Header Ads

Τα «φούμαρα» του ΣΥΡΙΖΑ… «Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην υπολογίζει τον Λαόν, την Ιστορίαν και τον Θεόν, αλλά είναι τιμωροί δυνάμεις και αργά ή γρήγορα ασκούν την δικαιοδοσίαν τους, γιατί δεν ξεχνούν…»

Γράφει Ο Θεόδωρος Σαρτζετάκης*

Ο κ. Τσίπρας αναμασά ως μυρηκαστικό ότι, για τα δεινά μας
δεν φέρει ευθύνην, αλλά οι προηγούμενοι κυβερνήτες.
Κάθε δυσμενές και δυσάρεστο γεγονός τα ζωής μας δεν είναι καινοφανές αλλά επανάληψη προηγουμένων, Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του, λένε ότι προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους, αλλά δεν διαθέτουν μαγικές ικανότητες, αφού η πολιτική, οικονομική, κοινωνική και η εν γένει εθνική κατάσταση που παρέλαβαν υπήρξε τόσο οικτρά ώστε, απαιτείται υπομονή και χρόνος πολύς, ίσως και μέχρι «παλιγγενεσίας» (δευτέρας παρουσίας), για να αναταχθεί.
Αυτά σημαίνουν ότι, οι πρώην και οι τωρινοί πολιτικοί είναι το ίδιο ανεπαρκείς, είχαν και έχουν όλοι « αυταπάτες» αλλά οι προηγούμενοι περισσότερες. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ευχέρεια επιλογής καλυτέρων αρχόντων και να μη ματαιοπονούμε εμείς οι ταλαίπωροι έχοντας παράλογες απαιτήσεις και προσδοκίες.
Ο κ. Τσίπρας καταφεύγει δηλαδή στην τακτική του πονηρού «μπακάλη» ο οποίος στα παράπονα του πελάτη για την κακή ποιότητα του προϊόντος απαντούσε ότι, «κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι».
Οι Έλληνες γνωρίζουν βέβαια ότι και οι προηγούμενοι δεν ήσαν οι ταγοί που εχρειάζοντο, δεν ήσαν άξιοι και ανάλογοι των περιστάσεων, γι’ αυτό όμως έφεραν στην εξουσίαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει τον κατήφορο, σύμφωνα με τις αθρόες υποσχέσεις που προσέφερε και τις φρούδες ελπίδες που εδημιούργησε.
Ο κ. Πρωθυπουργός νόμισε ότι, μπορεί να ξεγελάει τον λαόν με υποσχέσεις και «φούμαρα» περί αριστεράς και του ηθικού πλεονεκτήματός της» με λόγια – λόγια και φλυαρίες χωρίς έργα,
Νόμισε ότι στο λαϊκόν αίτημα για «ψωμί» θα μπορούσε να δίνει «σανό» αντί για ψωμί και να απαντά με μαρξιστικά λόγια, όπως είναι η ιστορία του σίτου ανά τους αιώνες και ειδικότερον με πόσον λάθος καλλιεργούσαν το σιτάρι οι προηγούμενοι.
Πάντως με τακτικισμούς, αντιπερισπασμούς και την μετακύλιση των ευθυνών εις τους άλλους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτυγχάνει παρά την απαξίωση, υποτίμηση και εξευτελισμόν ολόκληρου του πολιτικού κόσμου χωρίς να απαλλάσσει εαυτόν των υποχρεώσεων και ευθυνών του.
Αν δοθεί π.χ. το όνομα της Μακεδονίας στο Σκόπια, ανεξαρτήτως αν συμφωνούν και άλλα κόμματα, η οργή του Λαού ο λόγος της ιστορίας και η μήνις του Θεού θα χρεώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το όνομα θα έχει δοθεί πρωθυπουργούντος Τσίπρα.
Το «δυστυχώς επτωχεύσαμε» φράση που κατέστη περίφημη και κακόσημη χρεώθηκε (13-12-1893) στον άξιον και ικανόν Πρωθυυπουργόν Χαρίλαον Τρικούπην, χωρίς να είναι γνωστοί στους πολλούς παράγοντες και τα αίτια της τότε χρεοκοπίας (αντιπολίτευση του Θ. Δηλιγιάννη) οι τιμές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, του σταφιδικού κ.λ.π.).
Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μην υπολογίζει τον Λαόν, την Ιστορίαν και τον Θεόν, αλλά είναι τιμωροί δυνάμεις και αργά ή γρήγορα ασκούν την δικαιοδοσίαν τους, γιατί δεν ξεχνούν…

* Ο κ. Θεοδωρος Σαρτζετάκης, είναι Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. των Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών, κάτοικος Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια