Header Ads

Champions League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά

Φ.1790

  

in.gr4 Μαΐου 2022, 08:57 
O αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ έφερε τον Ολυμπιακό στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League. Ποιές είναι οι ημερομηνίες και ποιοί οι πιθανοί αντίπαλοι.

Η Βιγιαρεάλ παρότι έκανε μεγάλη προσπάθεια και για ένα ημίχρονο έκανε ότι ήθελε τη Λίβερπουλ, τελικά οι κόκκινοι ανέτρεψαν την κατάσταση, επέστρεψαν από το 2-0 και νίκησαν με 3-2 παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό. Μαζί με τους Reds χαμογέλασε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τους ομίλους τη νέα σεζόν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ενώ ο αποκλεισμός του κίτρινου υποβρύχιου έκανε πιο σαφή τα πράγματα και τον δρόμο των ερυθρόλευκων. Χωρίς ακόμη βέβαια να είναι ξεκάθαρο επακριβώς… Ο Ολυμπιακός που ψάχνει ένα βαθμό απόψε στην Τούμπα για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση με τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων, αλλά και της Βιγιαρεάλ έχει έρθει σε μια πιο ευνοϊκή θέση, που όλα δείχνουν ότι θα του δώσουν επιπλέον 15 μέρες… Παρόλα αυτά η UEFA δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάτι σχετικά με τις ρωσικές ομάδες προς το παρόν. Με τη λογική όμως ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στο δεύτερο προκριματικό γύρο έρχονται και δυο αλλαγές.

Οι υποχρεώσεις του αρχίζουν στις 19-20 Ιουλίου και όχι στις 5-6 του μήνα (η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου), ενώ μεταβάλλεται μέχρι ενός σημείου η λίστα με τους υποψήφιους αντιπάλους.

Στον 1ο προκριματικό γύρο, θα βρισκόταν στους ισχυρούς και αυτήν τη στιγμή θα γνώριζε 6 από τους 16 πιθανούς αντιπάλους. Οι μεταβολές που προκαλεί ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ τον στέλνει στο 2ο προκριματικό, όπου θα έχει 10 πιθανούς αντιπάλους, αλλά δεν γνωρίζει ποιοί θα είναι αυτοί… Σε ποιούς γύρους θα είναι ισχυρός Ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού ομίλου. Αυτό σημαίνει ότι ο μοναδικός υποψήφιος αντίπαλος που γνωρίζει είναι η Ζυρίχη, η οποία βρίσκεται κι αυτή στον ίδιο γύρο, αλλά χωρίς να γνωρίζει ακόμα αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι πρωταθλητές Τσεχίας, Κροατίας και Ισραήλ που ακόμα δεν έχουν προκύψει και κατά συνέπεια δεν γνωρίζουν το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρεθούν και φυσικά θα προστεθούν στο γύρο και 15 νικητές από τον 1ο προκριματικό.

Ενδεικτικά, η Μακάμπι Χάιφα που αναμένεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισραήλ, μοιάζει πιθανό να είναι ανίσχυρη και ως εκ τούτου πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού. Σλάβια και Ντίναμο Ζάγκρεμπ που αναμένεται να κατακτήσουν τα πρωταθλήματα στις χώρες τους, θα είναι ισχυροί και έτσι δεν θα αντιμετωπίσουν ελληνική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, οι ανίσχυροι του 1ου προκριματικού γύρου θα είναι ανίσχυροι και στον 2ο προκριματικό, ενώ στους ανίσχυρους θα τοποθετηθούν ομάδες όπως η Σλόβαν, η Ελσίνκι, η Δε Νιου Σεντς, η Ζάλγκιρις και η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, αν προκριθούν από τον 1ο γύρο, παρότι εκεί είναι στους ισχυρούς.

Αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα είναι και σε αυτήν την κλήρωση (18 Ιουλίου) στους ισχυρούς. Σε αυτόν το γύρο προστίθεται ο πρωταθλητής Σερβίας, είτε ο Ερυθρός Αστέρας είτε η Παρτιζάν, όμως όποια ομάδα κι αν κατακτήσει τον τίτλο θα είναι στους ισχυρούς. Στον ίδιο γύρο θα προστεθεί και ο πρωταθλητής Κύπρου.

Αν οι Πειραιώτες περάσουν και στα Play offs φτιάχνουν την τετράδα των ισχυρών του γύρου και θα έχει τέσσερις πιθανούς αντιπάλους. Σε αυτόν τον γύρο μπαίνει η Τράμπζονσπορ ως πρωταθλήτρια Τουρκίας και η πρωταθλήτρια Δανίας (η Κοπεγχάγη έχει το προβάδισμα), αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρεθούν.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

2ος προκριματικός γύρος – μονοπάτι πρωταθλητών (20 ομάδες) 
ΙΣΧΥΡΟΙ (10 ΟΜΑΔΕΣ) 
Ολυμπιακός (41,000) ή ΠΑΟΚ (25.000) – Πρωταθλητής Ελλάδας +9 ομάδες 

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ (10 ΟΜΑΔΕΣ) 
+10 ομάδες


Δεν υπάρχουν σχόλια