Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1807

Τουρκικός αντιπερισπασμός για κρίση στο Αιγαίο;
  


Αραβικό κανάλι προειδοποιεί για καραβάνι 40 χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο


Petapostgma Γιώργος Μοτσάκος 
Προμύνημα πιθανών εξελίξεων;-Η Τουρκία θα κλιμακώσει την υβριδική επίθεση στην Ελλάδα στοχοποιώντας Έβρο και νησιά; Από το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο στον Έβρο ( για αντιπερισπασμό) φαίνεται ότι μεταφέρει το επίκεντρο της ελληνοτουρκικής «ψυχρής αντιπαράθεσης» η Τουρκία, προετοιμαζόμενη πιθανόν λέμε για ακόμα χειρότερες καταστάσεις στο Αιγαίο, με μια πιθανή στρατιωτική κρίση, σύμφωνα με τις δηλώσεις και του Τούρκου προέδρου για τα νησιά μας.

Σύμφωνα με το αραβικό κανάλι Orient ( )تنيروأτο τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση κατά της Ελλάδος, με την δημιουργία ενός καραβανιού 40.000 «προσφύγων/μεταναστών” που θα κινηθεί με προορισμό την Γερμανία δια μέσω του Έβρου, σε μια επανάληψη των γεγονότων του 2020. Τονίζεται ότι το Orient News ανήκει σε Συριακή ομάδα μέσων που ανήκει σε Σύριο επιχειρηματία, δημοσιογράφο και μέλος της αντιπολίτευσης Ghassan Aboud, με έδρα το Ντουμπάι, που παρέχει υπηρεσία ειδήσεων στη Μέση Ανατολή με έμφαση στη Συρία.

Ουσιαστικά οι Σύροι αντιπολιτευόμενοι του Άσαντ, μας προειδοποιούν για μια νέου τύπου “ υβριδική επίθεση,” που θα είναι επανάληψη των γεγονότων του 2020, η οποία όπως όλα δείχνουν θα υλοποιηθεί μετά την ανακοίνωση του Έλληνα ΥΠΕΣ, για κατασκευή φράχτη σε ολόκληρο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Οι πρόσφατες τουρκικές επιχειρήσεις με μετανάστες σε νησίδες του Έβρου, αποτελούν πιθανότατα ένα είδους “ζέσταμα” για το σχέδιο που ετοιμάζει να υλοποιήσει ο Ερντογάν για να εκδιώξει τους Σύριους μετανάστες εκτός τουρκικής επικράτειας, λόγω αντιδράσεων των Τούρκων και προεδρικών εκλογών.

Το μόνο που αναμένουμε είναι να επαληθευτούν ή να διαψευστούν οι πληροφορίες του συριακού καναλιού για το Έβρο, ενώ ήδη χιλιάδες Σύριοι μετανάστες επιστρέφουν με το ζόρι στην Βόρεια Συρία, με τον αριθμό τους να μεγαλώνει συνεχώς.

Τεστάρησαν τον Έβρο οι Τούρκοι προετοιμαζόμενοι για νέα πιθανή κλιμάκωση στην περιοχή Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες οι τουρκικές αρχές υλοποιούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου μια ευρεία επιχείρηση «υβριδικού πολέμου» εναντίον μας, μεταφέροντας από την τουρκική ενδοχώρα -οργανωμένα και βάσει σχεδίου, μικρές ομάδες μεταναστών, τις οποίες αρχικά συγκεντρώνουν σε δομές φιλοξενίας πλησίον της μεθοριακής γραμμής και εν συνεχεία τοποθετούν πάνω σε νησίδες του Έβρου τεστάροντας τις αντιδράσεις της χώρας μας.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο την ελληνική πλευρά είναι η εκδήλωση μιας συντονισμένης προβοκάτσιας από μέρους των τουρκικών αρχών, μέσω της τοποθέτησης μεταναστών σε νησίδες δικής τους ή «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας, επιδιώκοντας την επέμβαση των ελληνικών αρχών για τη διάσωσή τους, μια επέμβαση την οποία η Άγκυρα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «εισβολή επί τουρκικού εδάφους» προκαλώντας από το μηδέν μία μείζονα κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν φέρεται να είναι στριμωγμένος από παντού και δεν μπορεί επίσημα να συνεργαστεί με Ρωσία και Κίνα, αφού οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν εξοντωτικές κυρώσεις.

Ανεπίσημα όμως υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ακόμα, οι οποίες μιλούν «για αποστολή τουρκικών όπλων/πυρομαχικών στην Ρωσία», και αυτό μεταφράζεται για την Ελλάδα σε πλήρη εναρμόνηση των Τούρκων στον άξονα Ρωσία-ΙράνΚίνα το επόμενο διάστημα, κάτι που εκλαμβάνεται ως “προμήνυμα πιθανών λέμε σοβαρών εξελίξεων” σε Αιγαίο και Έβρο.




Ιταλία: Άνετη πλειοψηφία δίνουν στην συντηρητική παράταξη όλα τα γκάλοπ
  

Newsroom12/09/2022 
Όλα τα γκάλοπ που διεξήχθησαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, ενόψει των γενικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνουν το μεγάλο προβάδισμα της συντηρητικής παράταξης που αποτελείται από την Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τους Αδελφούς της Ιταλίας.

Ο μέσος όρος των σφυγμομετρήσεων, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη συγκεντρώνει το 46,5% της πρόθεσης ψήφου, η κεντροαριστερή το 28,8%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων το 12,4%, και η κεντρώα συμμαχία των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι, το 6,4%. Σε ό,τι αφορά τα κόμματα των δυο μεγαλύτερων παρατάξεων, στην συντηρητική, τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 24,4% των ερωτηθέντων, η Λέγκα το 12,7% η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 7,8% και το μικρό κόμμα «Εμεις, οι μετριοπαθείς» το 1,6%.

Στην κεντροαριστερή συμμαχία, το Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 22,1%, η συνεργασία πρασίνων και Ιταλικής Αριστεράς το 3,6%, το ριζοσπαστικό κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» στο 2% και η νεοσύστατη Προσπάθεια Πολιτών, του υπουργού εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, το 1,1%.

Αν τα γκάλοπ αυτά επιβεβαιωθούν από την λαϊκή βούληση, στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν σε δυο εβδομάδες, η συντηρητική παράταξη υπολογίζεται ότι στην βουλή θα εξασφαλίσει 242 έδρες σε σύνολο 400, η κεντροαριστερή συμμαχία 97, τα Πέντε Αστέρια 34 και ο «κεντρώος πόλος» των Ρέντσι και Καλέντα, 17. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ιταλικού νόμου, τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, απαγορεύεται η δημοσίευση σφυγμομετρήσεων που αφορούν την πρόθεση ψήφου των πολιτών.



Μακρόν σε Πούτιν: Να αποσυρθούν τα ελαφρά και βαρέα όπλα από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
  


Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Ρωσίας να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή των σιτηρών.

Η κατοχή του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια από τις ρωσικές δυνάμεις είναι η αιτία των κινδύνων που έχουν δημιουργηθεί , δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από τον Πούτιν την απόσυρση των ελαφρών και των βαρέων όπλων από τον πυρηνικό σταθμό και την συμμόρφωση με τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την αποκατάσταση των συνθηκών ασφαλείας στον σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

«Ο πρόεδρος θα παραμείνει σε επαφή με τον πρόεδρο (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, καθώς με τον διευθυντή της IAEA και θα μιλήσει και πάλι τις προσεχείς ημέρες με τον πρόεδρο Πούτιν ώστε να βρεθεί συμφωνία που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο της Ρωσίας να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή των σιτηρών για να διασφαλισθεί η τροφοδοσία όσων έχουν περισσότερη ανάγκη.

Newsroom11/09/2022




Προειδοποίηση Πούτιν σε Μακρόν: Καταστροφικές οι συνέπειες από τις ουκρανικές επιθέσεις
  


Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του να σταματήσει η ΕΕ να παρεμποδίζει τις εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν σήμερα την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για μια «μη πολιτικοποιημένη αλληλεπίδραση» με τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις μπορεί να έχουν «καταστροφικές συνέπειες». Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον Μακρόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να παρεμποδίζει τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Newsroom  ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια