Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1799



ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ο Λαός δεν ξεχνάει ούτε το καλό ούτε το κακό…

Οι Έλληνες πολίτες αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκονται αντιμέτωποι προ μίας καταστάσεως, που δεν την χωράει ο νους του απλού ανθρώπου.

Από την μία πλευρά έχουμε έναν Λαό, που πριν λίγα χρόνια τον έβαλαν στη μέγγενη της τρόϊκα και των δανειστών, οι οποίοι τον ξεζούμισαν κυριολεκτικά, τον εξαθλίωσαν οικονομικά, υποβάθμισαν τη ζωή του μέχρι του ορίου «Δεν πάει άλλο» και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα κάνοντας θυσίες στον βωμό της εξυγίανσης του δημόσιου βίου. Απανωτά ήλθε και ο ΡωσοΟυκρανικός πόλεμος, που επαύξησε τη διόγκωση της ακρίβειας. Στην πρακτική του μορφή, στην καθημερινότητα, δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, όλα είναι αβέβαια. Κι όμως αυτός ο υπέροχος Λαός κάνει υπομονή και κουράγιο ελπίζοντας για ριζική αλλαγή την επόμενη ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, προηγούμενα, ο ίδιος λαός είδε έναν Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, που, ενώ τον ανέβασαν τα Ιερατεία στη θέση εξουσίας με δικομματική Κυβέρνηση, έβγαλε το προσωπείο και φάνηκε η πραγματική εικόνα του ψεύτη Πρωθυπουργού, που εξαπάτησε έναν ολόκληρο Λαό με απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις. Ακόμα και την απόφαση του Δημοψηφίσματος του κατ΄ ευφημισμόν κυρίαρχου Λαού την ποδοπάτησε μονομερώς με τους άθεους συνεργάτες του και βάπτισε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Ενώ πούλησε τα ιερά και τα Όσια της Μακεδονίας έρχεται τώρα και κομπορρημονεί ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, εν γνώσει του, αφού έχει υπογράψει η Κυβέρνησή του την υποδούλωση του Ελληνικού Κράτους για έναν αιώνα και συγκεκριμένα, κι εδώ η απάτη του λιανέμπορα, για 99 χρόνια. Τέτοια καταισχύνη, τέτοια απανθρωπιά και προδοσία σε Εθνικά θέματα, όπως το Μακεδονικό.

Αλλά, φίλοι, και η περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων υπουργών που διαπομπεύτηκαν δεν ήταν οι μοναδικές. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ή και του Πάνου Καμμένου που είχαν μπει στο στόχαστρο κι είχαν γιουχαϊστεί έντονα, καθώς ο κόσμος δεν έχει και τόσο κοντή μνήμη... Ζορίζονταν πολύ στην κυβέρνηση της Αριστεράς κάθε φορά που κάποιο στέλεχος αποδοκιμαζόταν από πολίτες. Μόλις και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, νεαροί είχαν εμποδίσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι, ενώ το βράδυ στην πορεία, υπουργοί όπως ο Παππάς, ο Σκουρλέτης ή ο Ρήγας έτρεχαν να κρυφτούν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο κόσμος τους είδε και τους αποδοκίμαζε έντονα. Η Προπαγάνδα τους δεν πέρασε! Πάμε για εκλογές. Η σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει υπόψη της τι επιθυμεί ο Λαός, γιατί ποτέ δεν ξεχνάει ούτε το καλό ούτε το κακό… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο Ερντογάν τρέμει τον Μητσοτάκη;

Αμέσως μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Newsbomb.gr, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να σηκώσει για άλλη μια φορά το τσεκούρι των επιθέσεων, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Προφανώς στη Σύνοδο ειπώθηκαν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και που οδήγησαν τoν Ερντογάν σε κυβίστηση. Ο Ταγίπ Ερντογάν τρέμει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για δυο λόγους:

-Ο πολιτικός: έχει να κάνει με το εσωτερικό της Τουρκίας. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι μια κόντρα σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να του προσφέρει πόντους από το εκλογικό του ακροατήριο. Γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο χρησιμοποιεί ακραία φρασεολογία εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αγγίζει τα όρια του «κουτσαβακισμού». Οι πρόσφατες ενέργειές του να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει Μητσοτάκη στις επικείμενες εκλογές, αλλά και τα tweet που ανήρτησε στα ελληνικά δείχνουν ότι ο ίδιος είναι με την πλάτη στον τοίχο στις εκλογές της Τουρκίας. Βεβαίως η εμπλοκή του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα είναι κάτι πρωτοφανές για αρχηγό ξένου κράτους. Βεβαίως τέτοιες αήθεις επιθέσεις μόνο καλό κάνουν στον Έλληνα πρωθυπουργό, αφού συσπειρώνουν γύρω του το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Το Μεγαλείο του Μητσοτάκη στη Γερουσία των ΗΠΑ τρέμει ο «σουλτάνος».

-Ο διπλωματικός: Η Τουρκία έχει εμμονή με τα κατ’ ιδίαν ανατολίτικα παζάρια. Ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να τα «λύσει» όλα σ΄ ένα κλειστό δωμάτιο και πάνω στη λογική «δώσε μου αυτό και πάρε εκείνο». Το ίδιο ακριβώς επιχειρεί να κάνει και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο που ο σημερινός πρωθυπουργός αρνείται επίμονα να μπει σε οποιαδήποτε διμερή συζήτηση και μάλιστα υπό τη σκιά απειλών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση και σε κανέναν «μπακάλικο» διάλογο εκτός νομιμότητας και θεσμικής διάστασης. Αυτό είναι που εξοργίζει τον Ερντογάν και τον οδηγεί σε εμμονές που αγγίζουν τα όρια της ψυχοπαθολογίας. Την απάντηση στον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης την έχει δώσει εδώ και πολύ καιρό, πριν από δυο χρόνια στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED7. Τότε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης είχε πει «Εμείς δεν βάζουμε κανέναν τρίτο ενδιάμεσο στις σχέσεις με την Τουρκία γιατί εμείς είμαστε Ευρώπη». Αυτό δυσκολεύεται να το καταλάβει ο Ερντογάν. Δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί την Ε.Ε. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, δεν είναι γιουσουρούμ να πουλάει και να αγοράζει με παζάρια και παπατζιλίκια. Είναι Ευρώπη ή δεν είναι;

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα

«Πυρά» προς τον Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αναφέρει το CNN. Ο κ.Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για στενούς κομματικούς ορίζοντες σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αν καταλάβαινε τι συμβαίνει, δεν θα καταψήφιζε την αμυντική ενίσχυση της χώρας και την εμβάθυνση των συμμαχιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η Ελλάδα, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκατέστησε το διεθνές της κύρος και διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρασιατικός χώρος. Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα σεβαστή, με βαρύνοντα ρόλο, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

«Το γεγονός αυτό, εκτός από επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι και τεράστια επιτυχία της πατρίδας. Και έτσι θα έπρεπε να την αντιλαμβάνονται όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές. Ο κ.Τσίπρας, όμως, ο οποίος στη διάρκεια της δικής του πρωθυπουργίας καταβαράθρωσε το κύρος της Ελλάδας και τέτοιες μέρες το 2015 διακινδύνευσε να την καταστήσει χώρα-παρία, δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία. Γιατί αν καταλάβαινε τι συμβαίνει, δεν θα καταψήφιζε την αμυντική ενίσχυση της χώρας και την εμβάθυνση των συμμαχιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Αν καταλάβαινε τι έγινε και επικέντρωνε στη μεγάλη εικόνα, θα έβλεπε ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε και δεν έθεσε τις παράλογες θέσεις της σε καμία από τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

«Αν έβλεπε λίγο μακρύτερα από τον στενό κομματικό του ορίζοντα, θα παρατηρούσε ότι στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στέλνεται σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να αποφεύγει τις εντάσεις στο Αιγαίο και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, όπως συμβαίνει τώρα με την ενεργειακή κρίση, το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα: οι τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και τα πολιτικά κυβικά του κ.Τσίπρα» καταλήγει ο κ.Οικονόμου.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η Κυβέρνηση να ζητήσει πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών…...

Αναρωτούνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, πού βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, μετά από εβδομήντα χρόνια.

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του Αιγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο τον σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ‘’Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”.

Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ’ ωφελεία των Σλάβων; Μήπως δεν είναι αλήθεια πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία; …» Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν τρία χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως οι Σλάβοι θα τηρήσουν έστω και την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που μέχρι σήμερα αποφεύγουν. Να μην έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ζητήσει πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια