Header Ads

Με ηρωϊκή Επιθετική Επιστροφή για το Κύπελλο ΕΠΣ Κορινθίας Α.Σ. Κόρινθος 06 – Α.Ο. Λουτράκι 4-3

Οι θαυµάσιοι παίκτες της Κορίνθου γύρισαν το 1-3 σε 3-3 και στην παράταση πήραν τη νίκη
Μεγάλη και ιστορική πρόκριση για τoν Α.Σ. Κόρινθος 06 και μάλιστα με ανατροπή αφού το 1-3 των ορανιε μετατράπηκε σε 3-3 στη λήξη  και 4-3 στην παράταση. Η ανατροπή απέδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι οι παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη για να χάσουν. Οι δύο καλύτερες ομάδες του Νομού μας πρόσφεραν πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα στο ΔΑΚ ΚΟΡΙΝΘΟΥ παρουσία 400 και πλέον θεατών, οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν την προσπάθεια των δύο ομάδων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιγνίδι και προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 με τα γκολ των Γουλα στο 23’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κόντη και στο 41’ όταν ο Τζανέτης ανέτρεψε τον Λ. Στασινόπουλο και ο παθών εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγραψε το Ο-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Σημειώνουμε τις ευκαιρίες για γκολ από τους γηπεδούχους, Χουσελάς στο 5’, Αράπογλου στο 35’, Χρυσαφιδης στο 37’, Λύγκος στο 73’ & στο 84’,Τζανέτος στο 86’, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Γωνιάδης στο 7’, Γούλας στο 16’, & 64, Γεωργίου στο 38’, Δαλκαφούκης στο 65’ .

Ο προπονητής της Κορίνθου 06 Σταύρος Μπινιάρης παρέταξε την ομάδα χωρίς τα ...μεγάλα της βιολιά Τζανέτο, Λύγκο, Σάντα, προφανώς για να τους προφυλάξει για το νέρμπι του Σαββάτου στον αγώνα με τον ΠΑΣ Κόρινθος, που θα κρίνει εν μέρει τον Πρωταθλητή της χρονιάς. Οι προηγούμενοι μπήκαν αλλαγή, ενώ ο αρχηγός Βασίλης Φίλης ήταν εκτός αποστολής εν όψει του μεγάλου ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου. Πάταγε καλύτερα στο γήπεδο ο ΑΟ Λουτρακίου και δίκαια προηγήθηκε στο Α’ ημίχρονο με 2-0.

Όμως στο Β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιγνίδι όταν στο 54’ ο Αράπογλου με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 1-2, αλλά η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μέχρι το 60’, αφού ο Δαλκαφούκης με ατομική προσπάθεια έγραψε το 1-3. Δεν το έβαλαν κάτω οι της Κορίνθου, έβγαλαν πάθος και ψυχή, πίστεψαν σε κάτι καλύτερο και με την είσοδο των Μαγγινα (χρυσή αλλαγή λόγω των δύο γκολ που πέτυχε), Τζανέτου (άλλαξε την ροή του παιχνιδιού ), Λύγκου και Σάντα κατάφεραν με δύο γκολ του καταπληκτικού Μαγγίνα στο 68’ και στο 91’, να ισοφαρίσουν  σε 3-3 με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο αγώνας στη παράταση.

Στην παράταση λοιπόν, το ματς πήρε άγρια ομορφιά και εκεί μίλησε η κλάση των Τζανέτου και Λύγκου με τους δύο να κρύβουν την μπάλα στο 99’ και ο δεύτερος να γράφει μέσα σε αποθέωση το τελικό 4-3!  Στο 15’ της παράστασης τραυματίστηκε στο γόνατο ο Αλέξης Ντερτιλής σε σύγκρουση με αμυντικό της Κορίνθου 06 και οι οράνιε έπαιξαν για άλλα 15’ με δέκα παίκτες, αφού είχαν γίνει και οι τέσσερις αλλαγές από τον Σωκράτη Πέτρου. Στη τελευταία ευκαιρία του αγώνα ο Μανώλης Λύγκος πλάσαρε έξοχα τον Τάφα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Συμπερασματικά ήταν δίκαιη η νίκη -πρόκριση της Κορίνθου 06 απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Λουτρακίου, που ήταν σχετικά καλύτερη μέχρι το 60’. Από το λεπτό αυτό και μετά το πάθος, η ψυχή, το ομαδικό πνεύμα, η πίστη στη νίκη και οι αλλαγές του Μπινιαρη έφεραν την μεγάλη νίκη -πρόκριση στην Κόρινθο 06, η οποία με ανεβασμένη ψυχολογία περιμένει τον ΠΑΣ Κόρινθος για το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Κορινθίας. ΔΙΑΤΗΤΗΣ του αγώνα ήταν ο Τσιγαράς με βοηθούς τους Βλαχοπάνο-Καλαρά.

Α.Σ.: ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06: Κόντης, Τριμπόνιας, Γκουριώτης  (53’Μαγγίνας), Τζανέτης, Μαυρέλης, Αράπογλου, Δημητριάδης (68’Λύγκος), Βάσος, Χατζησοφρωνίου, Χρυσαφίδης  (61’Τζανέτος), Χουσελάς  (71’Σάντα ).

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Τάφα, Τσάκα  (68’ Παππάς), Τσώκος, Ντερτιλής, Τζορμπατζίδης, Πετρίδης  (58’ Βοηδίλας), Γούλας, Σιώκος, Γεωργίου, (81’ Ζερβός), Λ. Στασινόπουλος, Γωνιάδης  (23’ λ.τ.Δαλκαφούκης).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια