Header Ads

Επιχειρεί η Κυβέρνηση ν’ αρπάξει τα σπίτια των Ελλήνων

Τώρα ΑΥΤΟ συμβαίνει και στην Αθήνα

Σε μία ακόμα είδηση, από τις πολλές που βαρεθήκαμε πλέον, να βλέπουμε να περνούν στα ψιλά γράμματα, το Κράτος της Αριστεράς κατέθεσε, όπως αποκάλυψε χτες ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινής», μαζικές ενστάσεις για την κυριότητα κατοικιών χιλιάδων πολιτών το δημόσιο κατά την διαδικασία κτηματογράφησης. Αυτό επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως τα σπίτια μας ΔΕΝ μας ανήκουν ολοκληρωτικά, αλλά, ανά πάσα στιγμή, το Κράτος μπορεί να τα αρπάξει και να του ανήκουν και κατ’ επέκταση σε όποιον εκείνο χρωστάει, δηλαδή στους παγκόσμιους δανειστές.

Πρόκειται για λάθος;

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατά κύριο λόγο διαμερισμάτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο και το Περιστέρι έχουν λάβει «ραβασάκια » από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία ενημέρωνονται ότι το Δημόσιο διεκδικεί δικαίωμα κυριότητας, καθώς η κατοικία τους βρίσκεται σε περιοχές που παραμένουν δημόσια κτήματα, βάσει δασικών χαρτών.

Για το θέμα των Δασικών Χαρτών, ΠΡΩΤΟ σας είχε προειδοποιήσει το el.gr!

«Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της υποβληθείσας ένστασης από την Υπηρεσία μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Ψυχικού Αττικής για ενημέρωσή σας. Προβάλλουμε ίδιο δικαίωμα κυριότητας, καθώς πρόκειται για δάση, δασικές εν γένει και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές».

Αυτό αναγράφεται σε ένα από τα ειδοποιητήρια  που έχουν λάβει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας,  έκπληκτοι πολίτες, κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στις προαναφερόμενες περιοχές.

Το Κράτος ουσιαστικά  διεκδικεί σπίτια στην Αττική που είχαν δασικό χαρακτήρα το 1945! Ισχυρίζεται δηλαδή πως οι περιοχές που είχαν δασικό χαρακτήρα στις αεροφωτογραφίες του 1945 πρέπει, σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Δασών, να αποσταλούν στις Κτηματικές Υπηρεσίες για να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο.

«Πρόκειται για ένα μαζικό κύμα διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών από την πλευρά του Δημοσίου, που προέρχεται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της παραπάνω υπηρεσίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Συνολικά, εκτιμάται ότι έχουν αποσταλεί πάνω από 20.000 ειδοποιητήρια τους τελευταίους μήνες σε σειρά δήμων της Αττικής» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή Δημοσίου αποδεικνύει περίτρανα πως πλέον ζούμε στην εποχή, κατά την οποία τίποτα δεν ανήκει στους πολίτες!

Η Ατζέντα 2030 στο απόγειό της! Αυτό κάθε άλλο παρά σκωπτικά το αναφέρουμε!

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να προχωρήσουν σε νομικά έξοδα, προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη νομική συνδρομή για να αποδείξουν πως είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της περιουσίας τους, η οποία μάλιστα έχει αποτελέσει και αντικείμενο βαρύτατης φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, σαν ένα είδος ενοικίου, από το ίδιο το κράτος που τώρα εμφανίζεται να την διεκδικεί εξ’ ολοκλήρου.

Όποιος δεν έχει λεφτά για την προαναφερθείσα διαδικασία; Θα χάσει το σπίτι του, στο οποίο πληρώνει τόσο καιρό ενοίκιο;


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια