Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1796

  

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τον Αναστασιάδη στην Λευκωσία. Τι θα τεθεί επί τάπητος

Οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων εβδομάδων, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο αντρών θα τεθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η Ενέργεια και το Μεταναστευτικό. Η συνάντηση των δυο ηγετών θα πραγματοποιηθεί – σύμφωνα με ενημέρωση από την Κύπρο – την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και το Ουκρανικό 

Η τουρκική προκλητικότητα, όπως εξελίσσεται, κυρίως αυτή την περίοδο, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αλλά και γενικότερα η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο έναντι της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως επίσης οι αναθεωρητικές θέσεις που εξακολουθεί να προβάλλει η Τουρκία για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμα το Μεταναστευτικό, ενεργειακά ζητήματα, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν Κύπρος και Ελλάδα και που έχουν καθιερώσει τις δύο χώρες ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για πυροβολισμούς στον Έβρο Απάντηση στα δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί πυροβολισμών κατά μεταναστών στον Έβρο δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Newsroom Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022






Νάσος Ηλιόπουλος: Κρεσέντο υποκρισίας από Μητσοτάκη για τα Δυτικά Βαλκάνια
  


Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για τα Δυτικά Βαλκάνια.Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κρεσέντο υποκρισίας», καλώντας τον να αναρωτηθεί σε τι κατάσταση θα ήταν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια αν δεν είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, υπερθεμάτισε στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την ανάγκη να “επανέλθει στον αξιακό πυρήνα της Ένωσης η ιδέα της διεύρυνσης” βάζοντας ως “φιλόδοξο στόχο” το 2033, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας. Είχε δε το θράσος να δηλώσει ότι “η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στη ΝΑ Ευρώπη”.Ας αναρωτηθεί, εν μέσω των μεγαλοστομιών του», συνεχίζει, «σε τι κατάσταση θα ήταν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια, αν δεν είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ξεκλείδωσε, το 2018, την ευρωπαϊκή τους προοπτική, που είχε παγώσει. Η Συμφωνία των Πρεσπών που ξαναέκανε την Ελλάδα ηγετική διπλωματική δύναμη στην περιοχή, ανακόπτοντας άλλες δυνάμεις που αναπτύσσονταν δυναμικά στα βόρεια σύνορά μας». «Αυτή η “εθνική ήττα που έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού” την οποία πολέμησε λυσσαλέα βάζοντας κυνικά το δικό του πολιτικό μέλλον πάνω από αυτό της χώρας», τονίζει καταληκτικά.




Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει τις εξελίξεις στις επόμενες εκλογές
  

in.gr 11 Ιουνίου 2022, H περίοδος που ποινικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ για τα πάντα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι διάχυτη τόνισε κατά την διάρκεια του 10ου περιφερειακού συνεδρίου RGC στην Πάτρα τόνισε ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης. Τόνισε πως η περίοδος που ποινικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ για τα πάντα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί ενώ ανέφερε πως το στοίχημα για την παράταξη είναι να αξιοποιηθεί η νέα γενιά, η οποία θα πρέπει να καθορίσει την ατζέντα της νέας εποχής.

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα καθορίσει τις εξελίξεις. Με την αλλαγή ηγεσία τόνισε, πως η παράταξη είναι σε άλλο βηματισμό καθώς είναι το μόνο κόμμα που είναι σε άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.





ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  


ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 
Εδώ και 12 μήνες η Ελληνική Λύση έχει προτάξει την μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια αλλά και τα βασικά προϊόντα διατροφής ως την μοναδική λύση με το ελάχιστο δημοσιονομικό αποτύπωμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανατιμήσεις. Έχουμε μάλιστα καταθέσει λεπτομερές σχέδιο και για την παραγωγική ανασυγκρότηση με άμεσες λύσεις ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και του συνόλου της μεταποίησης.

Η ίδια απαίτηση τέθηκε επίσημα προς την κυβέρνηση στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, δικαιώνοντας την διαχρονική μας θέση. Η Ν.Δ. όμως επιμένει να λειτουργεί ως «κυβέρνηση – ληστής», θησαυρίζοντας από τον αυξημένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων, υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές με δάνεια αντί να μεριμνήσει για την παραγωγή πλούτου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




«Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επαίσχυντη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ», ζητάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας
  


Σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ.

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει τώρα πίσω την επαίσχυντη τροπολογία που κατέθεσε χτες, με την οποία πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο», τονίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πραγματικό χρυσωρυχείο» η ΛΑΡΚΟ «Η κυβερνητική τροπολογία είναι η επόμενη πράξη ενός εγκληματικού σχεδίου που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με στόχο την απαξίωση, εγκατάλειψη, συκοφάντηση και υπερχρέωση μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Κι όμως η επιχείρηση αυτή, ήταν και παραμένει ένα πραγματικό χρυσωρυχείο, απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της», σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας. «Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι εδώ και χρόνια δίνουν έναν μεγαλειώδη ηρωικό αγώνα, δεν είναι μόνοι τους, γιατί ο αγώνας τους ο οποίος έχει τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, είναι δίκαιος!», καταλήγει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

in.gr 11 Ιουνίου 2022






Νίκος Στεργίου:Να γίνουν οι δήμοι πρεσβευτές της διεκδίκησης ενός μέλλοντος χωρίς πυρηνικά όπλα
  

11 Ιούν, 2022 Ο Νίκος Στεργίου, εκπρόσωπος της εκστρατείας «Σώσε την Πόλη» του Κόσμου Χωρίς Πολέμους και Βία, μίλησε στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 για την ανάγκη αν μπει τέλος στα πυρηνικά όπλα και να εφαρμοστούν επιτέλους οι σχετικές συνθήκες. Συνθήκες στις οποίες δυστυχώς ούτε η χώρα μας συμφώνησε, αν και δεν αποτελεί πυρηνική δύναμη, συντασσόμενη με τα κελεύσματα των νατοϊκών «συμμάχων» μας.

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2022, με την κλιματική κρίση και κατάρρευση να συνεχίζει την επέλαση της και με νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους να κάνουν την εμφάνιση τους, να μην έχει εμπεδωθεί ακόμα η επιτακτική αναγκαιότητα της απαγόρευσης των εξαιρετικά επικίνδυνων για την ανθρωπότητα, το περιβάλλον και κάθε ύπαρξη στον πλανήτη, πυρηνικών όπλων.

Η χώρα μας αυτονοήτως, και οι δήμοι όπως προωθεί και η σχετική πρωτοβουλία, πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτό.

Η αστυνομία δεν έχει θέση στις σχολές - Στηρίζουμε τις αυριανές κινητοποιήσεις του πανεπιστημιακού κόσμου

Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πως στις 10 Ιουνίου η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εγκατασταθεί στα πρώτα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αυτή η κυβερνητική εξαγγελία, σε συνδυασμό με την καταστολή και την ακραία βία που ήδη έχει εξαπολύσει σε βάρος του φοιτητικού κόσμου και της νεολαίας στο ΑΠΘ, εντάσσεται στην συνολικότερη προσπάθεια της Μητσοτάκης Α.Ε. να εξαπολύσει μία ακόμα επίθεση σε βάρος του, διαρκώς στοχοποιημένου από την ίδια και τα ΜΜΕ της, νέου κόσμου, παράλληλα με την διαχρονική υποβάθμιση και την επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια