Header Ads

Με μεγάλη Συμμετοχή ο 11ος Λαικός Αγώνας Δρόμου Τενέας Δ. Κορινθίων



 Ο Δήμος Κορινθίων διορ­γάνωσε και φέτος με μεγά­λη επιτυχία τον 11ο λαϊκό αγώνα δρόμου στην Τοπική Κοινότητα Χιλιομοδίου, 
με τη συμμετοχή αθλη­τών από όλη την Ελλάδα, ατομικά ή συλλογικά, στα πλαίσια του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής. Ο αγώνας δρόμου διεξήχθη σήμερα το πρωί Παρασκευή 13 Α­πριλίου 2018 με αφετηρία την πλατεία Χιλιομοδίου και τερματισμό το ιστορικό Πα­λαιό Μοναστήρι Παναγίας Φανερωμένης. Η διαδρο­μή του αγώνα ήταν ασφαλ­τοστρωμένη μέσα στο εξαί­ρετο δασικό οικοσύστημα του Χιλιομοδίου, απομεινά­ρι μεγαλύτερου και αρχαιό­τερου δάσους στην περιο­χή. Αυτό το αυτοφυές υψη­λό δάσος της Φανερωμένης μαζί με το υγιεινό ξηρό κλί­μα και τη φιλοξενία των κα­τοίκων έκαναν το δάσος πε­ριζήτητο και γνωστό έξω α­πό τα όρια του Νομού. 
Η ανηφορική διαδρομή του αγώνα καταλήγει στην Παλαιά Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης, η οποία είναι η παλαιότερη, σημα­ντικότερη και επισημότερη από όλες της Μονές «Φα­νερωμένης» στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, στην είσοδο της σχισμής ε­νός βράχου, όπου «φανε­ρώθηκε» η Θαυματουργή Ει­κόνα της Παναγίας..Μετάλ­λια δόθηκαν για όλους ό­σους τερμάτισαν , ενώ οι τρεις(3) πρώτοι άνδρες, γυ­ναίκες, αγόρια – κορίτσια (από 12 έως 16 ετών) και παιδιά του Δημοτικού της γενικής κατάταξης βρα­βεύθηκαν με κύπελλα. Ε­πίσης βραβευθηκαν ο πρώ­τος και η πρώτη (στον αγώ­να 7.000 μ) στις παρακάτω κατηγορίες. 

1. Ο πρώτος μεγαλύτε­ρος ηλικιακά του αγώνα
 2. Η πρώτη μεγαλύτερη ηλικι­ακά του αγώνα. 
3. Ο πρώ­τος Τενεάτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια