Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων




Ο Αλέξ. Τσίπρας ψάχνει συμμάχους στο εσωτερικό της χώρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε.
Η οικονομία βρίσκεται σε ένα πολύ άσχημο σημείο, άσχετα με τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να ακούνε μόνο λόγια και υποσχέσεις. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εύθραυστη συμμαχία που έχει με τους ΑΝΕΛ. Βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Πάνος Καμμένος δεν ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή ή έτσι δείχνει, χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των παραπάνω, είναι ότι στο θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είδαμε ότι υπάρχουν «δύο κυβερνήσεις», αφού ο Καμμένος έκανε λόγο για ομηρία ενώ η κυβέρνηση για λάθος των στρατιωτικών οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα.
Η κυβερνητική καρέκλα «τρίζει»
Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει μόνο τα προβλήματα που διαβάσατε παραπάνω αλλά αντιμετωπίζει και ένα ακόμη το οποίο μπορεί να την καταστρέψει πολιτικά. Είναι αρκετά πιθανό να επανέλθει στο προσκήνιο η υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων με στην Σαουδική Αραβία και όπως όλοι ξέρουμε φέρεται να εμπλέκεται ο κ.Καμμένος. Όπως είναι λογικό ο κ.Τσίπρας είναι ανήσυχος και φοβάται ότι η ΝΔ θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα με την Σ.Αραβία.

Στην ανησυχία του κ.Τσίπρα έχει προστεθεί και το ηθικό «σκάνδαλο», με τα χρήματα που έπαιρνε η Αντωνοπούλου (επίδομα ενοικίου ενώ είναι πλούσια). 


Πηγή: el.gr




«Διχοτομημένη ή τριχοτομημένη η κυβέρνηση»

Βασίλης Κικίλιας : Όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας

«Δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική» τόνισε – Ζήτημα τιμής για τη χώρα η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Φέρνοντας το παράδειγμα της έλλειψης κοινής γραμμής ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι διχοτομημένη ή ακόμη και τριχοτομημένη. Όπως ανέφερε, τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά εις βάρος της χώρας μας, καθώς δεν υφίσταται ενιαία εξωτερική πολιτική και σοβαρή στάση της κυβέρνησης.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κορυφαίους αξιωματούχους και υποστήριξε τα ελληνικά θέματα, επισημαίνοντας την αδιάλλακτη τουρκική θέση και τονίζοντας ότι ο μόνος σταθερός πόλος γεωστρατηγικά στα Βαλκάνια είναι η Ελλάδα. Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την απελευθέρωσή τους ζήτημα ανθρώπινο και ζήτημα τιμής για τη χώρα μας…





Κουβέλης: Θα ξεπουλήσουμε την Μακεδονία για να εξυπηρετήσουμε το ΝΑΤΟ!

Σαφέστατος υπήρξε σε συνέντευξή του ο Κουβέλης σχετικά με τους λόγους που οι συριζαίοι βιάζονται να ξεπουλήσουν την Μακεδονία μας στους σκοπιανούς.
Σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει την λύση στο Σκοπιανό, ο Κουβέλης είπε:

«Η λύση του λεγόμενου «μακεδονικού ζητήματος» είναι συμφέρουσα για την Ελλάδα, με προϋποθέσεις που αφορούν τους αλυτρωτισμούς, την εγγύηση των συνόρων και με σύνθετη ονομασία, με χρήση έναντι όλων (erga omnes). Η χώρα μας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη σταθερότητα της περιοχής και να αναδειχθεί παράγοντας αυτής της σταθερότητας». Βεβαίως, οι μόνοι που ενδιαφέρονται για την «σταθερότητα της περιοχής» είναι οι νατοϊκοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Ιδιαίτερα στα Σκόπια έχουν μία μεγάλη στρατιωτική βάση που σκοπό της έχει τον έλεγχο των αγωγών που διατρέχουν ήδη την περιοχή ή που πρόκειται να το κάνουν.





Ιδρυτικό συνέδριο με κεντρικό σύνθημα:
Τολμήσαμε, πετύχαμε προχωράμε μπροστά


Φώφη Γεννηματά: Οι «πλατείες» και τα «Ζάππεια» υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φάνηκαν να διαγκωνίζονται στην ανάγκη για συνεργασίες. Η στροφή τους είναι εικονική. Μόνο η καρέκλα για τους μεν και τα κουκιά για τους δε, τους ενδιαφέρουν» τόνισε η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
Ξεκινώντας τη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά έγινε δεκτή με το σύνθημα «Φώφη γερά, μπροστά και αριστερά. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση» ανέφερε και έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα.
«Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά. Προσδιόρισε και τα επόμενα βήματα:
- Με την συγκρότηση Επιτροπής Ψηφοδελτίων για τις Βουλευτικές εκλογές

- Με την λειτουργιά ενιαίου Τομέα Αυτοδιοίκησης που θα εισηγηθεί στην Κ.Ε και θα συντονίσει στη συνέχεια την πολιτική και οργανωτική μας προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.





Δημήτρης Κουτσούμπας:

Κίνδυνος άμεσης πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας

Ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορεί την κυβέρνηση για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού και συγκάλυψης καθώς «πίσω από τα περί «εσωτερικής κατανάλωσης» του Ερντογάν, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται η προσπάθεια της τουρκικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη σε μια περιοχή που έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες». Απαντώντας σε όσους «αναμασούν τη γνωστή «καραμέλα» ότι «η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας», υπενθυμίζει ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν χαράξει δυο και τρεις φορές με το αίμα των λαών, τα σύνορα στην περιοχή από τη δεκαετία του ΄90 και μετά».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», κάνει λόγο για προσπάθεια πίσω από το «δέντρο», που είναι το όνομα της πΓΔΜ, να κρυφτεί το «δάσος», που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, και υπογραμμίζει ότι «πραγματική λύση σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα της πΓΔΜ και όχι στο απώτερο μέλλον, καθώς και ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό».



Θερμά συγχαρητήρια στον Πετρούνια

«Χρυσό παράδειγμα για όλους μας»

Τα θερμά της συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια που στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού, κατέκτησε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και έγινε «το χρυσό παράδειγμα για όλους μας» εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. «Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, που στο τελικό των κρίκων, για μια ακόμη φορά σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε παντού σε όλο τον κόσμο. Μας έκανες περήφανους Λευτέρη και έγινες το χρυσό παράδειγμα για όλους μας, αποδεικνύοντας πως όταν βάζεις στόχους και έχεις προσήλωση σε αρχές και αξίες, θα έχεις και επιτυχίες. Μπράβο Λευτέρη», αναφέρει η ΕΚ.


ΑΝΕΛ για απειλές κατά Κοτζιά:

Οι ενέργειες αυτές στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας

Το σχόλιο της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου για την σφαίρα και την επιστολή που εστάλη στον υπουργό.

Μαρτίου 17 2018 : «Η απειλητική επιστολή που περιείχε σφαίρα με παραλήπτη τον υπουργό Εξωτερικών συνιστά μια απεχθή, τρομοκρατικού χαρακτήρα ενέργεια, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Προφανώς δε, είναι και ποινικά κολάσιμη» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, και καταλήγοντας τόνισε: «Οι ενέργειες αυτές στρέφονται ουσιαστικά ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Φάκελος με μία σφαίρα, εστάλη στις αρχές της εβδομάδας στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ο φάκελος εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών και ανέγραφε ως παραλήπτη τον κ. Κοτζιά και περιείχε ένα μικρό βλήμα, μέσα σε επιστολή που αναφερόταν στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ που χειρίζεται ο υπουργός.



Σταύρος Θεοδωράκης:


Να υπάρχουν 151 γυναίκες στη Βουλή και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης

«Πρέπει να φθάσουμε σε μια στιγμή που οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ορίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης», ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην πράξη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία των πρεσβειρών της Μ. Βρετανίας, Kate Smith και της Σουηδίας Charlotte Sammelin, καθώς και στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια