Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα /Φ.1802

Υπ. Εξωτερικών κατά Τουρκίας: «Οι αριθμοί δείχνουν ποιος σέβεται και εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάννης»
  

Οι εκπαιδευτικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες Απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα: «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η Άγκυρα αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, προκειμένου να προβάλει θέσεις που δεν αντέχουν στην κριτική.

Τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους.

Επισημαίνουμε ότι η απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολείων λαμβάνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια σε όλη την Ελλάδα, όταν δηλαδή ο αριθμός των μαθητών πέφτει κάτω από το ελάχιστο κατώφλι των εννέα (9) μαθητών.ια το εκπαιδευτικό έτος 20222023, μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πέραν των τεσσάρων (4) μειονοτικών δημοτικών σχολείων, αναστέλλεται η λειτουργία και άλλων είκοσι εννέα (29) μη μειονοτ ικών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο για δυσμενή μεταχείριση των μαθητών της μειονότητας.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι οι εκπαιδευτικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες, με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης προς όφελος των ίδιων των μαθητών.

Η Τουρκία οφείλει να βάλει τέλος στην παραπλανητική της ρητορική και να κατανοήσει την πραγματικότητα που καταδεικνύει ότι η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, ζώντας σε μία ελεύθερη και δημοκρατική και Ευρωπαϊκή χώρα, απολαμβάνει πλήρως τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της, όπως άλλωστε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Αντιθέτως, τα ελάχιστα πλέον σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας στην Τουρκία μαρτυρούν τον βίαιο και συστηματικό ξεριζωμό των Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη.

Υπενθυμίζουμε ότι για την ευημερούσα Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο εκπαιδευτικό έτος ενενήντα εννέα (99) δημοτικά σχολεία. Στην Κωνσταντινούπολη θα λειτουργήσουν μόνο τρία (3), στην Ίμβρο ένα (1) και στην Τένεδο κανένα. Η Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η Ελληνική Μειονότητα στην Τουρκία δεν υπερβαίνει τα 3.000 άτομα, την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες.

Δυστυχώς για την Τουρκία, οι αριθμοί διακινούν τη δική τους αναντίρρητη αλήθεια σχετικά με το ποιος σέβεται και εφαρμόζει την Συνθήκη της Λωζάννης. Η Ελληνική Δημοκρατία αποτελεί ευρωπαϊκό κράτος δικαίου που προστατεύει στο ακέραιο και εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της».

Newsroom 23.07.2022




F-35: Το τριπλό πλήγμα στην Τουρκία από Φλώρο, Παναγιωτόπουλο και… Σούδα
    

Βασίλης Σκουλαράκος HELLASNOW 23/07/2022 
Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας μας Πώς η Ελλάδα απαντά άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά στις προκλήσεις Ερντογάν – Τα χτυπήματα με... F-35 που «έτσουξαν» την τουρκική ηγεσία.

Φαίνεται τελικά πως η Ελλάδα ξέρει πού «πονάει» το τουρκικό καθεστώς και φροντίζει να ρίχνει αλάτι στις πληγές του.

Όταν το βράδυ της Συνόδου Κορυφής ο Ερντογάν επιχείρησε να αναδείξει τον εαυτό του ως ειρηνοποιό, λέγοντας «ναι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και διαμηνύοντας προς το λαό του ότι συμφώνησε με τον Τζο Μπάιντεν να πάρει η Τουρκία F-16, η Ελλάδα έσπευσε να απαντήσει στέλνοντας Letter of Request στις ΗΠΑ για απόκτηση 20+20 μαχητικών F-35.

Όταν επίσης ο «γκρίζος λύκος» και εταίρος του Ερντογάν στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έσπευσε πριν μερικές μέρες να ποζάρει μπροστά σε χάρτη που δείχνει το μισό Αιγαίο τουρκικό, ακόμα και την Κρήτη, η Ελλάδα απάντησε με εικόνες από τη συνεκπαίδευση ελληνικών μαχητικών με αμερικανικά F35, με ορμητήριο την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του υφυπουργού Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Την ίδια ώρα μάλιστα που τα F-35 πόζαραν στους Έλληνες δημοσιογράφους με φόντο την ελληνική σημαία στην Κρήτη, ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην «καρδιά» των stealth μαχητικών στο Τέξας των ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να τον ενημερώνουν λεπτομερώς για τις δυνατότητες του αεροσκάφους 5ης γενιάς, που εκτιμάται ότι θα βάλει το εθνόσημο στα φτερά περί το 2028. Νωρίτερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, με τους δύο υπουργούς να επιβεβαιώνουν το άριστο επίπεδο συνεργασία των δύο χωρών και να συζητούν για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.




Οι ΗΠΑ μας προσφέρουν 400 M2A4 Bradley με γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα 
HELLASNOW 21 Ιουλίου 20228
 
 
Soldiers assigned to the «Hound Battalion,» 3rd Battalion, 67th Armor Regiment, 2nd Armored Brigade Combat Team, 3rd Infantry Division, receive the newly modernized M2A4 Bradley Fighting Vehicles at Fort Stewart, Georgia, Feb. 1, 2022.

The modernized M2A4 BFV has an upgraded power distribution for electronic usage, a wide driver viewer enhancer for situational awareness, increased engine horsepower for improved mobility and a commander independent viewer for increased protection and survivability. (U.S.Army photo by Sgt. Trenton Lowery) 

H υπόθεση των ΤΟΜΑ στον Ελληνικό Στρατό, έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Οι τρομερές ανάγκες που υπήρχαν σε ΤΟΜΑ διαχρονικά, καλύφθηκαν, παρενθετικά όμως, από τα σοβιετικά ΒΜΡ-1. Όταν ο ΕΣ είδε πως τα ΒΜΡ1 δεν είχαν ελπίδες σε πόλεμο ελιγμών στον Έβρο, τα έστειλε στην ΑΣΔΕΝ, προκειμένου να συμμετάσχουν δίπλα στα Leonidas 1 & 2, στην κάλυψη των τεράστιων κενών στις μονάδες.

Η αγορά των Leopard 2HEL κανονικά έπρεπε να συνοδευτεί από προμήθεια σύγχρονων ΤΟΜΑ, αλλά και προμήθεια σύγχρονων πυρομαχικών. Τίποτα από τα δυο δεν κάναμε, φροντίζοντας αρχικά να μην πάρουμε τα ολλανδικά YPR-765, και μετά ούτε τα γερμανικά Marder 1A3. Αντίθετα, παραλίγο να προχωρήσουμε στην αγορά 600 ΒΜΡ-3, από αυτά που βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία να “εκτοξεύουν” τους πύργους τους, και να μην μπορούν να βγουν οι μεταφερόμενοι οπλίτες (θα γίνουμε λίγο σκληροί, μήπως και η Εθνική Φρουρά στην Κύπρο αποφασίσει να πάει σε κάποιο δυτικό ΤΟΜΑ το συντομότερο).

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθαν τα Μνημόνια, γλυτώσαμε από τα ΒΜΡ-3 και την άστοχη σκέψη για αγορά τους, αλλά οι Επιλαρχίες των Leo2 συνεχίζουν να έχουν σαν συνοδεία τα Μ113Α2, τα οποία δεν μπορούν ούτε καν να ακολουθήσουν με παρόμοια ταχύτητα. Αν το καλοσκεφτούμε, είναι σουρεαλιστικό να βλέπεις σύγχρονα χαλύβδινα θηρία Leopard 2HEL και δίπλα τους να αγκομαχούν αλουμινένια «παπάκια», που πρόσφατα απέκτησαν και ασπίδιο στο πολυβόλο…




«Η τέλεια καταιγίδα» - Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία
  

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση. Την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας υπέβαλε ο Μάριο Ντράγκι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο Ματαρέλα, που δεν είχε αποδεχθεί προ ημερών την υποβολή παραίτησης του Ντράγκι, έκανε δεκτή αυτή τη φορά την αποχώρηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ντράγκι θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός για τις τρέχουσες υποθέσεις. Ο Ματαρέλα αναμένεται να διαλύσει το κοινοβούλιο και να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές.

Η Ιταλία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση αφότου χθες ο Ντράγκι απέτυχε να κερδίσει υποστήριξη από τα δεξιά κόμματα του συνασπισμού του για να συνεχίσει να ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός εθνικής ενότητας του Ντράγκι, που ανέλαβε την εξουσία στις αρχές του περασμένου έτους στα βάθη της κρίσης του Covid-19, διαλύθηκε την Τετάρτη, μετά από μια λυσσαλέα κοινοβουλευτική συζήτηση. Παρόλο που ο Ντράγκι κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν χωρίς την υποστήριξη τριών βασικών κομμάτων στον κυβερνητικό του συνασπισμό: το λαϊκιστικό κίνημα των Πέντε Αστέρων- που ξεκίνησε εξ αρχής την κρίση-, η εθνικιστική Λέγκα και η κεντροδεξιά Forza Italia. Η κίνησή τους άφησε την κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης.

Μετά την παραίτηση Ντράγκι την Ιταλία περιμένουν πρόωρες εκλογές, και μια περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας.

HELLASNOW 21 Ιουλίου 2022




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια