Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων

Φ.1788

  

Κωστής Χατζηδάκης: Τέλος τετραετίας οι εκλογές – Τι είπε για αύξηση του κατώτατου μισθού
  


Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ήταν ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν θα γίνουν τώρα οι εκλογές αλλά η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, τουλάχιστον όπως έχει καταλάβει ο ίδιος από τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι και το 2020, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν έως και 45% στη ΝΔ και πολλοί είχαν εισηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει το θεσμικό δρόμο, «αντί να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί χαρτοπαίκτες».

Συνέχισε λέγοντας πως αυτός ο θεσμικός, ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι που θέλουν και οι έλληνες πολίτες και αποτελεί και το πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

«Δε θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής που βρήκαμε κληρονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος σε ερώτηση αν θα γινόντουσαν εκλογές αν δεν υπήρχε ο νόμος της απλής αναλογικής, απάντησε αρνητικά, λέγοντας «διότι και πάλι θα ίσχυε αυτό που σας είπα για τη θεσμική προσέγγιση, απλώς εδώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί σημαίνει ότι θα μπει η χώρα σε δυο μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου».

Αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό λέγοντας πως την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση.

Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.




Η ανακοίνωση για το συνέδριο
  
  


«Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ήταν μια γιορτή εσωκομματικής δημοκρατίας και διαλόγου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου για τα αποτελέσματα του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, ενώ αναφέρεται και στα όσα έγιναν με την ψηφοφορία που έθεσε η «ομπρέλα» για να νέα μέλη. Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τα μηνύματα των εργασιών είναι απολύτως ξεκάθαρα:

-«Το σώμα υπερψήφισε με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 την πρόταση του προέδρου για αλλαγές στο καταστατικό και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος καθώς και με ομοφωνία την πρόταση για ποσόστωση 50% στην εκπροσώπηση των γυναικών στα νέα όργανα, αλλά και την πολιτική απόφαση του Συνεδρίου.

-Οι κάλπες για την εκλογή νέας Κ.Ε. και προέδρου θα στηθούν στις 15 Μάη σε μια γιορτή συμμετοχής με το μήνυμά της να μην αφορά μόνο την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

-Στην κάλπη για την εκλογή νέας Κ.Ε. θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 61.600 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του κόμματος έως τις 21/3.

-Στην κάλπη του προέδρου θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και όσοι θα παρουσιαστούν για να εγγραφούν μέλη του κόμματος την ημέρα της ψηφοφορίας.

-Ταυτόχρονα με τις κάλπες για την εκλογή Κ.Ε. και προέδρου θα στηθεί ξεχωριστή διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού».

Τι αναφέρει για το «αλαλούμ» Σχετικά με την ένταση που προκλήθηκε αναφέρει: «Οι τροπολογίες αυτές δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν στο τέλος του Συνεδρίου, καθώς η καταμέτρηση ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί σε χρονικά πλαίσια ανεκτά ιδιαίτερα για τους συνέδρους της περιφέρειας που ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν. Η απόφαση του σώματος του 3ου Συνεδρίου είναι να στηθεί ξεχωριστή κάλπη κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για πρόεδρο και Κ.Ε., στην οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι σύνεδροι συμμετείχαν στις διαδικασίες για την καταστατική αλλαγή που αφορά την εκλογή από τη βάση, δηλαδή 4688 σύνεδροι».






Νίκος Ανδρουλάκης: Από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης
  

«Ήρθε η ώρα μιας άλλης πολιτικής, υπεύθυνης, ρεαλιστικής και συγκεκριμένης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του για την ενέργεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε και το… μήνυμά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του Κοζάνη, στηλίτευσε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης ενώ αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τους για «κουλτούρα διχασμού, ελιτισμού, απαξίωσης και λαϊκισμού». Απάντησε δε και στην πρόταση συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ένα… εμφατικό όχι.

Απέναντι τους «βάζουμε την κουλτούρα του διαλόγου και της συνεννόησης αλλά με αξιακό τρόπο» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και προανήγγειλε ότι «εμείς δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια διανομής της εξουσίας. Δεν ζητάμε συνεργασίες για να μοιράσουμε καρέκλες και για να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί κάποιοι, που τους έδωσε ευκαιρία ο λαός και απέτυχαν παταγωδώς».

Σε υψηλούς τόνους και καταχειροκροτούμενος, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, να το πούμε ξεκάθαρα να μην περιμένουν τίποτα. Ο ελληνικός λαός θα δει μια άλλη μέρα. Μια μέρα σταθερότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Την αλλαγή θέλει ο λαός και όχι το διαίρει και βασίλευε». Πηγή: NewsIT






Το Πάσχα, αυτή η γιορτή της Ελπίδας και της Ανάστασης…
    


Το Πάσχα, αυτή η γιορτή της Ελπίδας και της Ανάστασης, φέτος ανανοηματοδοτείται για την πλειονότητα των πολιτών που έχουν την ατυχία να υφίστανται τις συνέπειες της Κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Ένας διαρκής Γολγοθάς θα σκιάζει τη χαρά των ελληνικών οικογενειών που θα έρχονται αντιμέτωπες με εξωφρενικές τιμές σε κάθε μία από τις εορταστικές αγορές που συνθέτουν την εμπειρία της ελληνικής πασχαλινής παράδοσης. Κι αυτό γιατί οι πολίτες καθημερινά λαμβάνουν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος αυτές τις μέρες, που καθιστούν απαγορευτική ακόμα και την βασική -πολύ περισσότερο την εορταστικήκατανάλωση.

Η χώρα μας συνεχίζει λοιπόν να έχει την ακριβότερη τιμή στην ενέργεια, αλλά και τεράστιες ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά στο σουπερμάρκετ, τη στιγμή που η Κυβέρνηση προσποιείται ότι μάχεται την αισχροκέρδεια της οποίας ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται καθημερινά συνεπής αρωγός. Όσο όμως κι αν κρυφτεί η Κυβέρνηση πίσω από ημίμετρα -επιταγές ακριβείας μειωμένες ακόμα και από τις αντίστοιχες των Χριστουγέννων, αστείες επιδοτήσεις καυσίμων και μειώσεις ΦΠΑ που ακόμα εξετάζονται για ορισμένα μόνο αγαθά-, η πραγματικότητα θα παραμένει αμείλικτη για την μεγάλη πλειοψηφία και ιδίως για τους πιο ευάλωτους, όσο δεν καταργείται το Χρηματιστήριο της Ενέργειας και η Οριακή Τιμολόγηση για να δούμε άμεσα μειώσεις έως και 55%.






Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Για τα προβλήματα από την κακοκαιρία
  


17 Φεβ 2022 Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «μένουμε σπίτι».

Η άθλια κατάσταση στην Αττική όπου με είκοσι εκατοστά χιόνι, εθνικές οδοί και κεντρικοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιούνται και ολόκληρες περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθρεφτίζει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού.

Αποκαλύπτει ότι όσο τα έργα υποδομής, οι μηχανισμοί αντιμετώπισης εκτάκτων φαινομένων, οι συγκοινωνίες, μπαίνουν στη ζυγαριά του «κόστους - οφέλους», η οποία είναι βασική πολιτική κατεύθυνση των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων, τόσο θα μεγαλώνουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, περιφέρεια και δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για τον καθαρισμό των δρόμων. Να πάρουν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα μέσα μεταφοράς. Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση σε νοσοκομεία και να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού.





Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
  


17.4.2022 Αν ανατρέξει κανείς στα νομοσχέδια που ψήφισαν και τα τρία κόμματα, θα δει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής, η απολιγνιτοποίηση και οι ΝΟΜΕ είναι «δημιουργήματα» και των τριών.

Και τα τρία κόμματα με τις επιλογές τους, οδήγησαν στη φτώχεια και την πείνα τον ελληνικό λαό.

Για αυτούς λοιπόν ισχύει το «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

17.4.2022 Τα είπε ΟΛΑ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ΕΡΤ και την εκπομπή Από τις έξι: «Οι εκλογές στην Ευρώπη δείχνουν ότι οι λαοί αντιδράνε στις δυνάμεις της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ - Τα ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ την περίοδο της πανδημίας φέρνουν ΦΤΩΧΕΙΑ και ΠΕΙΝΑ, οι πολίτες είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ»...

17.4.2022 Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Λοχία Δημήτρη Ίτσιο. Με απαράμιλλο θάρρος θυσιάστηκε για την πατρίδα στα οχυρά του Ιστίμπεη στα Άνω Πορόια Σερρών. Γενναίος με τόλμη για την Ελλάδα και πραγματικός πατριώτης. Μνημόσυνο τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ.Μακάριο. Κατάθεση στεφάνου του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας με την πολιτευτή του κόμματος Έλενα Παπαδοπούλου . Ακολούθησε παρέλαση στη πλατεία του όμορφου χωριού.

Συγκίνηση και υπερηφάνια προκάλεσαν οι παραδοσιακές στολές και τα όπλα από το μοναδικό Μουσείο Τσαρτσίδη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ STATE DEPARTMENT ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department, Νεντ Πράις υπέρ της Τουρκίας αποδεικνύουν το ολέθριο λάθος της κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα «δεδομένη» καταρρίπτοντας το διαχρονικό δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Οι ΗΠΑ αδιαφορούν πλήρως για τα τούρκικα εγκλήματα τα οποία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ακόμα και όταν αυτά στρέφονται κατά της πατρίδας μας. Το State Department συγκαλύπτει την μη εφαρμογή των κυρώσεων απο πλευράς της Τουρκίας και χαρακτηρίζει «πολύτιμη» την «Τουρκική στήριξη» στην Ουκρανία! Παρά την αλγεινή και εθνικά επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν τόλμησαν να εκδώσουν έστω μία ανακοίνωση, προφανώς «υπό τον φόβο των Αμερικανών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια