Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1804

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων…

Διαβάζω στο CNN: “Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και προκάλεσε τις παραιτήσεις των Παναγιώτη Κοντολέοντος και του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να ρίξει φως στην υπόθεση και να επαναλάβει, για άλλη μία φορά, ότι ο ίδιος παραμένει θεσμικός.. «Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε.

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβέρνησης- και είναι υπέρμαχος της αλήθειας». Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου σε απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» και απορώ.

Ανάμεσα σε όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από επίσημα χείλη στην πρώτη εξέταση ελέχθη ότι ο Προϊστάμενος της ΕΥΠ είχε απευθυνθεί με αίτημα προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας άδεια παρακολούθησης για κάποιους σοβαρούς λόγους, που δεν κατονομάστηκαν, προφανώς γιατί ήταν εμπιστευτικοί και η άδεια δόθηκε. Οι πάντες γνωρίζουν πως όλα τα τηλέφωνα, ειδικότερα τα κινητά παρακολουθούνται και κατά καιρούς μέσω αυτών των αρχείων τηλεφωνημάτων εξιχνιάζονται πλήθος εγκληματικών πράξεων, που ανάγονται σε όλα τα επίπεδα εκτροπής των συζητήσεων από εγκλήματα, προσωπικά δεδομένα, ακόμη και προδοσίες Εθνικού περιεχομένου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν μιλάει κανένας, αν και βγαίνουν στην επιφάνεια και χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες στα δικαστήρια με πηγή αυτά τα τηλεφωνικά αρχεία, ως πειστήρια εγκληματικών πράξεων. Κι εγώ τώρα αναρωτιέμαι προς τι όλη η φασαρία; Αυτός ο πολιτικός σάλος και η επιθετική λύσσα των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Γιατί δεν αντιδρούν όταν σύρονται στα δικαστήρια απλοί Έλληνες πολίτες με πληροφορίες, που προέρχονται από παρακολουθήσεις τηλεφωνημάτων; Πληροφορίες που παρουσιάζονται, ως Πειστήρια από παρακολουθήσεις, υποτίθεται παράνομες;

Με απασχολούν αυτές οι σκέψεις. Έχω άδικο;

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 41 τα κρούσματα στη χώρα…

H διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι τα 71 έτη (εύρος: 38 - 85 ετών) Pixabay. Καταμετρώνται από την έναρξη της περιόδου έως τις 9 Αυγούστου τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, με 27 περιπτώσεις να παρουσιάζουν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ενώ σε 14 περιπτώσεις εκδηλώθηκαν ήπια συμπτώματα, όπως πυρετός.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (09/08/2022, ώρα 12.00πμ), διαγνώσθηκαν 16 νέα κρούσματα. Έως την ώρα αυτή, δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι τα 71 έτη (εύρος: 38 - 85 ετών).

Σημειώνεται ότι σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί). Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν διεθνώς τα σημαντικότερα μέτρα για την πρόληψη της νόσου. Ο ΕΟΔΥ συνιστά να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά, ανεμιστήρες, κατάλληλα ρούχα. Μην αφήνετε στάσιμα νερά . Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

Εντάξει; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Κομματικοί «Γενίτσαροι» και «Γηρολόγοι»

Τα πολιτικά κόμματα, κυρίως της σημερινή αντιπολίτευσης, σε κάθε επικείμενη Βουλευτική εκλογή προσπαθούν να προσεταιριστούν και εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους πολιτικούς από άλλα κόμματα, ώστε να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους και ενισχύσουν τους δικούς τους συνδυασμούς. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές με εντυπωσιακή τη μετάλλαξη ευάριθμων «πράσινων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που μετακινήθηκαν και έγιναν το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο από το 4 με 5% έφτασε να γίνει Κυβέρνηση. σε βάρος του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταποντίστηκε μαζί με τον Γ. Παπανδρέου. Ο τελευταίος, αν και δημιούργησε δικό του κόμμα δεν κατάφερε να λάβει σε εκλογές το 3% πληρώνοντας το τίμημα της καταστροφής της Ελλάδας για τα Μνημόνια και την Τρόϊκα, που μας έφερε, ως Πρωθυπουργός. Πήρε ένα ιστορικό κόμμα του πατέρα του και το διέλυσε. Καλά να πάθει ο ένοχος μιας Εθνικής ταπείνωσης και τραγωδίας.

Υπάρχουν σωρεία πολιτικών, οι οποίοι, έφυγαν ή εκπαραθυρώθηκαν από τους Αρχηγούς διότι, εκτός από την τήρηση του κομματικού καταστατικού είχαν δικό τους ελεύθερο πνεύμα και πολιτικό λόγο. Στην πολιτική μάζα των παραπάνω μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν και οι πολιτικοί, που δεν κατορθώνουν να εκλεγούν με κάποιο ψηφοδέλτιο και γίνονται για ψύλλου πήδημα πολιτικοί γηρολόγοι. Είδαμε φαινόμενα αυτού του είδους, αλλά και άλλες περιπτώσεις διαγραφών να αποστατούν και από τη Νέα Δημοκρατία και να γίνονται «γενίτσαροι Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία, αλλά είναι γνωστοί στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων. Από αυτούς κάποιοι εντάχθηκαν αλλού ή δημιούργησαν δικό τους δεξιό κόμμα ή έλάχιστοι παρέμειναν σιωπηλοί και αθέατοι στις τάξεις της κεντροδεξιάς, που είναι η σημερινή Κυβέρνηση.

Μερικοί από τους τελευταίους έγιναν αποδεκτοί και επανήλθαν στο κόμμα, ενώ οι άλλοι έγιναν κατώτεροι των περιστάσεων και οι χειρότεροι πολέμιοι, που σε κάθε τους δήλωση ή παρουσία βγάζουν χολή κατά του κόμματος που τους ανέδειξε. Ευτυχώς ο Ελληνικός Λαός έχει πολιτικό αισθητήριο και πληρώνει μέσα στην εκλογική κάλπη τον καθένα ανάλογα με τα έργα του. Καταδικάζει στην πολιτική αφάνεια τους πρώτους και επιβραβεύει αυτούς που δεν προδίδουν την ιδεολογία και το κόμμα τους σε κάθε περίπτωση. Γι΄ αυτό και ο κάθε Κομματικός Αρχηγός, θα πρέπει να δείχνει ανωτερότητα και να αποδέχεται το πλάτος και το εύρος του ιδεολογικού πολιτικού λόγου… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Τα ΕΛΤΑ υπολειτουργούν ανεύθυνα;

Η εφημερίδα μας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είναι ένα έντυπο συνδρομητικό που κυκλοφορεί κανονικά κάθε Πέμπτη έχοντας μίαν ηλικία 42 ετών. Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτών των ετών έχουμε ζήσει τις καλές και τις κακές ημέρες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Κάποτε τα ΕΛΤΑ ήταν ένας σεβάσμιος Δημόσιος Οργανισμός, ο οποίος διακρινόταν για την ορθή οργάνωση, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και του σεβασμού του προσωπικού του έναντι της πελατών του. Ήταν δε βιώσιμος, ως επιχείρηση παρά την ψηφοθηρική πελατεία που τον φόρτωναν τα κυβερνόντα κόμματα. Η αλληλογραφία, οι συντάξεις και τα δέματα διακινούνταν κανονικά και .έγκαιρα στο χρόνο τους!. Οι θέσεις και τα οργανογράμματα Οι πελάτες ήταν ευχαριστημένοι εκείνα τα χρόνια, μέχρι που ήλθε η αλλαγή, που άνοιξε τους ασκούς του εώλου. Η «πράσινη κάρτα» έγινε παντοδύναμη, η αξιοκρατία έγινε στόχος και βρέθηκε απέναντι από την αναξιοκρατία τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε εκτελεστικό προσωπικό Οι θέσεις και τα οργανογράμματα καταργήθηκαν με το δίκαιο του ισχυρότερου, οι προσλήψεις παρουσίασαν έλλειψη «καρέκλας» στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Αργότερα ήλθαν κάποιοι ξερόλες και είπαν πως η δημόσια επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη και άρχισε να μπάζουν νερά τα ανά τη χώρα Γραφεία. Και τότε άρχισε το ξήλωμα με την εφαρμογή λιτότητας, δηλαδή κατάργηση Γραφείων ΕΛΤΑ, μείωση αριθμού προσωπικού και αύξηση ταχυδρομικών τελών.

Τα Γραφεία ΕΛΤΑ της Κορινθίας λοιπόν, ακολούθησαν τη μοίρα των υπολοίπων, που άρχισαν να υπολειτουργούν σε βάρος των πελατών. Εμείς σαν εφημερίδα είμαστε τακτικοί πελάτες και κάθε εβδομάδα, ημέρα Παρασκευή πληρώνομε κανονικά τα ταχυδρομικά τέλη και παραδίδουμε τα δέματα των εντύπων προς αποστολή στους αποδέκτες. Θα περίμενε κανείς να δει να εφαρμόζονται οι καθιερωμένες οδηγίες αποστολής της αλληλογραφίας. Αντί τούτου όμως γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων συνδρομητών ότι κάποια Γραφεία ΕΛΤΑ, όπως π.χ. του Βέλου και του Ξυλοκάστρου για να μην πάμε παρακάτω αντί να παραδίδουν κάθε εβδομάδα μία εφημερίδα τις παραδίδουν ανά δύο ή και καθόλου. Εντελώς απαράδεκτα.

Ποίος ευθύνεται γι αυτή την παράβαση καθήκοντος; Δεν υπάρχουν επόπτες προϊστάμενοι ικανοί να βάλλουν τάξη; Υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού ή κυριαρχεί η ανευθυνότητα, που στέλνει τον κόσμο που κάνουν ουρές στα πολλά ανταγωνιστικά Γραφεία Courier; Τόση ασυδοσία και ανευθυνότητα καθήκοντος;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια