Header Ads

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ - Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρης Μουρίκης

Ο Σωτήρης Μουρίκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1959 στο Κιάτο Κορινθίας. Είναι παντρεμένος με την χειρούργο οδοντίατρο Ελένη Δρίτσα και έχουν ένα παιδί τον Κωνσταντίνο 6μιση ετών και άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της συζύγου του τον Βασίλη 18 και τον Κώστα 16 ετών. Όλοι μαζί διαμένουν στα Ίσθμια Κορινθίας.

Μετά την συνταξιοδότηση του από την Ολυμπιακή Αεροπορία επιχειρηματικά ξεκίνησε το ΙΚΤΕΟ AUTOVISION Κορίνθου όπου συμπληρώνει 13 χρόνια λειτουργίας ενώ επέκτεινε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες με τη δημιουργία στο χώρο της εστίασης εδώ και 4 χρόνια του Restaurant – Βar Sea & Sand στην Κρυφή παραλία της Ισθμίας.

Αποτέλεσε από το 1976 ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Κιάτου μαζί με τον Αναστάση Παπαληγούρα.
Το Μάιο του 1982 υπηρέτησε τη θητεία του στην Ελληνική Αεροπορία για δύο χρόνια ως προγραμματιστής ιπτάμενων και δορυφορικών συστημάτων.

Από το 1978 έως το 1985 εργάστηκε ως προσωπικό εδάφους και με τις εσωτερικές μετατάξεις του 1985 ως ιπτάμενος φροντιστής.

Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά στο Συμβούλιο ιπτάμενων Φροντιστών και Συνοδών και μέχρι το 1993 διετέλεσε Α΄Αντιπρόεδρος.

Ταυτόχρονα το 1992 εκλέχθηκε για πρώτη φορά και στην Ομοσπονδία -ΟΣΠΑ-.Το 1994 ως επικεφαλής δικής του ανεξάρτητης παράταξης κατέβηκε στις εκλογές όπου και εξελέγη πρόεδρος των ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών μέχρι και το 2003 όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Από το 1992 εκλέγονταν συνεχώς μέλος της Ομοσπονδίας.Κομματικά ανήκε στη ΔΑΚΕ και τη ΓΣΕΕ και ήταν πάντα ενεργός με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε μετά από απόφαση του τότε υπουργού Χ.Βερελή

Το 2002 κατήλθε υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές στο Κιάτο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε ψήφους χάνοντας το Δήμο για 26 ψήφους.

Το 2006 με τον ίδιο δήμαρχο Άγγελο Τσουλούφα διπλασίασε τις ψήφους του και εκλέχθηκε στη β΄θεση ως Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Το 2010 εγκατέλειψε χάριν της οικογένειας την πολιτική.

80+ υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό μας

Πως εκτιμούμε τις αναλύσεις που μας χρίζουν ως φαβορί για τη νίκη – Δεν θα ακολουθήσουμε στον εκλογικό γκρεμό τους τοπικούς «κομήτες»

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Θ. Τσαρμπό παραχώρησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μουρίκης. Στη συνέντευξη ο κ. Μουρίκης αναφέρθηκε στις φήμες που τον θέλουν φαβορί για την προεδρία τονίζοντας ότι αυτές είναι τάσεις της στιγμής.

Δεν μένουμε σε αναλύσεις και εντυπώσεις. Νιώθουμε την υποστήριξη σοβαρών τοπικών επιχειρηματιών και αυτό μεταφράζεται και στη συμμετοχή αφού αναμένεται οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου μας να ξεπεράσουν τους 80, αριθμό αρκετά υψηλότερο του αναμενόμενου.
Ο κ. Μουρίκης συνεχάρη τον ανθυποψήφιο για την προεδρία κ. Δ. Ραψωματιώτη που σε συνέντευξη του συνεχίζει να τονίζει την ανάγκη της «συνεργασίας που θα επιβάλλει το αποτέλεσμα». Ο κ. Μουρίκης υπενθύμισε δε ότι βασικός άξονας και της δικής του καμπάνιας είναι οι συνέργειες.
Αισθανόμαστε ότι αργά αλλά σταθερά οι υπόλοιποι υποψήφιοι έρχονται όλο και πιο κοντά στις θέσεις μας σχετικά με τη συνεργασία όλων και φυσικά καλωσορίζουμε μία τέτοια εξέλιξη.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατανοούμε την αγωνία έτερου υποψήφιου για την προεδρία να μας προκαλέσει με αναφορές και δημοσιεύματα παραπολιτικής απόχρωσης, στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους αναγνωρισιμότητας ως μια σοβαρή εναλλακτική λύση.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο που οδηγεί στον εκλογικό «γκρεμό». Οι επιχειρηματίες της περιοχής δεν θα επιβραβεύσουν τους τοπικούς «κομήτες», αλλά σοβαρούς επαγγελματίες οι οποίοι δίνουν υπόσταση στη λέξη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.



Δεν υπάρχουν σχόλια