Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1808



ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ο Λαός δεν ξεχνά γιατί τιμώρησε μια φορά!...»

Διάβασα τυχαία στο αρχείο μας με τίτλο «Θριαμβολογούν για την παράδοση άνευ όρων,... «στο ΚΑΘΑΡΑ και ξάστερα» που δημοσιεύτηκε στο φ. 1604/2018: «Ο κυριότερος λόγος που η κυβέρνηση του Σύριζα θριαμβολογεί είναι για την παράδοση άνευ όρων των κόκκινων γραμμών, στις διαπραγματεύσεις της με τους Σκοπιανούς, αφού είχε εγκαταλείψει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Δέχτηκε τους όρους, όπως έλεγε προ διετίας ο Δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, για να «ηρεμήσει» η χώρα μέσα στο… νεκροταφείο, που την έχωναν ζητωκραυγάζοντας οι δανειστές της! Και δεν είχε άδικο. Ήταν προφητικά τα λόγια του! Είναι καταπληκτικό να διαβάζει κανείς όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά Πρακτορεία που ασχολούνται με την Ελλάδα, για να διαπιστώσει ότι όλοι συμφωνούν πως ένας Δούρειος Ίππος, κατάφερε να αλώσει κάθε αντίσταση στην πολιορκία, κάτι που κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και τελικά να αφήσει τους εισβολείς να μπουν μέσα, να λεηλατήσουν και να κατακάψουν όλη την χώρα.

Δεν υπάρχει καμία λογική σε μια διαπραγμάτευση, που παίζεται το μέλλον της χώρας σου, να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια και να κάνεις και τον νταή πιστεύοντας πως οι άλλοι θα σκύψουν το κεφάλι, γιατί υποτίθεται ότι έχεις το δίκαιο με το μέρος σου. Δεν υπάρχει καμία λογική να ξεσηκώνεις έναν ολόκληρο λαό να τρέχει με τόσα εμπόδια εναντίον του, με τις τράπεζες κλειστές, με τα δοσιλογικά ΜΜΕ καθημερινά να προσπαθούν να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι στη λαιμητόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σιγοντάρεις σε μια σκλήρυνση της στάσης του σε ένα ιστορικό ΟΧΙ, που άφησε άναυδη όλη την ανθρωπότητα και στη συνέχεια να παραδίδεσαι άνευ όρων, γιατί όπως δικαιολόγησες την στάση σου, δεν είχες σκεφτεί καμία εναλλακτική λύση. Αυτό συνέβη πραγματικά δυστυχώς πριν από τρία χρόνια.

Από τότε, καθημερινά, στήνονται τα εκτελεστικά αποσπάσματα για να εκτελούν τους χρεωμένους, που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους βίαια ξεσπιτωμένους, ενώ στην Ακρόπολη υποστέλλεται η Ελληνική Σημαία. Ένας κόσμος ολόκληρος διαδηλώνει ξεσηκωμένος στις μεγάλες πλατείες γιατί του έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Γιατί πρόδωσαν τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας με το Σκοπιανό. Ξεσηκώνεται και παίρνει «μπάλα» όλο το διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ενώ η διεθνής κοινότητα τον παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα! Αυτός ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο ολοκαύτωμα, που θέλουν να του επιβάλλουν οι Ανθέλληνες και οι «πληρωμένοι δημοσκόποι». Το κύμα θεριεύει!.. 

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ».

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ σήμερα: πως τολμάει ο Τσίπρας και θέλει να επανέλθει; Ο λαός δεν ξεχνά… 

Ο ΙΔΙΟΣ





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στον ΟΗΕ

Από τη Δευτέρα 19.9.2022 μέχρι και αύριο Παρασκευή στη Νέα Υόρκη θα γίνει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για ξεκάθαρη απειλή της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Τις διαθέσεις όμως της Ελλάδας για διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας, των απειλών και των προβλημάτων που προκαλεί η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα, επιβεβαίωσε ο κ. Δένδιας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του.

Κατά την άφιξή του προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως η απειλή από πλευράς της Τουρκίας είναι υπαρκτή και ξεκάθαρη, τονίζοντας πως θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για το ζήτημα. «Συζητάμε εδώ με τους συναδέλφους μου Υπουργούς Εξωτερικών, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρώτα απ’ όλα για την Ουκρανία και τις εξελίξεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας. «Αλλά επίσης, θα έχω την ευκαιρία να δείξω στους συναδέλφους μου μια σειρά από ανακοινώσεις, διακηρύξεις, απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Γιατί αυτό έχει πλέον περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο αποτελώντας μια ξεκάθαρη, υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Οι παρακολουθούντες τα Ελληνοτουρκικά γεγονότα πολίτες και καλά κάνουν για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, έχουν μπουχτίσει από τις καθημερινές παραβιάσεις των Ελληνικών συνόρων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Όλα δείχνουν πως ο Πρόεδρος της γείτονος Τ. Ερντογάν παίζει το παιχνίδι της ζωής του. Όλα τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία τον φέρνουν τελικά να χάνει από όλους τους συνυποψήφιους στις εκλογές του επόμενου έτους 2023. Και επειδή η πολιτεία του έχει αφήσει φήμες για την επόμενη ημέρα, τρέμει μήπως έχει την τύχη του πρώην Πρωθυπουργού Μεντερές, που τον κρέμασαν με δικαστική απόφαση; Προφανώς, ως μοναδική έξοδο από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται χρησιμοποιεί την τουρκική «προπαγανδιστική μονταζιέρα» δείχνοντας τον κακό εχθρό.

Κόπτεται επιζητώντας ένα «ατύχημα» στις παραβιάσεις στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά. Είναι ευτύχημα που η Ελληνική Κυβέρνηση, με την αναβάθμιση των κλάδων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τους νέους εξοπλισμούς και τις σημαντικά Εθνικές διακρατικές Συμφωνίες δεν του αφήνει περιθώρια. Τι θα συμβεί; Κοντός ψαλμός… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Παθογένεια υπέρ της Αριστεράς…

Εμείς οι Έλληνες της κεντροδεξιάς Παράταξης, οι μετριόφρονες, αλλά πατριώτες, που Αγαπάμε την Πατρίδα, Δημιουργούμε και Προστατεύουμε την Οικογένεια, που έχουμε βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας την Πίστη και Αφοσίωση στην Ορθόδοξη Θρησκεία, που διαθέτουμε υπομονή, όταν βλέπουμε κάποιους, που αυτοαποκαλούνται «Επαναστάτες» του δικαίου και της Ελευθερίας, αλλά με τις πράξεις τους δεν πείθουν. Κάνουμε υπομονή και συγχωρούμε. Ακόμα και σ’ αυτούς που με κρυμμένα πρόσωπα κάτω από κουκούλες κάνουν με τις πράξεις τους δολοφονίες και κακουργήματα, καταστροφές και λεηλασίες, δείχνουμε μεγαλοψυχία και αναγνώριση του δικαιώματος του «διαφορετικού». Όλα αυτά, όμως, έχουν και τα όριά τους. Η συμπεριφορά των ορθοφρονούντων έναντι των Πεμπτοφαλαγγιτών, τείνει να παρεξηγηθεί ή να εκληφθεί, ως αδυναμία αντίδρασης.

Στη διαστρέβλωση όλης αυτής της έκνομης κατάστασης, υπάρχουν οι πολιτικοί ένοχοι, όπως είναι μερικές από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, καθώς με την ανοχή τους η αστυνομία κυνηγά κλασικά τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε, να καταστρέφουν Πανεπιστήμια, να κλέβουν τα πάντα σε κεντρικά καταστήματα των Αθηνών και όχι μόνο. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει να συλλαμβάνονται δεκάδες ταραξίες, με απτές αποδείξεις, να είναι γνωστοί οι δράστες τριών δολοφονιών με ρίψη καπνογόνων στη MARFIN, να έχουν δολοφονήσει δύο Χρυσαυγίτες στα Γραφεία του κόμματος, τραυματίσει Αστυνομικούς στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος και να μην κρατούνται ούτε ένα βράδυ στα Κρατητήρια ή, ενώ έχουν εντοπιστεί, δεν έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη;

Έχουμε τη γνώμη πως τον χειρότερο ρόλο στην αποθράσυνση και την ασυλία, που απολαμβάνουν οι Πεμπτοφαλαγγίτες κουκουλοφόροι έχουν παίξει τα «συστημικά» ΜΜΕ, οι συντεταγμένοι κονδυλοφόροι έχοντες σχέσεις με «μυστικά κονδύλια» Πρεσβειών και Μυστικών Υπηρεσιών Κρατών και τα κόμματα της αριστεράς που συμπαρίστανται.

Όλοι αυτοί προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, διότι και γνωστοί είναι οι δράστες όλου του φάσματος, αλλά και αδύνατοι μπροστά σε ένα κύμα σιωπηρής δύναμης της κεντροδεξιάς, που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή και να αιματοχυθεί απ΄ άκρου εις άκρον η Ελλάδα. Η Αστυνομία να αφεθεί ελεύθερη με ισονομία να εφαρμόζει τους νόμους. Να μην κυνηγά κλασικά τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε τα πάντα διαπράττοντας έγκλημα, τις ΜΚΟ να εργάζονται σε βάρος της Ελλάδας χωρίς τιμωρία. Να είναι βέβαιοι πως κάποτε θα έχουν την τύχη της παρέας του Κουφοντίνα, του Σαντάμ Χουσεϊν και του Καντάφι, που αφού έπαιξαν το ρόλο τους «αμείφθηκαν» καθώς τους άξιζε από τα αφεντικά τους… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο!..

Ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων που είχε επιβληθεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1987 προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα, σε μία περίοδο έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας. Από την 1/10/2022 η Κύπρος θα έχει κάθε δικαίωμα να αγοράσει πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ, προκειμένου για ενίσχυση της άμυνας.

ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Η απόφαση αυτή, που έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας των δύο πλευρών στο νησί και θα κάνει την ελληνοκυπριακή πλευρά πιο αδιάλλακτη, θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Θα οδηγήσει σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί και θα βλάψει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν αυτή την απόφαση και να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη πολιτική έναντι των δύο πλευρών στο νησί.

Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, θα πρέπει να καταγράψει την κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις Συνθήκες του 1959-1960, και να ενεργήσει ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των ιστορικών και νομικών της ευθυνών, προκειμένου να διασφαλίσει την ύπαρξη, την ασφάλεια και την ειρήνη των Τουρκοκυπρίων».

Η δήλωση Ν. Αναστασιάδη: Την ίδια στιγμή με αναρτήσεις στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών χαιρετίζουν την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο. «Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επισημαίνει: «Πρόκειται για μια απόφαση – ορόσημο, η οποία αντικατοπτρίζει την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω δημόσια τον Γερουσιαστή Μενέντεζ για όλη την δουλειά που έκανε δυνατή την σημερινή αυτή απόφαση, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του 2019 για την Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ενεργειακή Συνεργασία. Χτες συνομίλησα με τον Γερουσιαστή και για μια ακόμη φορά του εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την φιλία του». Τέτοια να βλέπουμε κι ας πιουν ξύδι οι Τούρκοι να συνέλθουν… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια