Header Ads

Μεγάλη νίκη στην Ευρωβουλή, με 607 ψήφους υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας


Του Νότη Μαριά*

«Μεγάλη νίκη πριν λίγο στην Ευρωβουλή στο Στρα­σβούργο. Υπερψηφίστη­κε το ψήφισμα για την άμε­ση απελευθέρωση των δύ­ο στρατιωτικών μας. 607 υ­πέρ, 7 κατά, 18 αποχές. Ε­νημέρωσα ήδη τους γονείς των δύο παλικαριών μας.» Με αυτό το tweet ο Νότης Μαριάς πανηγύρισε την υ­περψήφιση του ψηφίσματος για την άμεση απελευθέρω­ση των δύο παλικαριών μας που κρατούνται ήδη 50 ημέ­ρες σε φυλακές υψίστης α­σφαλείας της Τουρκίας. 
Επισημαίνεται ότι τη Δευ­τέρα 16/04/2018 οι Ευρω­παίοι Αντιφεντεραλιστές μετά από πρωτοβουλία του Νότη Μαριά κατέθεσαν ψή­φισμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας. 
Αντίστοιχο Ψήφισμα κα­τέθεσαν και άλλες πολιτι­κές Ομάδες. Τελικά το κοινό Ψήφισμα σχεδόν όλων των πολιτικών Ομάδων υπερψη­φίστηκε με την συντριπτι­κή πλειοψηφία των 607 Ευ­ρωβουλευτών. Με τον τρό­πο αυτό το Ευρωπαϊκό Κοι­νοβούλιο στέλνει αποφασι­στικό μήνυμα στον Ερντο­γάν το οποίο οφείλει να λά­βει σοβαρά υπόψη του. 
Όπως επεσήμανε ο Νό­της Μαριάς στην παρέμβα­σή του κατά τη συζήτηση του Ψηφίσματος την Τρί­τη 17/04/2018 «Ο Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία πρέ­πει να τεθούν προ των ευ­θυνών τους. Πρέπει να λά­βουν το μήνυμα ότι οφεί­λουν να απελευθερώσουν άμεσα τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς αλλιώς θα υ­ποστούν οικονομικές και άλλες κυρώσεις. Ταυτόχρο­να η Τουρκία πρέπει να σέ­βεται το Διεθνές Δίκαιο, τις αρχές της καλής γειτονίας και να σταματήσει τις απει­λές κατά της Ελλάδας. 
Η Δήλωση Συμπαράστα­σης του Εμμανουέλ Μακρόν προς την Ελλάδα κατά των τουρκικών απειλών απα­ντώντας σε σχετική παρέμ­βασή μου σήμερα το πρω­ί εδώ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει αποφασιστικό μή­νυμα προς τον Ερντογάν ότι η Τουρκία βαδίζει πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς». 
Επιπλέον ο Έλληνας Α­νεξάρτητος Ευρωβουλευ­τής απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ και στον Πρόεδρο της κομι­σιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Ο­λομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρ­τη 18/04/2018, τους κάλε­σε να αναλάβουν πρωτο­βουλίες για την επιβολή οι­κονομικών και άλλων κυρώ­σεων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν προχωρήσει στην άμε­ση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας. 

* Ο Νότης Μαριάς είναι Ευρωβουλευτής και Πρόε­δρος του Κόμματος ΕΛΛΑ­ΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. Εί­ναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επι­στημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια