Header Ads

Ακραία πρόκληση: Ο Μπαχτσελί με χάρτη που δείχνει την Κρήτη και το μισό Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας /Φ.1800

   

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων και δέχθηκε ως δώρο έναν χάρτη που συνιστά την απόλυτη πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας από πλευράς της Τουρκίας. Ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι επί της ουσίας και επικεφαλής της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, Γκρίζοι Λύκοι. Το Σάββατο (9/7), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρέθηκε στα γραφεία της οργάνωσης και προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.

Εκεί, μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο αρχηγός του MHP δέχθηκε δώρο από τον αρχηγό της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, έναν προκλητικό χάρτη. Σε αυτόν τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και η Κρήτη, παρουσιάζονται ως μέρος της Τουρκίας!

«Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία», αναφέρει το tweet των Γκρίζων Λύκων.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Μπαχτσελί έχει θεσμικό ρόλο στην Τουρκία συνιστά ακόμα μια απόδειξη της επιθετικότητας της Άγκυρας και ξεκάθαρη απειλή σε βάρος της Ελλάδας.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή ήρθε περίπου στην ίδια χρονική στιγμή με τις ακραίες δηλώσεις Ακάρ, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Αθήνας καθώς η εν λόγω κίνηση από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο...

newsbomb 
Χρήστος Γιαννούλης 10.7.2022




Δεν υπάρχουν σχόλια