Header Ads

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄κατηγ. ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ντέρμπι με τα όλα του - Μεγάλη νίκη!

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-2

Α.Σ. Κόρινθος 06 ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κορυφής στο ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ! Νίκησε μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα για γερά νεύρα τον μέχρι χθες συγκάτοικό του ΠΑΣ Κόρινθος με 3-2 μέσα σε αποθέωση των οπαδών του. Στο Α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες δικαίωσαν πλήρως την βαθμολογική τους θέση, αφού έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο, που ενθουσίασε τους πάνω από δύο χιλιάδες θεατές του αγώνα. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, η μία φάση διαδέχονταν την άλλη, τέσσερα γκολ, δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες κι από τις δύο ομάδες. Ενδεικτικό του πάθους με το οποίο αγωνίζονταν οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν οι πολλοί τραυματισμοί.

Ατύχημα ήταν για τον Σταύρο Μπινιάρη, η πρώτη αναγκαστική αλλαγή του στυλοβάτη της άμυνας των γηπεδούχων Δημήτρη Μαυρέλη, λόγω τραυματισμού μόλις στο 35’, ενώ και στο 46’ ο Αράπογλου δεν μπόρεσε να συνεχίσει για τον ίδιο λόγο και αντικαταστάθηκε από τον Βάσο. Τον Μαυρέλη αντικατέστησε ο Τριμπόνιας. Αναγκαστική αλλαγή είχε και ο ΠΑΣ Κόρινθος στο 59’ όταν την θέση του τραυματισθέντα Λαλάϊ πήρε ο Μπάρτζης.

Μόλις στο 5’ το Στάδιο πήρε φωτιά όταν ο Λύγκος ύστερα από λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων από κοντά έγραψε το 1-0! Άμεση ήταν η απάντηση των παικτών του ΠΑΣ, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στην ισοφάριση με τον Βαζέχα. Στο 11’ σουτ στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κόντη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κήπερ της 2006 έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του ίδιου παίκτη. Ο αγώνας συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό και στο 17’ ο Τσιοπίδης μετά την ασίστ του Ζήση ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε πανζουρλισμό αποθέωσης των φιλάθλων!. Όμως η χαρά των φιλοξενουμένων δεν κράτησε πολύ, αφού σε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο δαιμόνιος Μανώλης Λύγκος, μυρίστηκε και δεύτερο λάθος των αμυντικών του ΠΑΣ και έγραψε το 2-1! Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι έλεγχαν το παιγνίδι, ένα παιδαριώδες λάθος των αμυντικών της 2006, έδωσε την ευκαιρία στον Θοδωρή Ζήση στο 27’ να φέρει το ματς στα ίσια 2-2! Μέχρι την λήξη του Α’ ημιχρόνου το παιγνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ξέ¬φρενο ρυθμό χωρίς κάποια ομάδα να πετύχει προβάδισμα στα γκολ.

Στο Β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στο γήπεδο και στο 51’ οι αμυντικοί του ΠΑΣ απομάκρυναν τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Σάκη Τζανέτο, ο οποίος 4-5 μέτρα έξω από κέντρο της μεγάλης περιοχής των φιλοξενουμένων με ένα καταπληκτικό απ΄ευθείας βολέ σουτ στον αέρα έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Τερεκανιδη και το 3-2 άναψε φωτιά στους φιλάθλους της Κορίνθου 06, που πανηγύρισαν ακόμη μία φορά. Όμως από το λεπτό αυτό άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια κόπωσης των παικτών του Α.Σ. Κόρινθος 06 από την υπερπροσπάθεια των 120 λεπτών του αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο με τον ΑΟ Λουτράκι 4-3.

Έτσι ο ΠΑΣ, πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς μεγάλο βαθμό απόδοσης, πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, αλλά οι παθιασμένοι παίκτες της Κορίνθου 06 κράταγαν μακριά από την εστία του Κόντη τους φι¬λοξενούμενους, αλλά έκαναν και μερικές φάσεις στην εστία του Τερεκανιδη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 67’ σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Κόντη με τον Ζήση και μια καλή ευκαιρία στο 84’ με τον Τσιοπίδη από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από φάση διαρκείας. Αυτές οι δύο φάσεις καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού κατά κάποιο τρόπο οι του ΠΑΣ αποδέχθηκαν τον χαμένο για αυτούς αγώνα, απογοητευμένοι από την τύχη τους για τη μη επίτευξη τουλάχιστον της ισοφάρισης.

Το τελευταίο σφύριγμα του Νεοφυτιάδη (Βοηθοί Καρσιώτης -Καρακάσης), που διαιτήτευσε ένα δύσκολο ντέρμπι με καλές προθέσεις ισονομίας, βρήκε νικήτρια την Κόρινθο 06 μέσα σε πανηγυρισμούς παικτών, φιλάθλων και παραγόντων με κοντράστ συναισθημάτων βέβαια από το άλλο στρατόπεδο για την πρώτη φετινή ήττα και τη βαθμολογική υποχώρηση στην δεύτερη θέση. Σημαντική η νίκη της ομάδας του Σταύρου Μπινιάρη και σημαντικό το βαθμολογικό προβάδισμα με το πρωτάθλημα να έχει ακόμα πολύ δρόμο.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06: Κόντης, Γκουριώτης, Φίλης (46 ‘Χουσελάς ), Μαγγίνας, Μαυρέλης (35’ λτ Τριμπόνιας ), Αράπογλου (46’ Βασος ), Σάντα, Χατζησοφρωνίου, Χρυσαφίδης (78’ Δημητριάδης ), Λύγκος, Τζανέτος.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τερεκανίδης, Καρβέλης, Μούστα, Διαμαντόπουλος, Σγουρός, Σιδέρης, Τσιοπίδης (88’ Μαρούδας ), Λαλάϊ (59’λτ Μπάρτζης ), Ζήσης, Ράπτης, Βαζέχα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ

Σ.Σ. Στα μελανά σημεία του αγώνα ήταν ότι σε μια ποδοσφαιρική γιορτή, προς αποφυγή επεισοδίων και προληπτικά, η Αστυνομική Διεύθυνση, απομόνωσε τους ένθερμους φιλάθλους οπαδούς του ΠΑΣ Κόρινθος της ¨Θύρας 3¨στο πέταλο προς τα Εξαμίλια. Οι Επικεφαλής της Θ 3, θα πρέπει να μειώσουν την ένταση και την πρόκληση επεισοδίων, αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν την Μπάρτσα και τη διοίκησή της, που για πρώτη φορά βλέπουμε ότι προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα στην ιστορική ποδοσφαιρική της δια¬δρομή και θέση. Το μήνυμα το έδωσε η γεμάτη σχεδόν δυτική εξέδρα, που απόλαυσε έναν αγώνα Πρωταθλητών. Οι Φίλαθλοι και οι ποδοσφαιρικές συνθήκες θέλουν την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ... Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τις τοπικές Αρχές και ο Νομάρχης θα πρέπει από τώρα να το σκέπτεται να μπει μπροστά στο εγχείρημα.. Β.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια