Header Ads

Δύο πρωταθλήματα έφεραν στο Κιάτο οι αθλητές

Από τον Ιστιοπλοϊκό Όμι­λο Σικυωνίων αναφέρεται: «Δύο πρωταθλήματα έφεραν στο Κιάτο οι αθλητές του Ιστι­οπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, με τη λήξη του Περιφερεια­κού Πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε την 25 Μαρτίου στο Αίγιο. Πρωταθλητής με σκάφη τύπου Optimist, ανακηρύχθη­κε, για δεύτερη μάλιστα συ­νεχόμενη χρονιά ο 12χρονος Γιώργος Γκιζαριώτης και Πρω­ταθλητής Όμιλος της Περιφέ­ρειας, για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία του, αναδεί­χθηκε ο Ιστ.Ο. Σικυωνίων. 
Αξιοσημείωτο, από το 2014 που ιδρύθηκε ο Ιστ.Ο. Σικυω­νίων μέχρι και σήμερα οι α­θλητές του πήραν μέρος σε 4 περιφερειακά πρωταθλή­ματα και κατέκτησε τα 7 από τα 16 προκηρυχθέντα πρωτα­θλήματα. 
Έντεκα όμιλοι και 101 α­θλητές έδωσαν το παρών στον αγώνα που διοργανώ­θηκε με επιτυχία, το τριήμερο 23-25 Μαρτίου, από τον Ναυ­ταθλητικό Όμιλο Αιγίου «Ο Ποσειδών». Οι δύσκολες και­ρικές συνθήκες προβλημάτι­σαν τους αθλητές, κορύφω­σαν τον ανταγωνισμό, έφε­ραν ανατροπές και κράτησαν όλους σε αγωνία μέχρι και την τελευταία κούρσα. 
Ο Γιώργος Γκιζαριώτης, που ξεκίνησε τις κούρσες της τελευταίας μέρας από την 3η θέση, πήρε την τελευταία μέρα 2 πρώτες θέσεις, προ­σπερνώντας τον Τάσσο Μάλ­λιο (ΝΑΣΚ Αίολος) και τον Πα­ναγιώτη Σπανό (ΝΟ Άσσου) και αναδείχθηκε πρωταθλη­τής. Στη δεύτερη θέση ο Τά­σος Μάλλιος, ενώ ο Νικόλας Γεωργόπουλος (ΙΟ Πατρών) εκμεταλλευόμενος ένα λά­θος του Σπανού, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου. 
Δύο ακόμα αθλητές του Ιστ.Ο.Σ., ο 10χρονος Γιώργος Θεοδωρόπουλος (θυμηθείτε αυτό το όνομα) και ο Γιώργος Στριμμένος, τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα και προσέφεραν τους πιο πολύτι­μους βαθμούς για την ανάδει­ξη του Ιστ.Ο.Σ σε πρωταθλητή Περιφέρειας. Με εκπληκτικές για την ηλικία και εμπειρία του κούρσες ο Θεοδωρόπου­λος, πήρε την 8η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η στα παιδιά μέχρι 11 χρόνων, ενώ ο έμπειρος αλλά «σωμα­τώδης» Στριμμένος τερμάτισε 10ος. Ο Χρήστος Πιτσαδιώτης δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και τη θέση που του έδωσαν οι καλές του κούρσες και τερμάτισε τελι­κά στην 32η θέση. Εξαιρετι­κή εμφάνιση όμως και για τα «πιτσιρίκια» του Ιστ.Ο.Σ. τους 9χρονους Ευάγγελο Δανιήλ και Πάνο Νικολακάκη, και τον 8χρονο Θάνο Θεοδωρόπου­λο. Ο Ευάγγελος πήρε την 7η θέση ανάμεσα στα 11χρονα αγόρια και ο Πάνος με το Θά­νο την 14η και 15η αντίστοι­χα, αποδεικνύοντας ότι η «ο­μάδα» έχει βάθος. 
Πολύ καλή εμφάνιση και για τους αθλητές μας της ο­μάδας Laser. Σε μια κατηγο­ρία που απευθύνεται σε παι­διά πάνω από 15 χρόνων οι 14χρονοι και νεοφώτιστοι στην κατηγορία αυτή Γιώργος Λυμπερόπουλος και Σωτήρης Κωνσταντινίδης, μετά από με­γάλο αγώνα εξασφάλισαν την 12η και την 18η θέση αντί­στοιχα. Άτυχη η Άννα Μαρία Βασιλείου που, λόγω αέρα, έ­χασε στις τελευταίες κούρσες το κύπελλο της τρίτης στα κορίτσια, τερματίζοντας τελι­κά στην τέταρτη θέση. 
Επόμενος στόχος για τους «Γιώργηδες» του Ομίλου, η δι­εκδίκηση μιας θέσης στην ε­θνική ομάδα Optimist, το ε­πόμενο Σαββατοκύριακο. Η αποδεδειγμένα εξαιρετική δουλειά του πολυνίκη (7 συ­νεχόμενα πρωταθλήματα πε­ριφέρειας) προπονητή μας, Γιώργου Γιαβούρογλου, δίνει σε όλους μας ελπίδες για την κατάκτηση ενός ακόμα δύ­σκολου στόχου». 

Πηγή: Revists.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια