Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» φ.1773

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η χρονιά 2021 πέρασε, συνεχίζουμε…



Σε προηγούμενο δημοσίευμα προέβημεν σε μία διαχρονική περίληψη της πορείας της «Φωνής της Κορινθίας» μέσα στα 41 χρόνια από της ιδρύσεώς της. Σήμερα, εν όψει της αλλαγής του χρόνου, από την τρέχουσα χρονιά στη νέα που ξημερώνει μεθαύριο, θα προσπαθήσω να πω μερικά λόγια για τη χρονιά που έφυγε. Κατά τη διάρκεια έκδοσης της εφημερίδας μας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε σταθερή γραμμή τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όλα ήταν απείρως πιο ελεύθερα και δεν υπήρχαν φραγμοί στον τύπο, όπως έχουν νομιμοποιηθεί ακόμη και αντισυνταγματικά μετά την εποχή των Μνημονίων.

Παρά ταύτα, η εφημερίδα μας επέζησε της καταιγιστικής έντυπης δημοσιογραφικής εξόντωσης των τελευταίων ετών, που άρχισαν επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη στον οικονομικό τομέα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω πανδημίας σε άλλα επίπεδα και στην ελευθερία του λόγου. Ημέρα με την ημέρα ποινικοποιούνται δημοσιεύσεις περί του «ιού», οι οποίες αντίκεινται στα καθιερωμένα ¨νόμιμα¨ πρότυπα. Εμείς προσπαθήσαμε από την αρχή του τρέχοντος έτους να είμαστε συνεπείς στις νόμιμες υποχρεώσεις, όπως κάνουμε εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι μοναδικές ποινικές διώξεις εναντίον της εφημερίδας στα 41 χρόνια λειτουργίας της έγιναν επί ΠΑΣΟΚ το 1983 και φυσικά στέφθηκαν με πανηγυρική αθώωση από τα δικαστήρια.

Έτσι Η ΦΩΝΗ της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ πορεύτηκε και κατά το έτος 2021 μέσα στα πλαίσια του νόμου, αλλά διατηρώντας τον αρχικά καθιερωμένο σκοπό έκδοσης που είναι: Να είμαστε με το «Θάρρος της γνώμης» και «Καθαρά και ξάστερα» ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ». Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος παρουσιάζουμε τα γεγονότα, προβάλλουμε το Περιφερειακό και Δημοτικό έργο όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνουμε βήμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, προβάλλουμε επίσης τον υπέροχο ρόλο των Πολιτιστικών φορέων, δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στα Εθνικά και Διεθνή θέματα μηδέ των τοπικών Κοινωνικών ειδήσεων εξαιρουμένων και τόσα άλλα, με πιστότητα και αναγνωρισμένη εγκυρότητα.

Εκεί που χωλαίνουμε, όπως άλλωστε όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, είναι η οικονομική επιβίωση και ενώ καταβάλλουμε προσπάθεια συνέχισης του έργου μας, η μόνη μας ελπίδα είναι οι συνεπείς συνδρομητές. Πέρασε κι αυτή η χρονιά. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους συνεπείς…

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 
ΧΩΡΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ… 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια