Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1775

Τις αποθήκες ειδών πολιτικής προστασίας στο Λέχαιο παρουσίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – υπογραφή συμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

  


Η παρουσίαση των αποθηκών υλικού πολιτικής προστασίας καθώς των χώρων τοποθέτησης αρχειακού υλικού της Π.Ε. Κορινθίας, έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΚΤΕΟ Κορινθίας, στο Λέχαιο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, από κοινού με την αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και τους θεματικούς ομολόγους της Χάρη Βυτινιώτη και Τάσο Γκιολή, προέβη επίσης στην διάθεση εξοπλισμού και άλλων ειδών στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων της Κορινθίας, τις οποίες εξήρε για την ετοιμότητα και τη συνδρομή τους σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει, δεσμευόμενος ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει τους εθελοντές.

Οπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελεί την έδρα των εθελοντικών οργανώσεων της Κορινθίας.

Παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Ο περιφερειάρχης, στη συνέχεια, μετέβη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κορινθο, όπου σε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη παρουσίασε τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη, παρουσία και των δύο θεματικών.

Ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με θέματα της Περιφερειακής Ενότητας κατά την οποία εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Π. Νίκα.

ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε δύο συμφωνητικά για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων σε πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, το ένα συμφωνητικό αφορά σε επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στο υδατόρεμα Σουρέας στην πυρόπληκτη περιοχή Βαμβακιών Σχίνου με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 108.000 ευρώ, Το δεύτερο αφορά ανάλογες εργασίες στην πυρόπληκτη περιοχή Καλεντζίου – Σπαθοβουνίου, με προϋπολογισμό επίσης 120.000 ευρώ και τελική δαπάνη 105.600 ευρώ.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν προθεσμία περαίωσης δύο μήνες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας συναντήσεις με τους δημάρχους Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στις δύο αυτές συναντήσεις, έγινε συζήτηση σχετικά με θέματα των δύο δήμων, όπως επίσης για εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.






Νίκας για Ισθμό:
«Εφικτός ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η διώρυγα»

  


Σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν σε έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο συναντήσεων που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τα πιο πάνω κυβερνητικά στελέχη -παρουσία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για την Δίκαιη Μετάβαση Χρήστου Λαμπρόπουλου– εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, στην Τρίπολη.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΙΣΘΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΔΙΩΡΥΓΑ” 

“Είναι εφικτός ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου, έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο έχει προϋπολογισμό 33.000.000 ευρώ και στο οποίο έχει ήδη αναδειχθεί ο ανάδοχος” σημείωσε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ 

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια από την πλευρά της προχωρεί με το έργο της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας καθώς και στην δημιουργία πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής της πλευράς, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κορινθίας.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΔΕΡΒΕΝΙ

Τέλος, όσον αφορά στον περιβαλλοντικό – πολιτιστικό χώρο που σχεδιάζει η Περιφέρεια στην Κορινθία, εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει παραληφθεί το μάστερ πλαν και προχωρεί πλέον η διαδικασία για την εκπόνηση των μελετών με πιστώσεις που θα διατεθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όσον αφορά στην υλοποίηση -τουλάχιστον στο τμήμα μέχρι το Λέχαιο- ο περιφερειάρχης το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου να συζητήσει την χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.





Αναστολή έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης μέχρι 23 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του πληροφορικού συστήματος στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  
Δεν θα είναι δυνατή η έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και αδειών οδήγησης από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι και ις 23 Ιανουαρίου, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού του πληροφορικού συστήματος αδειών κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα μετάβασης του νέου συστήματος (δηλαδή από 1401 έως 23-01-2022) οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας “δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν κοινό που έχει σχέση με εκδόσεις αδειών κυκλοφορίας, αδειών οδήγησης κλπ”.






ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πέτρος Τατούλης: «Τα επτά (7) θανάσιμα ψέματα για το ΕΣΠΑ»

  


Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ.Νίκας για την εξέλιξη και την πορεία του ΕΣΠΑ τη χρονική περίοδο 2007-2013 επιστρατεύοντας την ακραία προπαγάνδα του συνεχίζεται.

Ο κ.Περιφερειάρχης μετά την ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», όπου με τεκμηριωμένα στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα απέδειξε ότι το ΕΣΠΑ οδηγείται στα βράχια, «έτρεξε» να απαντήσει με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ότι η απορρόφηση του ΠΕΠ βρίσκεται στο 60%.

Ο κ.Περιφερειάρχης δεν είναι απλά ανίκανος για τη διαχείριση του προγράμματος αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού αντί να κάνει αυτοκριτική, θριαμβολογεί και πανηγυρίζει γιατί του έδωσε συγχαρητήρια ο κ.Κάρστεν Ράσμουσεν, όπως δηλώνει.

Ο κ.Περιφερειάρχης αδιαφορεί πλήρως για τα βαλτωμένα έργα, τους απλήρωτους αναδόχους, την αποτυχία των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων και την οικονομική κρίση που πλήττει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Καμία διεκδίκηση για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες μας, στους επαγγελματίες και κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και εγκληματική αδιαφορία για τη διεκδίκηση ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειας.

Ας δούμε την αλήθεια για το ΕΣΠΑ και τα 7 «θανάσιμα» ψέματα του κ.Νίκα:

Η απορρόφηση του 60% που παρουσιάζει είναι κάλπικη, με δεδομένο ότι το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα 60.000.000€, τα οποία έχει εκχωρήσει στα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης. Τα χρήματα δηλαδή που αφαίρεσε από το ΠΕΠ και τα στέρησε από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα παρουσιάζει ως απορρόφηση! Επαίρεται για την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του.

Κανένα μεγάλο έργο δεν προχωρά, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διάλυση της εργολαβίας στο Τζάνε-Καλαμάκι και την αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση στο έργο της παράκαμψης των Δολιανών του Οδικού Άξονα Τρίπολη-Άστρους όπου διέθεσε 1.500.000€ επιπλέον για συμπληρωματική σύμβαση πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της αρχικής σύμβασης!

Εμπαίζει τους πολίτες για τη βελτίωση της Εθνική Οδού Κυπαρισσία-Φιλιατρά-ΠύλοςΜεθώνη (τμήμα ΦιλιατράΓαργαλιάνοι) και την Επαρχιακή Οδό από κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια-Μυκήνες της Π.Ε. Αργολίδας, αφού παρουσιάζει και συμψηφίζει τους ίδιους πόρους και για τα δύο έργα.

Προβλέπει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πρώτη Πανελλαδικά στο τέλος του 2023, όταν όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ΠΕΠ Πελοποννήσου βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Απέτυχε πλήρως το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Covid-19, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός χρηματοδότησης και μέχρι σήμερα έχει πληρωθεί μόλις το 50% των επιχειρήσεων που αξιολογήθηκαν θετικά στην πρώτη φάση.

Απόλυτη αποτυχία στη διαχείριση της πράξης χρηματοδότησης επενδυτικών δράσεων για τη δράση 3.a.2.2 «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών».

Εκατοντάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός ενίσχυσης λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, ακόμα και με υψηλότατες βαθμολογίες αξιολόγησης που ξεπερνούσαν το 70%.

Αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα που έλεγε προεκλογικά το 2019, θέλοντας να συκοφαντήσει την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ότι το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 θα ολοκληρωνόταν το 2020. Ομολογεί πλέον από την ίδια την ανακοίνωση του ότι η συγκεκριμένη προγραμματική περίοδο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Κύριε Νίκα, όσα συγχαρητήρια και να σας πει ο κ.Ράσμουσεν , αυτό που σας λέμε με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι οι Πελοποννήσιοι πολίτες ανυπομονούν να απαλλαγούν από την παρουσία σας.





Έγινε η παράδοση-παραλαβή από το Αναστάσιο Γκιολή προς την Α.Κόρκα

  


Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή από το Αναστάσιοσ Γκιολή προς την αγαπητή φίλη-συνάδελφο Α.Κόρκα παρουσία των συναδέλφων Χάρης Βυτινιώτης, Οικονόμου Γεώργιος,Σωτήρη Μουρίκη,Ιωάννα Κασίμη .Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Π.Νίκα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε επιλέγοντας με για την θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη και ολοκληρώνοντας μια πορεία ευθύνης και συνέπειας απεναντι στους συμπολίτες μου. Δυόμιση χρόνια με την συμβολή και την καθοδήγηση τα έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί ήδη, είτε βρίσκονται σε πορεία ολοκλήρωσης ή σε πορεία σχεδιασμού είναι πάρα πολλά,τόσα που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες μας δόθηκε η ευκαιρία να καταπιαστούμε με ζητήματα που ήτανε παντελώς παραμελημένα-ξεχασμένα από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση.

Οι πολίτες του κάθε τόπου είναι οι τελικοί αποδέκτες όλων των έργων και είμαι χαρούμενος διότι έχω εισπράξει όλο αυτό τον καιρό την αγάπη και τα θετικά σας σχόλια. Όλη αυτή η θετική πορεία οδήγησε στο να κληθώ να αναλάβω καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη ΠρόνοιαςΑλληλεγγύης σε όλη την Πελοπόννησο.

Σας δίνω τον λόγο μου ότι,όπως εργάστηκα για την Κορινθία ακούραστα για δυόμιση χρόνια,έτσι θα εργαστώ και για το σύνολο της Πελοποννήσου.Η εμπειρία μου από το λειτούργημα της Ιατρικής σε διάφορα πόστα νομίζω ότι θέτει στέρεα θεμέλια για την επιτυχία στα χρόνια που έρχονται.Συνεχίζουμε μαζί για το κοινό καλό..






Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

    


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, η νέα Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας και ο Βοηθός Επίσκοπος συνεχάρησαν την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ανάληψη των νέων υψηλών καθηκόντων της και σε θερμό κλίμα εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και της Περιφερείας Πελοποννήσου αλλά και πιο συγκεκριμένα και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας θα συνεχιστούν αμείωτες και επί των ημερών της. Δραττόμενοι της ευκαιρίας της συναντήσεως αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα σχετικά με την Ι. Μητρόπολη, τα οποία υπό της ιδίας, ως Θεματικού Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού, είχαν δρομολογηθεί, την τοπική κοινωνία της Κορινθίας, καθώς και την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την κ. Κόρκα για την ευγενική επίσκεψή της δίδοντας της, ως συμβολικό, αναμνηστικό δώρο, μεταξύ άλλων και την εικόνα του Αποστόλου Παύλου για να την προστατεύει στα νέα, δύσκολα καθήκοντα που ανέλαβε.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.







  



Δεν υπάρχουν σχόλια