Header Ads

Ομιλία-συζήτηση : Οι δυστυχισμένοι και οι ηλίθιοι

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2018: Από το τέλος του Ι­ουνίου, που θα έχει ολοκλη­ρωθεί η υποβολή των φορο­λογικών δηλώσεων, θα αρ­χίσει και το ετήσιο μαρτύρι­ο των Ελλήνων για να πλη­ρώσουν με δόσεις το φόρο τον ατομικό και των εταιρει­ών. Μέχρι το τέλος του Δε­κεμβρίου βέβαια θα πληρώ­σουν όλες και όλοι εκτός α­πό τις δόσεις της φορολογι­κής δήλωσης και τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, που θα καταρ­γούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και τα τέλη κυκλοφορίας και τις δόσεις στις κάρτες και ότι άλλο χαράτσι χρειαστεί. 
Αυτά, που βαραίνουν τη σκέψη και που δίνουν συνει­δητά και υποσυνείδητα βά­ρη, στην κάθε μία και στον κάθε ένα από εμάς, πολύ λί­γο απασχολούν τους εθνο­πατέρες, που βρέξει χιονί­σει θα πάρουν τα χιλιαρικά­κια τους και τώρα σκέφτο­νται, με εξασφαλισμένη την καρέκλα, απλά που θα πάνε διακοπές. 
Το σώου τους το κάνανε, τις υπογραφάρες τους τις ρί­ξανε, το ναι σε όλα το ξανα­είπανε, και τώρα θα ξεκου­ραστούν και θα κοιμηθούν τον ύπνο του δικαίου, με τα χιλιάρικα να πέφτουν στον λογαριασμό τους, ντάνγκα ντάνγκα, από μισθούς, εξ­τρά από τις επιτροπές κτλ κτλ, επειδή εργάστηκαν σκληρά. 
Βαρέθηκα να βλέπω δυ­στυχισμένα πρόσωπα γύρω μου και πάνω από όλα, βαρέ­θηκα να βλέπω ηλίθια πρόσω­πα, που ψάχνουν ποιος πολιτι­κός θα τους σώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια