Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


Δημήτρης Βίτσας:
Την Τουρκία δεν την συμφέρει να ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα και την ΕΕ
«Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να υπάρχουν εθνικά όρια. Μπορούμε δηλαδή πολιτικά να τσακωνόμαστε, αλλά σε ορισμένα ζητήματα επιβάλλεται να συνεννοούμαστε», υπογραμμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento. Ο κ. Βίτσας εκτιμά ότι την Τουρκία, η οποία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της, δεν την συμφέρει να ανοίξει μέτωπο και στα δυτικά της, δηλαδή με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλώνει ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσφυγικές ροές και συνιστά να αποφεύγεται η ρητορική έντασης διότι «κάνει κάποιους στην Τουρκία να είναι πιο ελαστικοί στην καταπολέμηση των διακινητών».
Σημειώνει, τέλος, ότι υπάρχει στοχοποίηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την τουρκική πλευρά «για να ανεβάζουν την ρητορική έντασης», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιμπάει η ελληνική πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει αυτά που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους».




Μ.Σπυράκη:
Η μείωση μισθών και συντάξεων έχει σφραγίδα Τσίπρα
Το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα θα λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας για θέματα της οικονομίας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Δυστυχώς οι δεσμεύσεις παραμένουν» τόνισε η κ. Σπυράκη, η οποία σε σχόλιό της τοποθετήθηκε και σχετικά με τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είπε συγκεκριμένα ότι για την κυβέρνηση θολώνει το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές, για να σημειώσει πως αντίστοιχα θολώνει προφανώς το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η ΝΔ. Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια με τα εκλογικά συστήματα» ανέφερε. Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι το πρόγραμμα που εμφανίζει ως αναπτυξιακό η κυβέρνηση, δεν δεσμεύει τη ΝΔ.
Σε ερώτηση πως σχολιάζει τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά με σταθερή διαφορά, η κ. Σπυράκη απάντησε πως στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διψήφιο ποσοστό και πρόσθεσε: «Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά πως παρουσιάζονται από ορισμένα ΜΜΕ. Βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ;».




Περιχαρής ο Ζάεφ:
Η Ελλάδα πιο κοντά στην προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας από ποτέ!
Μέσα στην τρελή χαρά είναι ο πρωθυπουργός των σφετεριστών, καθώς οι εγχώριοι ραγιάδες εθνομηδενιστές και ο νέος «Ζαχαριάδης» Κοτζιάς προσφέρουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς κατ΄ εντολήν των ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Ωστόσο, προσθέτει ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου». «Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα»! Αλλά ακόμα κι αν η προδοσία σκαλώσει (από την πλευρά των Σκοπίων βεβαίως...) ο Ζάεφ δεν χολοσκάει, αφού όπως δήλωσε «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο». Εμείς πάντως για να του κόψουμε το χαμόγελο του επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής, η οποία φυσικά ταυτίζεται με την ομόθυμη βούληση του Ελληνικού Λαού: Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας!





Επίθεση Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση για τις γαλλικές φρεγάτες
Τυχοδιωκτική στάση καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση για τη χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών. «Ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε με ποιος έχουμε να κάνουμε, είναι και η ενοικίαση φρεγατών. Άκουσα τον κ. Κουβέλη να λέει ότι είναι ορθή ενέργεια. Όμως ο κ. Τσίπρας σε ομιλία το 2013 θεωρούσε απαράδεκτο να νοικιάζουμε φρεγάτες και χαρακτήριζε ακατάλληλες τις συγκεκριμένες. Είστε αλλοπρόσαλλοι τυχοδιώκτες. Ακατάλληλες οι γαλλικές φρεγάτες και η ενοικίασή τους το 2013. Κατάλληλες και απαραίτητες σήμερα», ανέφερε σε παρέμβασή του στη Βουλή.
Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε ακόμη, την κυβέρνηση για διχασμό, συκοφαντία, δημαγωγία και πολιτική με πρόσημο το ταξικό μίσος, την εμπάθεια και τον κοινωνικό φθόνο και έστειλε μήνυμα και σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. «Πρέπει να γνωρίζετε καλά ότι όποιοι σκεφθούν να συνδιαλεχθούν μαζί σας, θα χρεωθούν και αυτοί όλα σας τα ανομήματα. Γι΄ αυτό λοιπόν, ψάξτε αλλού για άβουλους συνυπευθύνους», είπε.





Ν. Καραθανασόπουλος:
Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση
«Καλούμε τους εργαζομένους να μην αποδεχτούν το νέο βήμα απελευθέρωσης της Ενέργειας διότι θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στους ίδιους και στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το επίμαχο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει στην ίδια στρατηγική με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ξεδιπλώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης αναφέρθηκε:
Επιπλέον, ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως το νομοσχέδιο εντάσσεται στην επιδίωξη της αστικής τάξης για να γίνει η χώρα ενεργειακός κόμβος και συνδέεται με την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς με κινδύνους μιας πολεμικής εμπλοκής. Για τη διαδικασία του επείγοντος ανέφερε ότι ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση την επέλεξε ήταν για να τελειώσει σύντομα πριν ξεδιπλωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.






Β. Λεβέντης:
Μηνύματα για την 51η επέτειο από την 21η Απριλίου 1967
«Μισό περίπου αιώνα μετά την εγκαθίδρυση της 21ης Απριλίου των συνταγματαρχών, η Ελλάδα είναι τυπικά δημοκρατική χώρα, όμως δημοκρατία, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά δεν έχουν ακόμη κατοχυρωθεί», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε δήλωσή του για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967. Στη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης προσθέτει: «Εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες εργάζονται στο εξωτερικό, 1,5 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι, το δε επίπεδο όλων των συμπολιτών μας έχει κατά 50% και πλέον μειωθεί. Αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν οι νέοι του Πολυτεχνείου μένουν ακόμη ανεκπλήρωταΟ κ. Τσίπρας λέει ότι φεύγουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αλλά έχει βάλει υπογραφές βαρύτατες για πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022, 2,4% μέχρι το 2060 και υπερκόφτη που θα ισχύει για 99 χρόνια και θα δημεύει στη πρώτη αδυναμία πληρωμής κρατικού αξιόγραφου κάθε δημόσια και δημοτική περιουσία των Ελλήνων. Δεν φθάνουν όλα αυτά και κάποιοι αχαρακτήριστοι υπουργοί υπόσχονται νέους συμβασιούχους και προσλήψεις ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Αν εξετάσει κάποιος την Ελλάδα του 2018 θα διαπιστώσει λαϊκό ιδρώτα και μόχθο, που πήγαν χαμένοι κάτω από τον αδίσταχτο κομματισμό, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Η Ένωση Κεντρώων καλεί σε νέους αγώνες γιατί η φωνή των ηρώων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί προδιδόμενη».





Πάνος Καμμένος:
Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι για την «ομηρία»
Με μια ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο Πάνος Καμμένος σημειώνει στην ανάρτησή του πως δικαιώνεται για τα λεγόμενά του περί «ομηρίας» αναφερόμενος στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την οποία, όπως γράφει, «δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό». «Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση» καταλήγει ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.





Σ.Θεοδωράκης:
Τα παζάρια του Ερντογάν δεν έχουν σχέση με τις αξίες της ΕΕ
Για «ανατολίτικα παζάρια», τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τις ευρωπαϊκές αξίες κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς. «Τα ανατολίτικα παζάρια που προτείνει ο Ερντογάν δεν έχουν καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες. Θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι στην Ευρώπη δεν παζαρεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ κυριαρχεί το δίκαιο και όχι η αυθαιρεσία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.
Σε δεύτερο μήνυμα συμπληρώνει πως «αν πράγματι ο Ερντογάν δεν επιθυμεί ένταση με την Ελλάδα, τότε είναι εύκολος ο δρόμος. Λιγότερα όπλα, λιγότερες παραβάσεις και παραβιάσεις. Ας κάνει την αρχή από αυτό το καλοκαίρι» τόνισε, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες – ελπίζω και οι Τούρκοι – είμαστε έτοιμοι από καιρό γι’ αυτή την νέα εποχή. Αυτός;»


Δεν υπάρχουν σχόλια