Header Ads

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος, ο οποίος συνέχισε και επαύξησε το Θεάρεστο Θρησκευτικό και Κοινωνικό Έργο του Μακαριστού Παντελεήμονος και την ιστορική διαχρονική παρουσία της Εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου στο Νομό μας. Πάνω από 4.000 Συνάνθρωποι σιτίζονται ημερησίως στην Κόρινθο, στο Λουτράκι και το Κιάτο, ενώ η Θεοπροσφορά βοηθά με ρουχισμό, υπόδηση και ενίοτε με χρήμα τους ενδεείς.

Παρείχε δωρεές Πυροσβεστικών, νοσοκομειακών και άλλων αυτοκινήτων στην Αυτοδιοίκηση, λειτουργεί Γηροκομεία Ανδρών «Απόστολος Παύλος» Κορίνθου και Γυναικών «Αγία Ελένη» Λουτρακίου, προικοδοτεί άπορες κορασίδες κατ΄ έτος, λειτούργησε την Κροκίδεια Σχολή και θέσπισε ετήσιες Θρησκευτικές Εκδηλώσεις υψηλού Εκκλησιαστικού Ενδιαφέροντος, ενώ φρόντισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συμπλήρωση κενών θέσεων σε Ενορίες της Μητροπόλεως και τόσα άλλα έργα Ιεραποστολικού Περιεχομένου. Είναι Άξιος Ιεράρχης της Εκκλησίας!..


Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης κ.κ. Διονύσιος συμπλήρωσε 10 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

ΜΕ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος συμπλήρωσε 10 χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Την 26ην Νοεμβρίου 2006 έγινε η ενθρόνιση στον Επισκοπικό Θρόνο της Κορίνθου του Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Ήδη συνεπληρώθησαν 10 έτη από την ενθρόνιση του.
Πλούσιο και δημιουργικό το έργον του Μητροπολίτου μας. Αξίζει να δούμε εν τάχει, μερικές μόνο, από τις ενέργειες και τις πολλαπλές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου, κατά την διαρρεύσασαν 10ετίαν.

Εν πρώτοις, αναδιοργάνωσε τις υ¬πηρεσίες της Μητροπόλεως Κορίνθου, οι οποίες ήδη λειτουργούν άψογα. Τοποθέτησε πολλούς νέους και καλούς Ιερείς στις κενές ενορίες της Μητροπόλεως, τους οποίους επιλέγει προσεκτικά. Τούτο δε παρά την μεγάλη απροθυμία των νέων να χειροτονηθούν Ιερείς.

Αναδιοργάνωσε, εμπλούτισε και ανέπτυξε το Φιλανθρωπικό έργον της Μητροπόλεως, δια την ανακούφισιν αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας:

α) Δια της παροχής επί καθημερινής βάσεως 4.000 περίπου μερίδων έτοιμου φαγητού ή δια παροχής τροφίμων, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, Μεταμορφώσεως Κιάτου και «Γιάτρισσας» Λουτρακίου.

β) Δια της παροχής μέσω της «Θεοπροσφοράς» ενδυμάτων, τροφίμων και, κατά περίπτωση, χρηματικών ποσών.

γ) Δια διαφόρων παροχών μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου, των δύο Γηροκομείων, του Ταμείου Υποτροφιών, του Ταμείου Προσφύγων, του Ταμείου Ιεραποστολής.

δ) Δια παροχής δωρεάν κλινοσκεπασμάτων εις το Νοσοκομείο Κορίνθου.

ε) Δια της δωρεάς στους Δήμους Κορινθίας επτά πυροσβεστικών οχημάτων παλαιότερα των ήδη ενός νοσοκομειακού αυτοκινήτου, για τον Νομό Κορινθίας κλπ κλπ.

Πέραν αυτών οργάνωσε και πραγματοποιεί κατ’ έτος μεγαλειώδεις εορταστικές εκδηλώσεις δια τον Απόστολον των Εθνών και ιδρυτήν της Εκκλησίας της Κορίνθου Παύλον.

Ετελειοποίησε το Κέντρο και την βιβλιοθήκην στην Αρχαία Κόρινθο, ανακαίνισε εκ βάθρων την Κροκίδειο Αίθουσα-ένα λαμπρό απόκτημα για την πόλη της Κορίνθου-και ήδη επισκεύασε το ερειπωμένο Μητροπολιτικό Μέγαρο, το οποίον μετέβαλε σε κομψοτέχνημα. Όπως και τον Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Επί πλέον ο Ποιμενάρχης μας, ήδη από τις πρώτες ημέρες της ενθρονίσεώς του, εφαρμόζων στην πράξη την ρήση του Ευαγγελίου «ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων» και μη φειδόμενος κόπων, επισκέπτεται τις ενορίες της Μητροπόλεως δια να έλθη σε επικοινωνία με τους Χριστιανούς και να τονώσει το θρησκευτικόν τους αίσθημα.

Συνεπικουρούμενος δε από τον Ηγούμενον της Ι. Μονής Λουτρακίου Αγάπιον Δρίτσαν, έναν ικανόν και ενάρετον κληρικόν, ο οποίος είναι η ψυχή της Μητροπόλεως μας και από τον άξιον Ιεροκήρυκα Ανθιμον Παπαλεξόπουλον, είναι παρών πάντοτε σε κάθε θρησκευτική, κοινωνική και εθνική εκδήλωση. Με τις εμπνευσμένες δε και μεστές νοημάτων ομιλίες του, οι οποίες αποπνέουν αγάπην και καλωσύνην, τονώνει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών της Κορινθίας και δείχνει ότι πάντοτε είναι κοντά στον λαό του Θεού.

Εν συμπεράσματι έχομεν έναν ακούραστον, δραστήριον και ικανόν Ιεράρχην και γι’ αυτό τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για υγεία, μακροημέρευση και επιτυχίαν εις τα θεάρεστα έργα του.

Δημ. Κ. Στάθης
Επ. Πρόεδρος Εφετών

Δεν υπάρχουν σχόλια