Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων φ.1771

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


«Η ανοικτή οικονομία είναι η καλύτερη για την παραγωγή πλούτου»
  


«Η πολιτική μας είναι αληθινά προοδευτική, είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «έχει έρθει ο καιρός να αποκατασταθεί η σημασία των λέξεων. Ο όρος πρόοδος δεν μπορεί να έχει αποκλειστικούς ιδιοκτήτες. Δοκιμάζεται στην πράξη και από τα χειροπιαστά αποτελέσματα. Η ελληνική εμπειρία δικαιώνει ότι η ανοικτή οικονομία είναι η καλύτερη για την παραγωγή πλούτου» και συμπλήρωσε: «Η πραγματική προόδος σημαίνει πράττω από όλα αποτέλεσμα, αποφάσεις που επιτρέπουν στους πολίτες να κερδίζουν, η δημόσια περιουσία να μεγεθύνεται και μερίδιο να έχουν όλοι».

«Πρόοδος δεν είναι να υπόσχεσαι σε κάποιον αμοιβές χωρίς να αξιολογείται, συνέχισε δεν είναι να βάζεις ελεύθερη είσοδο στο πανεπιστήμιο που συχνά σημαίνει ανεργία, δεν είναι πρόοδος να θεωρείς δικαίωμα την αυθαιρεσία. Πρόοδος δεν είναι λόγια, είναι πράξη. Είναι το ψηφιακό κράτος.

Είναι να αγκαλιάσεις την ατζέντα του μέλλοντος, τις πράσινες πολιτικές», σημείωσε.

«Δικαιωνόμαστε» Η ελληνική οικονομία έχει και με το παραπάνω ανακάμψει από τις συνέπειες της πανδημίας και με μία αντιπολίτευση που έβαζε τρικλοποδιές επισήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «δύο χρόνια κινητοποιήσαμε παραπάνω από 40 δισ. ευρώ σε πόρους, το κράτος ανέλαβε τις αμοιβές όσων δεν μπορούσαν να δουλέψουν, ανέστειλε οφειλές επιχειρήσεων, προσέφερε ευνοϊκή χρηματοδότηση, ενισχύσαμε σημαντικά το ΕΣΥ, η χώρα οργάνωσε τις δυναμεις της και ψηφιοποίησε τις υπηρεσίες της και διαθέτει υποδειγματικό σύστημα εμβολιασμού».

«Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν» είπε για να συμπληρώσει ότι την επιτάχυνση της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολιασμού σπεύδουν όλες οι χώρες να υιοθετήσουν. «Οι απώλειες μας πληγώνουν, συνολικά ωστόσο κινούνται λίγο κάτω από τους ευρωπαϊκόυς μέσους όρους. Πολλές χώρες επιλέγουν τώρα το δρόμο των στοχευμένων παρεμβάσεων και την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Για τις αποφάσεις μας για τους άνω των 60, μιλάει η ίδια η πραγματικότητα. Η κυβέρνηση συνεπώς αποφασίζει με τόλμη και η κοινωνία αυτό το αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται. Αυτό δεν αφορά μόνο το μέτωπο της πανδημίας αλλά τη γενική κατεύθυνση της χώρας», συμπλήρωσε.






Αλ. Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό αναισθησίας, κυνισμού, ψεύδους
  


Είναι δυο φορές πιο συγκινητικό το γεγονός ότι σήμερα γεμίσατε αυτή την αίθουσα, γιατί γνωρίζετε ότι τη γεμίζουμε σε αντίξοες συνθήκες. Είμαστε όλοι και όλες εμβολιασμένοι, κάποιοι τριπλά, όλοι και όλες με τις μάσκες και τις αποστάσεις, σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, αλλά είμαστε εδώ παρόντες.

Δεν βλέπω το χαμόγελό σας γιατί φοράτε μάσκες, βλέπω όμως τη ματιά σας. Είναι μια ματιά αυτοπεποίθησης, είναι μια ματιά αποφασιστικότητας για το μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα.

Και επιτρέψτε μου, φίλες και φίλοι, να ξεκινήσω λίγο παράδοξα τη σημερινή μου ομιλία εδώ στα Γιάννενα.

Λίγο ανορθόδοξα. Να σας βάλω ένα κουίζ. Ποιος και πότε είπε τη παρακάτω φράση: «Η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς η πανδημία φτάνει στο τέλος της».

Είναι μια φράση που δείχνει πολλά, αν δεν τα δείχνει όλα. Όχι δεν το είπε αυτό κάποιος κονδυλοφόρος της λίστας Πέτσα. Δεν το είπε κάποιος ξενόφερτος, Αμερικανός επικοινωνιολόγος των Daltons, δεν το είπε κάποιος διαφημιστής του ελληνικού τουρισμού, κάποιος επισκέπτης από άλλο πλανήτη. Ούτε ειπώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, τότε βρε αδερφέ που τα κρούσματα και οι θάνατοι ήταν χαμηλά. Ή έστω πριν από δύο μήνες, τρεις μήνες, πριν η καθημερινότητά μας γίνει συμφορά θανάτου και ανασφάλειας.






Δήλωση του νέου Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη
  


Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση. Με τη δική σας ισχυρή εντολή:

Να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, καταθέτοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, έκαναν την παράταξη πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία.

Συγχαίρω θερμά τους συνυποψηφίους μου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Χρηστίδη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο, για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε μαζί.

Τους καλώ όλους, να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι η το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του Κινήματος.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτό τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές, όλων των γενεών της παράταξης, σε όλη την Ελλάδα που ήταν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για ένα λόγο σημαντικότερο για όλους τους άλλους, γιατί αυτές τις εβδομάδες συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, να έρχονται ξανά και να είναι δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία.

Φίλες και φίλοι, έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω.

Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη σημερινή νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα.

Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων.

Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι.

Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε! Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Να’ στε καλά και καλό μας αγώνα.






ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ
  


   
Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει την αγορά με οριζόντιες αυξήσεις τιμών ακόμα και στα βασικά αγαθά, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνουν προκλητικά πως «δεν υπάρχει αύξηση στις τιμές των προϊόντων»!

Προφανώς οι υπουργοί της ΝΔ έχουν χρόνια να επισκεφθούν σουπερμάρκετ, ειδ’ άλλως θα γνώριζαν τις συνέπειες που επιφέρουν στο εισόδημα του Έλληνα οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Άμεση κάλυψη των αναγκών σε σχολικούς νοσηλευτές

  


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στις 11/10/2021, η οποία απαντήθηκε στις 18/10/2021 και αφορούσε στα κενά των σχολικών νοσηλευτών. Επισημάνθηκε η κρισιμότητα του ζητήματος καθώς οι περιπτώσεις των μαθητών για τους οποίους εγκρίνεται σχολικός νοσηλευτής, έχουν σοβαρές παθήσεις όπως Διαβήτη Τύπου 1, επιληψίες, αλλεργίες κ.α και ως εκ τούτου επιβάλλεται η εξατομικευμένη επιστημονική παρέμβαση από ειδικό επιστήμονα, καθώς η ζωή τους είναι σε κίνδυνο.

Με βάση την απάντηση που λάβαμε, από το Υπουργείο Παιδείας, τα δεδομένα έχουν ως εξής: μέχρι την ημέρα συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης προσλήφθηκαν 2.018 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ25/σχολικοί νοσηλευτές, που αντιστοιχούν στο 79% των αιτήσεων δηλαδή υπολείπονταν 536 αιτήσεις, μάλιστα αυτές οι αιτήσεις αφορούν τον περσινό προγραμματισμό και όχι όσες νέες προκύπτουν κατά το τρέχον σχολικό έτος. Το Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών, μία στις 5 Νοεμβρίου που προσλήφθηκαν επιπλέον 54 ΠΕ25 και μία στις 19 Νοεμβρίου που προσλήφθηκαν 48 ΠΕ25. Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους παραμένουν 434 κενά σε σχολικούς νοσηλευτές, δηλαδή τόσοι μαθητές με σοβαρές παθήσεις, παραμένουν παντελώς ακάλυπτοι, μέσα στα σχολεία. Ταυτόχρονα, με την μεθοδευμένη κυβερνητική ολιγωρία εξωθούνται οι γονείς να καλύψουν και αυτό το κόστος με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Οι έωλες απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα, ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθούν σχολικοί νοσηλευτές, είναι απόρροια της διαχρονικής επιλογής να γιγαντώνεται ο θεσμός της αναπλήρωσης των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού) μέσα στα σχολεία, έναντι της μονιμότητας που στοιχίζει περισσότερο και ως εκ τούτου είναι απαγορευτική με βάση τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της οικονομίας, που υπηρετούνται από όλες τις κυβερνήσεις. Έτσι, τουλάχιστον το 1/3 των εργαζομένων των σχολειών στελεχώνονται από αναπληρωτές.






Με τη 16η γυναικοκτονία για φέτος στη χώρα μας ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση του ακόμα αρνούνται την πραγματικότητα
  



Μία ακόμα γυναικοκτονία έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, η 16η για φέτος με θύμα μια 29χρόνη την οποία ο σύζυγος της κυριολεκτικά την σκότωσε στο ξύλο. Αντί ωστόσο να θορυβήσει αυτή η κατάσταση την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φυλών χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη για τις γυναικτονίες που έχουν γίνει πλέον θλιβερή, τραγική κανονικότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ακροδεξιός Υπουργός του κ.

Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης, ο οποίος μίλησε για «ανθρωποκτονίες σε συνθήκες ενδοοικογενειακής βίας», χωρίς να κάνει λόγο φυσικά για γυναικοκτονίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ στον πρόσφατο Ποινικό Κώδικα της αρνήθηκε τον όρο, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις πια στη χώρα μας. Όταν όμως η ίδια η πολιτεία αρνείται να πει τα πράγματα με το όνομα της και να κοιτάξει στα μάτια το τέρας της συστημικής πατριαρχίας που σχεδόν καθημερινά πλέον δολοφονεί, ενώ έχει παράλληλα τόσο μία ΕΛ.ΑΣ. βαθιά πατριαρχική, όσο και μέσα μαζικής εξαπάτησης που το μόνο που κάνουν είναι να ξεπλένουν τους θύτες και να επιρρίπτουν τις ευθύνες στα θύματα, το πρόβλημα θα παραμένει και θα εντείνεται.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια