Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1796

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Ψευδής Έκθεση του ΟΗΕ για μετανάστες

Απάντηση της Αθήνας στην έκθεση του ΟΗΕ για τους μετανάστες είναι καθαρή και ξάστερη, χωρίς ωραιολογίες και ψέματα, όπως είναι φανερό πως λέγονται σ΄αυτήν την Έκθεση: Φυλάμε τα σύνορά μας με σεβασμό στον άνθρωπο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορά της με αποτελεσματικότητα. Η έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, κ. Felipe González Morales, δεν στηρίζεται σε πρωτογενή έρευνα, αλλά αναπαράγει παλαιότερα ευρήματα έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και υποδείξεις κάποιων ΜΚΟ, που ήδη εξετάζονται ενδελεχώς ως προς την εγκυρότητά τους από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σημειώνουμε ότι σε έλεγχο αντίστοιχων καταγγελιών, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ουδέποτε διαπιστωθεί έκνομες ενέργειες της χώρας, κατά τη φύλαξη των συνόρων της. Η χώρα μας έχει πλήρη επίγνωση του ανθρωπιστικού της καθήκοντος. Παρέχει, σήμερα, ασφαλές καταφύγιο σε δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο, στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία, αλλά και εθελοντικά σε Αφγανούς ευάλωτους.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία διασώζουν καθημερινά ανθρώπους των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, προωθούμενοι σε παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από τα κυκλώματα και τη Στρατοχωροφυλαή της Τουρκίας.

Τονίζεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορά της με αποτελεσματικότητα και με απόλυτη προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Είναι η πρώτη χώρα υποδοχής προσφύγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υφίσταται τα πάνδεινα και τ’ ακούει κι από πάνω από τα φερέφωνα της Τουρκίας που ζει μέσα στο ψέμα και τη διαστροφή της πραγματικότητας. Η Έκθεση είναι έωλη και απορρίπτεται στο σύνολό της από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο καταγγέλλει τα αναφερόμενα σ΄αυτήν ως αναληθή χαλκεύματα της πραγματικότητας.

Αποτελεί ντροπή για τις χώρες του Βορρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καταντήσει την Ελλάδα αποθήκη ψυχών και δεν δέχονται την ισοκατανομή των λαθρομεταναστών, χωρίς να επιβάλλουν φραγμούς στην Τουρκία που πληρώνεται αδρά να μην προωθεί μετανάστες και δεν τηρεί καν τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που την χαϊδεύει… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Το οπλοστάσιο του ψεύδους της Τουρκίας…

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα, στον Έβρο, με αναφορές για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς. Κατηγορηματική διάψευση από την ελληνική πλευρά. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, το οποίο αναφέρει πως «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης» και αναμεταδίδει ο Χρήστος Γιαννούλης του Newsbomb.gr Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν κάνει παντιέρα, ως συνήθως, τα ψεύτικα προπαγανδιστικά χυδαιολογήματα της Γείτονος. Το «σήκωσαν» ήδη ως είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το πρακτορείο τους.

Στον αντίποδα, η Αθήνα δια μέσου της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει κατηγορηματικά ακόμα και την ύπαρξη περιστατικού στα σύνορα, πόσο μάλλον την ύπαρξη πυροβολισμών και νεκρού μετανάστη.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Η χυδαιότητα και το ψέμα των ορκισμένων εχθρών της Ελλάδας δεν έχει όρια. Η έντρομη τουρκική Κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τις πεινασμένες ορδές των τούρκων δείχνοντας ανά πάσα στιγμή την απέναντι κακιά Ελλάδα.

Κάποιοι αποδίδουν το πάθος και τον τρόμο του κυβερνόντος κόμματος Ερντογάν εν όψει εκλογών και την κατάρρευση της οικονομίας της Τουρκίας και δεν έχουν άδικο, ενώ οι πολύ ενήμεροι μιλάνε για αγώνα επιβίωσης της άγιας οικογένειας και ότι αν δεν εκλεγεί ο Ερντογάν έχει έτοιμα ελικόπτερα διαφυγής στο εξωτερικό το βράδυ των εκλογών. Υπάρχει και μία τρίτη τάση παραγόντων και γεωστρατηγικών αναλυτών, που μιλάνε για εξαγωγή εμπόλεμης κρίσης με την Ελλάδα, ώστε να γυρίσει με τη συσπείρωση του τουρκικού λαού εναντίον της χώρας μας. Αυτό είναι μία αποδεδειγμένη συνταγή που την εφαρμόζει όταν στριμώχνεται στη γωνία ο Ερντογάν.

Να μου πεις και ποία είναι η πιο προσφιλής του προσέγγιση. Είναι δύσκολο να υπεισέλθει κάποιος στο θολωμένο μυαλό αυτού του ανθρώπου, που δεν ορρωδεί προ ουδενός εμποδίου στα σχέδιά του. Καυτά τα ερωτήματα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Γερμανικά ΜΜΕ: πώς βλέπουν τα Ελληνοτουρκικά…

Οι κινήσεις του Ερντογάν και της Τουρκίας στο «μικροσκόπιο» των γερμανικών μέσων ενημέρωσης. «Διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου: Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με τον επόμενο πόλεμο». Αυτός είναι ο τίτλος σχολίου του ελληνικής καταγωγής αρχισυντάκτη της εφημερίδας Münchner Merkur του Μονάχου, Γιώργου Αναστασιάδη, σχετικά με τις νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων παρατηρεί: «Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής κρίσης αλλά και των προεδρικών εκλογών που πλησιάζουν, μπορεί να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τα πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό -ακόμη κι έναν πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Ήδη καθημερινά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο. Είναι επομένως θετικό που πλέον ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ακούει επί τόπου της ανησυχίες της Αθήνας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο για τα νησιά του Αιγαίου. Τι συμβαίνει, τι θέλει ο Ερντογάν και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος στρατιωτικής σύρραξης;». Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει σε ανάλυσή του στο δίκτυο RND o Γκερντ Χέλερ.

Ο Γερμανός ανταποκριτής στην Αθήνα παρουσιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την κυριαρχία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις τουρκικές ασκήσεις στην περιοχή, κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό των τουρκικών αξιώσεων. «Η σύγκρουση σιγοκαίει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Ο Ψυχρός Πόλεμος στο Αιγαίο απειλεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο».

Όπως και η Merkur έτσι και η ανάλυση στην RND, βλέπει πίσω από τις απειλές Ερντογάν λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και τις επικείμενες προεδρικές εκλογές. «Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Μπορεί ακόμη και να ρισκάρει έναν πόλεμο με την γειτονική Ελλάδα».

Σε άλλο σημείο επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις βλέψεις του Ερντογάν: «Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να θέσει σε κίνηση αποβατικά πλοία και να προσπαθήσει να κατακτήσει ένα ή περισσότερα ελληνικά νησιά, ωστόσο δεν είναι πολύ πιθανό. Πιο πιθανό είναι η Τουρκία να προσπαθήσει να υπογραμμίσει τις κυριαρχικές της διεκδικήσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Πηγή: Newsroom Deutsche Welle




Δεν υπάρχουν σχόλια