Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1770

Υπογράφηκε η πρώτη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την “Μοριάς” Α.Ε.
  


Υπογράφηκε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πρώτη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Μοριάς” Α.Ε.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η υλοποίηση καμπάνιας προβολής και προώθησης του τουριστικού προορισμού “Πελοπόννησος” για την εκτός κύριας τουριστικής σαιζόν χρονική περίοδο, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2022.

Η καμπάνια αυτή θα αποτελέσει συνέχεια της ήδη διενεργηθείσας διαφημιστικής εκστρατείας “Peloponnese:

Greece beyond the obvious” και των στοχευμένων προωθητικών ενεργειών για την εορταστική περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, στο πλαίσιο υλοποίησης άλλων τρεχουσών Συμβάσεων.

Οι στόχοι της καμπάνιας θα είναι η ενίσχυση του Brand Awareness του προορισμού (ATL) και η προώθηση της μη κύριας αγοράς τουρισμού αυτής της περιόδου, αγορά η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη κατά τη διετία 2020 – 2021, λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στην “Μοριάς” Α.Ε. το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κάρστεν Ράσμουσεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη ως επικεφαλής ομάδας τεχνοκρατών της Ε.Ε. σημείωσε την δυνατότητα εκ μέρους της να παρέχει οικονομική συνδρομή προς τον εν λόγω αυτοδιοικητικό αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.






Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και κοινωνικούς φορείς

  


korinthosnews | 06-122021 Πίστωση 155.000 ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν όψει και των εορτών, για την υποστήριξη προνοιακών ιδρυμάτων μητροπόλεων, καθώς και κοινωνικών φορέων που αναφέρονται σε παιδιά, σε αμεα κ.α.

Συγκεκριμένα, ως οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων τους, από την Περιφέρεια διατέθηκαν σε μητροπόλεις συνολικά 110.000 ευρώ και ειδικότερα, α) στη Μητρόπολη Αργολίδας 15.000 ευρώ, β) στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως 10.000 ευρώ, γ) στη Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζαμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους 15.000 ευρώ, δ) στη Μητρόπολη Μάνης 10.000 ευρώ, ε) στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας 15.000 ευρώ, στ) στη Μητρόπολη Μεσσηνίας 15.000 ευρώ, ζ) στη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης 20.000 ευρώ και η) στη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας 10.000 ευρώ.

Άλλες 45.000 ευρώ διέθεσε η Περιφέρεια προς κοινωνικούς φορείς και συγκεκριμένα, στο Χαμόγελο του Παιδιού 15.000 ευρώ και από 10.000 ευρώ στα Παιδικά Χωριά SOS, στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με σωματικές και νοητικές αναπηρίες, καθώς και σε παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση.






Συμβάσεις έργων, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για το οδικό δίκτυο Κούτσι-Στιμάγκα και Νεμέα -Βραχάτι υπέγραψε ο Παναγιώτης Νίκας
  


Συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους Κούτσι – Στιμάγκα και Βραχάτι – Νεμέα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

«Αφορά σε έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 το οποίο ολοκληρώνεται με προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕ Κορινθίας αντίστοιχα.

Είναι δρόμος σημαντικός για τον αγροτικό κόσμο εφόσον είναι το «πέρασμα» για το αγιωργίτικο κρασί προέλευσης της Νεμέας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής.

By KORINTHIA-NET KORINTHIA-NET






Αυτοψία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην περιοχή του Σχίνου

  


Αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σχίνου -η οποία μετά τις καταστροφές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού δοκιμάστηκε πρόσφατα και από τις έντονες βροχοπτώσεις-, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, τον οποίον συνόδευαν -μεταξύ άλλων- οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Χάρης Βυτινιώτης και Αθηνά Κόρκα, καθώς και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ενημερώθηκε από τον διοικητή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) για τις εργασίες που υλοποιήθηκαν και τις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τα βαρέα μηχανήματα της εν λόγω μονάδας, η οποία ολοκλήρωσε το έργο που είχε αναλάβει, συνδράμοντας την Περιφέρεια -ενέργεια για την οποία ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες.

Πλέον, στην πιο πάνω περιοχή, αναλαμβάνουν εργασία από αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου -και για τις δύο επόμενες εβδομάδες- τα βαρέα μηχανήματα που διέθεσε δωρεάν, συνδράμοντας επίσης την Περιφέρεια, η εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ που εργάζεται στην κατασκευή της γραμμής Ισθμός -Λουτράκι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

“Ο στόχος είναι να έχει επαρκώς συντηρηθεί ο δρόμος από τον Σχίνο προς Αλεποχώρι, μέχρι τα όρια της Κορινθίας με την Αττική, ο οποίος δεν διαθέτει πλέον γεφύρια” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια προχωρεί με δύο εργολαβίες στην πιο πάνω περιοχή, μία 300.000 ευρώ για την κατασκευή νέων γεφυριών στον συγκεκριμένο δρόμο -που αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι- και μία 700.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις.

“Μέχρι να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός θα μπει σήμανση σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου” δήλωσε ο Π. Νίκας σημειώντας παράλληλα ότι μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα διαγραμμιστεί επαρκώς ο δρόμος από τον Ισθμό, Λουτράκι, Περαχώρα και μέχρι τον Σχίνο -“όσα χρήματα απαιτηθούν για να γίνει ασφαλής ο συγκεκριμένος δρόμος, θα τα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι σε ένα μήνα θα γίνει εκ νέου αυτοψία για να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών στις προσωρινές παρεμβάσεις που υλοποιούνται, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι οριστικές όταν στεγνώσει το έδαφος.



Συνεδρίαση στην Κορινθία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης
  


Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η οποία φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αποστόλου Παύλου της Π.Ε. Κορινθίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Στην διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας συζητήθηκαν μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κορινθίας, ενώ την δεύτερη ημέρα συζητήθηκαν θέματα της Ομοσπονδίας.

Την διοργάνωση είχε αναλάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Τριήρης” και στη συνεδρίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών καθώς και μέλη των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας.






Πρότυπα ΚΔΑΠ επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής
  


Πρότυπα συμπεριληπτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας προς τα αμεα και την ευαισθησία που επιδεικνύει στα προβλήματά τους, μεταξύ των οποίων η προσβασιμότητα.






Κτήρια της Μητρόπολης Κορίνθου στο Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020

  


Η επανάχρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου -βιβλιοθήκη και εκθετήριο, ειδικότεραγια την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα εντάχθηκε στο Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020. Η δημόσια δαπάνη για την εν λόγω πράξη ανέρχεται σε 1.222.320 ευρώ.
  



  




  
  





  

  




Δεν υπάρχουν σχόλια