει στους, έστω λίγους, καλοπροαίρετους και ελλιπώς πληροφορημένους, ότι απευθύνουν μια πρόσκληση σ’ έναν, δήθεν, όμορο χώρο την οποία απορρίπτουμε. Προφανώς, στην διατήρηση της συζήτησης βοηθούν ποικίλα όσα συμφέροντα όπως και οι πρόθυμοι που δεν πρόλαβαν να συστεγαστούν με τους Τσίπρα και Καμμένο. Απέναντι σ’ αυτή την χονδροειδή προπαγάνδα που ψαρεύει σε θολά νερά, πρέπει να υπάρχει μια σαφής πολιτική απάντηση.
Τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα είναι ο προφανής λαϊκισμός και ο έρπων αυταρχισμός του. Οι κεντρικές πολιτικές επιλογές του που παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι εξής:
Ο κ. Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία εκμεταλλευόμενος την αρνητική συγκυρία των μνημονίων και ψευδόμενος εξώφθαλμα σε σχέση με την απαλλαγή μας απ’ αυτά. Μετά απ’ αυτό, καταβάλλει εργώδη προσπάθεια να παραμείνει σ’ αυτήν, λειτουργώντας ως πειρατής ιδεών, πολιτικών και θεσμών. Η συχνή εναλλαγή δεξιών και αριστερών θέσεων δεν υπαγορεύεται από έναν πολιτικό οπορτουνισμό, όπως κάποιοι τον μέμφονται, αλλά από την αναγκαιότητά του να υπαγάγει όσα λέει και πράττει στη μείζονα πρόταση των λαϊκιστών: Στην κατάδειξη του ηθικού-προσοχή, όχι του πολιτικού!- πλεονεκτήματός του. Πρέπει να αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν έχει σχέση με όσους κυβέρνησαν πριν απ’ αυτόν αλλά ότι μπορεί να ανατρέψει την «καθεστηκυία τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια