Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1774

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Στον Δήμαρχο Κορινθίων ο νέος Διοικητής της Ανοιχτής Δομής
  


Συνάντηση με το νέο Διοικητή της Ανοιχτής Δομής Μεταναστών κ.Λεωνίδα Κολαίτη είχε συνάντηση σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο κ.Κολαίτης ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα στην δομή και επεδίωξε συνάντηση με τον Δήμαρχο ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εύρυθμη και εντός των κανόνων λειτουργία της δομής, για όσο διάστημα παραμένει, στόχο που υπηρετεί η συνεχής συνεργασία με την διοίκηση της. Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η απομάκρυνσή της το συντομότερο δυνατό.






Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
  


Τηρώντας τα ειδικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία της covid – 19, συνεδρίασε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων προκειμένου να εκλέξει νέο προεδρείο, μέλη της Οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής Στην ειδική συνεδρίαση των δημαιρεσιών που αφορούν στο β’ μισό της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας αναδείχθηκαν κατά πλειοψηφία:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ.Αντώνης Κυριαζής από την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» Αντιπρόεδρος, η κ.Κωνσταντίνα Λύτρα από την παράταξη «Πορεία Ευθύνης» Γραμματέας, η κ.Γεωργία Στριμενοπούλου από την παράταξη «Πνοή Δημιουργίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Πρόεδρος: Βασίλης Νανόπουλος, Τακτικά Μέλη ορισμένα από τον Δήμαρχο Ζαχαριάς Σπύρος και Πλατής Σπύρος






ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2022

  

Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό 2022 τονίζοντας:

Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, όπως αναφέραμε στην Οικονομική Επιτροπή, διότι:

1) Στα Έσοδα έχουν εισαχθεί κονδύλια στα ανταποδοτικά τέλη και γενικά στα δημοτικά τέλη, δικαιώματα και φόρους που εμείς έχουμε ζητήσει μειώσεις της τάξης του 25% σε όλα. Είμαστε ένας από τους πιο ακριβούς δήμους της χώρας στα τέλη. Το έχετε πει και εσείς κ. Δήμαρχε και προεκλογικά και μετεκλογικά.

2) Τα Ταμειακά Διαθέσιμα πλησιάζουν τα 34.000.000€ και είναι αδικαιολόγητα υψηλά. Τα έχουμε πει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Δεν κάνετε έργα, δεν υλοποιείτε τεχνικό πρόγραμμα σε σημαντικό βαθμό.

3) Στα Έξοδα 
Δεν εγκρίναμε το τεχνικό πρόγραμμα. Έχουμε άλλη φιλοσοφία. Εξάλλου το φετινό πρόγραμμα το υλοποιήσατε σε ελάχιστο ποσοστό μόλις 18,9%.

Επιχορηγήσεις αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων 130.000€. Ποσόν πολύ λίγο όσο και πέρσι. Μάλιστα ούτε εγκρίνατε για όλους τους συλλόγους, ούτε ακόμα και αυτοί που εγκρίναμε τα πήραν οι περισσότεροι.

Αποκομιδή απορριμμάτων Σολυγείας, Τενέας και Σαρωνικού 110.000€ για νέα ανάθεση σε ιδιώτη, όπως κάνατε το 2021.

Διαφωνούμε στην ιδιωτικοποίηση.

Προγραμματικές συμβάσεις με το ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ 450.000€. Διαφωνούμε με τις συμβάσεις αυτές. Οι περισσότερες μελέτες μπορούν να γίνουν από το Δήμο είτε με απευθείας ανάθεση είτε με πρόχειρο διαγωνισμό.

Αγορές ακινήτων. Έχετε κονδύλια για διάφορες αγορές που προέρχονται είτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή είτε από τη σημερινή και δυστυχώς δεν έχουν γίνει τίποτα για την ολοκλήρωσή τους. Δεν τις παρακολουθείτε. Σας αναφέρω: Αγορά Άσσου-Λεχαίου 15.000. Αγορά Κατακαλίου 30.000. Αγορά Αγγελοκάστρου 13.000. Αγορά Εξαμιλίων 180.000. Αγορά Κάτω Άσσου 5.300. Αγορά Περιγιαλίου 58.000. Αγορά Αγίου Βασιλείου 15.000 Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού 1.125.539€.

Διαφωνήσαμε και στην Οικονομική Επιτροπή στους όρους διακήρυξης.

Εορταστικός φωτισμός 104.982€. Το ποσόν είναι πολύ λίγο. Εμείς σας λέμε ως αντιπολίτευση βάλτε πολύ περισσότερα κονδύλια. Δώστε εορταστικό φωτισμό σε όλες τις συνοικίες (Συνοικισμό, Αγιάννα, Τσακώνικα, Αγιαννιώτικα, Άγιο Γεώργιο), σε όλα τα χωριά. Δεν είναι εμφάνιση αυτή στις γιορτές.

Υπηρεσίες συμβούλου για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών 30.000€. Τι κονδύλι είναι αυτό, τόσο υψηλού ποσού. Τι θα κάνει ο σύμβουλος με 30.000€ Τέλος για πρώτη φορά βλέπουμε σε προϋπολογισμό τόσο μεγάλο αριθμό κατατμήσεων κατά παράβαση κάθε έννοιας διαφάνειας και πιθανόν νομιμότητας. Σε 11 περιπτώσεις έχετε καταχωρήσει κονδύλια ανά δημοτική ενότητα, όπως:

1. Μισθώσεις οχημάτων καθαριότητας 29.760 χ 3 και 37.200 χ 2 
2. Μίσθωση κάδων απορριμμάτων 30.000 χ 5 
3. Προμήθεια κάδων απορριμμάτων 52.361 χ 5 
4. Υπηρεσία αεροφωτογράφησης 15.000 χ 5 
5. Μίσθωση οχημάτων Τεχνικών Έργων 35.000 χ 5 
6. Συντήρηση αποκατάσταση παιδικών χαρών 30.000 χ 5 
7. Προμήθεια ασφαλτομίγματος 40.000 χ 5 
8. Αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων 10.000 χ 5 
9. Εργασίες ταφών-εκσκαφών στα κοιμητήρια 27.000 χ 5 
10. Εργασίες αποψίλωσης κοιμητηρίων 10.000 χ 5 
11. Δαπάνες φύλαξης κοιμητηρίων 10.000 χ 4 και 50.000 χ 1 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/01/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
  


Κατ’ οίκον εμβολιασμοί COVID-19 για συμπολίτες μας με δυσκολία μετακίνησης στην Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων 

Στη δημοτική κοινότητα Αγίων Θεοδώρων, η Ομοσπονδία εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγ. Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων και την Π.Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον εμβολιασμούς COVID-19 για άτομα με δυσκολία μετακίνησης, αλλά και σε κάθε πολίτη που θέλει να εμβολιαστεί.

Δευτέρα 10/1 & ωρα 10:00 
Τρίτη 11/1 & ώρα 11:00 
Κατόπιν επικοινωνίας με τους κ.κ. Σαρέλα Δημήτρη - 697 23 02 167 και Καλουδά Ελένη - 6986 606 269





Ευχαριστήριο Μήνυμα προς την εταιρεία Motor Oil και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη
  


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της μεγάλης και σπουδαίας δωρεάς της εταιρείας MOTOR OIL για την ανέγερση ενός σύγχρονου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, συνολικού προϋπολογισμού 700.000,00€. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, εκ μέρους όλων των δημοτών, θα ήθελε να εκφράσει τις ειλικρινείς και θερμές του ευχαριστίες προς την εταιρεία MOTOR OIL και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη καθώς ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν την ουσιαστική πλευρά της αλληλεγγύης σε ευαίσθητες δομές του κοινωνικού χώρου, όπως είναι οι σχολικές μονάδες. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των αρχών που διέπουν τη δράση της εταιρείας και είναι άξια, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Είμαστε πάντα ευγνώμονες για την συνεχή και σταθερή υποστήριξη που έχετε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια προς τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και τους δημότες μας.

Ο Δήμαρχος - Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας

  

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στην πόλη μας, σε συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το εθελοντικό σωματείο «ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ» της Πάτρας (Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής). Το σωματείο αυτό αποτελείται από ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Κοινωνική Λειτουργό) και λειτουργεί στην Πάτρα από το 1994. Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, 10-12 το πρωί στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου.

Η πλήρης δραστηριοποίηση του Ιατρείου θα παρέχει τη δυνατότητα για έγκαιρη διάγνωση, θεραπευτικές παρεμβάσεις, συμβουλευτικές παρεμβάσεις και τέλος ενημέρωση του κοινού μέσω ημερίδων σε ζητήματα Ψυχικής Υγείας. Πιο συγκεκριμένα θα ωφελούνται δημότες με χρόνια ή πρόσφατα ψυχολογικά προβλήματα, με χρόνια προβλήματα σωματικής υγείας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη), με ζητήματα σχετιζόμενα με την ηλικία (ηλικιωμένοι, έφηβοι), με ψυχολογικά ζητήματα λόγω οικονομικής κρίσης, με ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων. Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους καλώντας στο τηλέφωνο:

27430-28235 (9-12 καθημερινές) 

Πρώτο ραντεβού, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2021




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου:
«Μία όαση στην οικονομική και υγειονομική κρίση» 
Δηλώσεις του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου κατά την τελετή παραλαβής του Ασθενόφορου
  
  


Με μια κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς έκλεισε το 2021 για τον δήμο Σικυωνίων και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της ευρύτερης περιοχής. Η συνδημότισσά μας κυρία Λένα Παμπούκη δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, καθώς και άλλον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας εμπράκτως την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κιάτου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στην ακτίνα αρμοδιότητάς του. Η δωρεά έγινε στη μνήμη των γονέων, του συζύγου και των παιδιών της κυρίας Παμπούκη και ειδικά για το ασθενοφόρο περιλαμβάνει τον δεσμευτικό όρο να ανήκει μεν στο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά να έχει αποκλειστική έδρα το Κιάτο.

Στην λιτή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος, εκπροσωπώντας τόσο το δήμο όσο και την τοπική κοινωνία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην δωρήτρια.

Ο κ. Σταματόπουλος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε την κυρία Λένα Παμπούκη για τη δωρεά, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις.

«Ο δήμος» τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος «θα τιμήσει αυτή την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία, όπως κάνουμε με όλους τους δωρητές και ευεργέτες, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στο αντικείμενο της δωρεάς ο δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι είναι «υψίστης σημασίας για το Κέντρο Υγείας Κιάτου και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Σταματόπουλος έθιξε και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του δήμου Σικυωνίων στην υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας τονίζοντας πως γίνεται ό,τι είναι το καλύτερο δυνατόν εξασφαλίζοντας μάλιστα και τη συνεργασία της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια. «Ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου», είπε, «ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Γκούρας και ολοκληρώνεται το Πολυδύναμο Ιατρείο στους Καλλιάνους κι έτσι έχουμε τρεις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις τρεις δημοτικές ενότητες», σημείωσε.

Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για την επίλυση των οποίων «προσπαθούμε» είπε, «και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να τα λύσουμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υγειονομική κρίση στην οποία βρίσκεται όλος ο κόσμος υπογραμμίζοντας ότι «είπαμε ότι ξεπεράσαμε την οικονομική κρίση όμως την ξαναβρήκαμε μπροστά μας, ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και αυτή η δωρεά μέσα σ’ αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση είναι όαση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην τοπική κοινωνία. Συγχαρητήρια και πάλι» είπε ο Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στην κυρία Λένα Παμπούκη «εύχομαι να ακολουθηθεί το παράδειγμά σας» και κατέληξε χαριτολογώντας για το ασθενοφόρο «αχρείαστο να ‘ναι»!




47 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών 
Την υλοποίηση μεγάλων έργων που θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη φέρνει το 2022
  


Εντυπωσιακή άνοδος της τάξεως του 37% καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος κατά την σχετική συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021.

Ο προϋπολογισμός του 2022 αγγίζει 47 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός όλων των εποχών, που έχει κατατεθεί στον δήμο Σικυωνίων. Η θεαματική αύξηση των ποσών οφείλεται στις πολλές και μεγάλες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το «Φιλόδημος», το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.ά.

Η εισροή των πολλών και σημαντικών χρηματοδοτήσεων για μεγάλα έργα που θα εκτελεστούν στον δήμο Σικυωνίων αντανακλάται και στο τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζει μια κατακόρυφη άνοδο που αγγίζει το 75%.

Συνοπτικά τα νέα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις που ενισχύουν τον προϋπολογισμό του 2022 είναι:

Αγροτική οδοποιία (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης) Ψηφιακό Μουσείο Νερού (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης) Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης) Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Πράσινο Ταμείο) Αναβάθμιση υποδομών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου (Πράσινο Ταμείο) Αρδευτικά Εργα ΔΕ Στυμφαλίας και ΔΕ Σικυωνίων (ΕΣΠΑ) Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού στο Διμηνιό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) Δημοτικό Στάδιο Κιάτου (Φιλόδημος ΙΙ, συμβασιοποιήθηκε) Πυροπροστασία Σχολικών Κτηρίων (Φιλόδημος ΙΙ) Κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ (Φιλόδημος ΙΙ) Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού τόνισε ότι η πίστωση πόρων στα ταμεία του δήμου από διάφορες πηγές χρηματοδότησης έχουν ως σταθερό στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στις τρεις δημοτικές ενότητες. «Ο φετινός προϋπολογισμός» σημείωσε «αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έχουμε πετύχει και χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή δυναμική ανάπτυξης που θα βελτιώσει καίρια και οριστικά πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας. Παράλληλα, έργα που θα υλοποιηθούν θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα του δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της Σικυώνας, της Στυμφαλίας και του Φενεού ως εφαλτήρια για την οικονομική ενδυνάμωση τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα».







Επί τέλους -ΤΕΛΟΣ
  


ΚΙΑΤΟ 9- 1 - 2022 : Μετά από αγώνα και προσπάθειες πολλών ετών το βυθισμένο ιδιωτικό σκάφος στο Αλιευτικό Καταφύγιο της πόλης του Κιάτου απομακρύνθηκε.

-Η μασκότ και η ατραξιόν της περιοχής που είχε «δέση» με την νέα ταυτότητα της πόλης και της περιοχής ευτυχώς δεν θα την συναντήσουμε πάλι στο αλιευτικό καταφύγιο. Παραμένει όμως η ανίκανη και ανύπαρκτη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων και ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, για να μας θυμίζουν το κατάντημα της πόλης και της περιοχής.

-Πολύ σύντομα όμως την απομάκρυνση του ιδιωτικού σκάφους θα ακολουθήσει στις επόμενες εκλογές, από τις επιλογές των πολιτών και η απομάκρυνση του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων για να απαλλαγεί ο τόπος από την ανικανότητα και την ανυπαρξία τους.

-Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων παρακολουθούν με απογοήτευση τον κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος μας από την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, της περιοχής και του Δήμου γενικότερα.

-Υ.Γ. Οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου για την συμβολή του στην απομάκρυνση, από το Αλιευτικό Καταφύγιο της πόλης του Κιάτου, του ιδιωτικού σκάφους.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Άλμα στην καθαριότητα και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος
  


Μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την καθαριότητα και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στο δήμο Βέλου-Βόχας σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση οκτώ συστημάτων υπόγειων κάδων.

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ύψους 236.000€, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και η αποσφράγιση των προσφορών αναμένεται στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων θα τοποθετηθούν σε κοινότητες του δήμου, θα συµπληρώσουν τους δύο υπόγειους κάδους διαβαθµισµένης συµπίεσης που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο Βέλο και στη Νεράντζα και λειτουργούν εδώ και μήνες, πολύ ικανοποιητικά.

Ριζική βελτίωση της καθαριότητας.

To έργο, το οποίο όπως είπαμε, είναι προϋπολογισµού 236.000 ευρώ, συγχρηµατοδοτείται από το Πράσινο Ταµείο και ιδίους Πόρους του δήμου ΒέλουΒόχας και περιλαµβάνει την τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε επιλεγµένα σηµεία κοινοτήτων του δήµου.

Η συνολική χωρητικότητα του συστήματος είναι 4.400 lt και κάθε υπόγειος κάδος αποτελείται από δύο επιμέρους: έναν για σύµµεικτα απορρίµµατα και έναν για ανακύκλωση.

Έτσι σε κάθε σημείο που θα τοποθετηθεί θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες απόρριψης τόσο για σύμμεικτα όσο και για ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα πολλαπλά πλεονεκτήματα:

Η τοποθέτηση των νέων συστημάτων για την απόρριψη και αποκομιδή των απορριμμάτων αρχικά θα συμβάλλει καθοριστικά στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων.

Σημαντική βελτίωση αναμένεται στο αστικό περιβάλλον της κοινότητας όπου τοποθετούνται, καθώς είναι στεγανά και κλειστά και εποµένως αποφεύγονται προβλήματα, όπως οι δυσάρεστες οσμές, ενώ τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ή σε αδέσποτα ζώα.

Επιπλέον με την τοποθέτησή τους θα επιτευχθεί η μείωση των εκπεµπόµενων ρύπων, καθώς θα απαιτούνται και θα πραγµατοποιούνται λιγότερα δροµολόγια από τα απορριµµατοφόρα για την αποκομιδή τους.

Τα νέα συστήματα κάδων παρουσιάζουν μεγάλη ευκολία στη χρήση από µεγάλους ανθρώπους, παιδιά, ακόµη και από άτοµα µε ειδικές ανάγκες, ενώ με την καλαίσθητη εικόνα τους προωθούν την ανακύκλωση και εμπνέουν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων από τους πολίτες.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα νέα συστήματα παρέχουν ασφάλεια λόγω της σταθερής τοποθέτησής τους και αποτρέπουν κινδύνους που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας της µετακίνησης των συστηµάτων από φυσικά φαινόµενα ή λόγω βανδαλισµών.

Συνολικά, στον τομέα της καθαριότητας αναμένονται δύο επιπλέον μεγάλες χρηματοδοτήσεις που αφορούν στα εξής έργα: Πράσινα Σημεία σε κάθε Κοινότητα, Επιπλέον υπόγειοι κάδοι, Τρία Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Αγορά επιπλέον μηχανολογικού εξοπλισμού (απορριμματοφόρο, σάρωθρο, φορτηγό βαν μεταφοράς προσωπικού) Τα αιτήματα χρηματοδότησης για τα παραπάνω έργα έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αναμένεται η έγκρισή τους.

Δηλώσεις Δημάρχου:  Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε δηλώσεις του σχετικά με το υλοποιούμενο έργο τόνισε πως η δηµοτική αρχή, µε πολύ συγκεκριµένο στρατηγικό σχεδιασµό, αξιοποιεί όλα τα χρηµατοδοτικά προγράµµατα και ιδίους πόρους, µε στόχο την σταδιακή κάλυψη όλων των αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος. «Η εγκατάσταση των νέων συστημάτων υπόγειων κάδων», σημείωσε, «θα φέρει σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα των δημοτών μας και θα ενισχύσει σημαντικά τον καθημερινό αγώνα που κάνουν οι υπηρεσίες καθαριότητας για την εξασφάλιση ενός καθαρού και ανθρώπινου περιβάλλοντος. Φιλοδοξούμε», τόνισε «εκμεταλλευόμενοι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε να φτιάξουμε μια πλήρως εξοπλισµένη υπηρεσία καθαριότητας – πράσινου (απορριµµατοφόρα – σάρωθρα – Πράσινα σηµεία – υπόγειοι κάδοι -κάδοι κοµποστοποίησης) ώστε µε την οριστική επίλυση του προβλήµατος της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Υπεύθυνη αρχή να είµαστε πανέτοιµοι για πλήρη αλλαγή προς το καλύτερο!».



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Δυσλειτουργία μηχανήματος Α.Τ.Μ..

  


Με αφορμή την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου από το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, εστάλη επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Βουλευτές του Νομού, την Κεντρική Διοίκηση Τράπεζας της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Παρακάτω κοινοποιείται η επιστολή ,όπως αυτή εστάλη:

ΘΕΜΑ: «Δυσλειτουργία μηχανήματος Α.Τ.Μ..» Στο Δήμο Νεμέας που εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες και από όμορους δήμους δυστυχώς τον Ιούλιο του 2021 το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς μέσα στο γενικότερο πλαίσιο συρρίκνωσης των καταστημάτων μπήκε σε οριστική κατάργηση λειτουργίας.

Ο υπεύθυνος κεντρικής διοίκησης του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος τότε δεσμεύτηκε πως από τον Οκτώβριο του 2021 θα λειτουργήσει στην πόλη της Νεμέας ένα αναβαθμισμένο Α.Τ.Μ. που θα μπορεί να εξυπηρετεί και άλλες ανάγκες των πολιτών πέρα από την ανάληψη χρημάτων. Όχι μόνο αυτό ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ αλλά αντιθέτως κάθε 2η-3η μέρα το Α.Τ.Μ. μένει χωρίς χρήματα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών αλλά και την οικονομική τους επιβάρυνση που προκύπτει από τις συναλλαγές μέσα από άλλη τράπεζα. Ιδιαίτερα τις γιορτές των Χριστουγέννων που οι καταναλωτικές απαιτήσεις είναι αυξημένες το Α.Τ.Μ. ήταν εκτός λειτουργίας. Ο ελληνικός λαός μπήκε σε πολυετή οικονομική αιχμαλωσία από το 2011 και μετά και για να «σωθούν οι τράπεζες» όπως διατυμπάνιζαν ξένοι και έλληνες διαχειριστές του ελληνικού δράματος.

Αυτό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα;

Έχω επανειλημμένα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Η διαμαρτυρία μας έχει κοινοποιηθεί στην Κεντρική Διοίκηση Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Παρακαλώ μεριμνήστε άμεσα γιατί η ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων της ημιορεινής και ορεινής Κορινθίας αντί να μειώνεται, δυστυχώς αυξάνεται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ






  


























































Δεν υπάρχουν σχόλια